FOTO GALERİ

Hangi baharat hangi yemekte kullanılır?

Koronavirüs salgın sürecinde bağışıklığı güçlendirmesi dolayısıyla baharatlara ilgi arttı. Peki, hangi baharat hangi yemekte kullanılır biliyor muyuz? Sumaktan zerdeçala kadar birçok baharatın kullanıldığı yemekleri hazırladık. İşte 10 popüler baharatın kullanım alanları…
6 Mayıs 2020 Çarşamba 10:13
1 / 10

Sumak: Sumak, Güneydoğu Anadolu’da yetişen bir bodur ağacın yapraklarının kurutulup toz haline getirilmesiyle elde edilir. Ekşi ve limonumsu tat aromalarına sahip olan sumak, Güneydoğu yemeklerinin vazgeçilmezidir. Et yemeklerinde, kebaplarda, sulu yemeklerde, balık, tavuk, hindi yemeklerinde ve salatalarda kullanılır.