Kafur ağacını hiç duydunuz mu? Muhtemelen duymamışsınızdır ya da biliyorsanız öksürükten cilde kadar vücuda şifa olan kafurun faydalarını biliyor musunuz? Beyaz renkli, keskin kokulu organik bir yağ olan kafurdan birçok krem, merhem yapılmaktadır.
Gövde ve dallarında su destilasyonu yapılarak kafur yağı kristalleştirilir. Lezzeti acımtırak ve yakıcıdır. Alkolde, etherde ve yağlarda erir. Bitkisel tedavi uzmanları bu şifalı bitkinin romatizma, zatürree, uçuklar, açık yaralar ve doğal bir ağrı kesici olduğunu söylüyor. Bunun dışında alternatif tıpta büyük bir öneme sahip olan bu kristaller, beyne ve sinirlere uyandırıcı ve kuvvet verici bir etki yapar.
Vücuttaki kan dolaşımı kâfur sayesinde kuvvetlenir. Kâfur kalbin kuvvetini de artırmaktadır. Aynı zamanda beyindeki teneffüs merkezlerini de uyandırıp kuvvetlendirdiğinden zatürree gibi akciğer hastalıklarında büyük faydası vardır. Kâfur bitkisinden elde edilen yağ ve krem özellikle çocuklarda zihin açıyor. Kokusu beyin fonksiyonlarını hızlandırıp, hafızayı ve konsantrasyonu artırıyor.
Her türlü kas ağrısının tedavisinde kafur, anti-inflamatuar özelliğinden dolayı çok etkilidir. Ağrıyan bölgeye kafur yağıyla masaj yapmak bölgedeki kan dolaşımının düzenlenmesine yardımcı olur, sertliği azaltır ve bu da hızlı bir iyileşme sağlar. Bir -2 yemek kaşığı ılık zeytinyağının içerisine 5 - 6 damla kafur yağı karıştırın. Günde bir veya iki kez etkilenen bölgeye masaj yapın. Dikkat: Masaj sonucunda ağrılar daha da artarsa masajı bırakın ve mutlaka bir doktora görünün.
Uçuklar veya ateş nedeniyle oluşan minik su toplamaları oldukça yaygındır, çok bulaşıcıdır ve çok fazla ağrıyla tahrişe neden olur. Uçukları iyileştirmek için kafuru deneyin. Analjezik ve anti-inflamatuar özelliğinden dolayı lezyonların neden olduğu ağrı ve kaşıntıyı geçici olarak gidermede güvenli ve etkilidir.
Güçlü kokusu sayesinde, göğüs tıkanıklığını giderir, burnun açılmasını sağlar. Aslında öksürük ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan birçok ilacın hammaddesi olarak kafur kullanılmaktadır. Dört ya da 5 damla kafur yağıyla bir çorba kaşığı badem yağını karıştırın. Bu yağ karışımıyla göğsünüzü birkaç dakika hafifçe ovun. İhtiyacınız ölçüsünde kullanmaya dikkat edin. Kronik öksürüğün tedavisinde buhar inhalasyonu da çok etkilidir. Bir kase sıcak suya birkaç damla kafur yağı koyun. Göğüs ağrısı ve öksürükten kurtulmak için buharını içinize çekin.
Çatlaklardan kaynaklanan ağrıların azalmasına yardımcı olur ve iyileşme sürecini hızlandırır. Bir miktar kafuru ılık suya karıştırın. Ayağınızı hazırladığınız bu suyun içinde 10 dakika tutun. Daha sonra topuklarınızı ponza taşıyla ovun. Temiz suyla durulayın ve kurulayın. Ayak ve topuklarınıza az miktarda kafur sürün. Gece çorap giyerek yatın. Bu tedaviyi her gün tekrarlayın.
Anti-inflamatuar özelliği sayesinde cildinizdeki iltihap, şişlik ve kızarıklıkların azalmasına yardımcı olur. Bir fincan sızma hindistancevizi yağını hava geçirmez bir kavanoz içine koyun. Bir çay kaşığı kafur yağı ekleyin ve iyice karıştırın. Yüzünüzü bir temizlik maddesiyle iyice yıkadıktan sonra, kurutun ve hazırladığınız karışımdan bir miktar aknenin üzerine sürün. Beş dakika boyunca masaj yaparak deriye nüfus etmesini sağlayın. Bir gece bırakın. Ertesi sabah yağı ılık suyla ve bir temizleyiciyle yıkayın. Günde bir kez uygulayın.
Kafur, tıkalı bir burnu hızla açabilen, rahatlama sağlayan doğal bir dekonjestandır. Bir miktar kafur yağını bir çorba kaşığı ılık hardal yağıyla karıştırın. Nefes almanızı kolaylaştırmak ve daha iyi uyuyabilmek için yatmadan önce göğsünüze, boğazınıza karışımdan bir miktarını hafifçe ovalayarak sürün.