Birçok çay markası bulunuyor. Damak tadınıza uygun olanı seçmekte fayda var. Ancak bunu da denemeden bilemezsiniz.
Çayın güzel olmasını sağlayan en önemli noktalardan biri de kullanılan sudur. Suyu ne kadar iyi kaynatırsanız çay o kadar duru olacaktır. Ancak suyun çok kaynar olması çayın tadını kaçırır. Bu nedenle, çay demlemek için kullanacağınız bir diğer teknikte suyu kaynattıktan sonra hemen demliğe dökmeyin. Suyun soğumasını bekleyin ve daha sonra çayı kaynattığınız suyun içine ekleyin.
Çayın tamamen suyun dibine çökmesi de tadının daha yoğun olması için önemlidir. Bu nedenle demlikteki çayı karıştırın ve yüzeydeki çayları suyun dibine doğru itin.
Çayınızı renklendirebilirsiniz. Karanfil, çaya daha farklı bir tat verir. Karanfili, çayın demlenme aşamasında demliğe atın, kokusunu salmasını bekleyin. Elbette bu öneri karanfil sevenler için…