FOTO GALERİ

Çiğ tüketildiğinde zehir saçan besinler

Besinleri satın aldıktan sonra uygun koşullarda saklamak ve hatta çiğ tüketmemek gerekiyor. Çünkü bazı besinleri çiğ tüketmek gıda zehirlenmesi gibi önemli sağlık problemlerine neden olabiliyor. İşte besinlerin muhafaza edilmesi ve çiğ tüketilmesiyle alakalı detaylar…
7 Mayıs 2020 Perşembe 10:00
2 / 9

Patates: Herkes tarafından sevilen ve çok tüketilen patatesi çok uzun süre bekletmemek gerekiyor. Çünkü çok uzun süre aydınlık ve aşırı nemli bir ortamda bırakmak veya uzun süre bekletmek filizlenmeye neden olur. Filizde oluşan bakteri patatese geçer ve filizi kesseniz bile üzerinden zaman geçtiği için patateste kalmış olur. Patates yeşile döndüğünde tüketme durumunda kusma