Tavuk eti zehirlenmesi yaşamamak için etin her zaman taze olmasına dikkat edilmeli. Özellikle dolapta bekletilen tavuk eti zamanla birlikte bozulabilir. Bu nedenle, ''Bozuk tavuk eti nasıl anlaşılır?'' sorusu da ortaya çıkıyor. Peki, bozuk tavuk eti nasıl anlaşılır?
BOZUK TAVUK ETİ NASIL ANLAŞILIR?
Bozuk tavuk eti zehirlemeye ve farklı sağlık problemlerine sebep olabilir. Bu nedenle, ''Bozuk tavuk eti nasıl anlaşılır?'' sorusunun cevabının da bilinmesi gerekiyor. Ayrıca bazı basit yöntemler sonucunda etin bozulup bozulmadığını anlamak mümkün oluyor. İşte söz konusu basit yöntemlerden bazıları; kokusuna bakmak, dokusuna bakmak ve renk değişikliği.
Kokusuna Bakmak: Bozulan çiğ tavuğun güçlü ve ekşimsi bir kokusu olur. Bu nedenle fark edilebilir. Eğer kokudan bozuk olduğuna dair belirtiler anlaşılıyorsa, tüketilmemeli. Çünkü zehirlemeye yol açabilir.
Renk Değişikliği: Taze ve çiğ tavuk eti pembe, etimsi bir renge sahiptir. Ayrıca bozuldukça renginde solma görülür. Eğer tavuğun rengi matlaşmaya başladıysa, bozulmaya başladığının bir göstergesi olabilir. Bunun yanı sıra tavuğun rengi griye büründüyse, et bozulmuş olabilir. Bu nedenle tüketilmemeli.