FOTO GALERİ

Böylesini yemediniz! Evde çiğ köfte tarifi!

Çiğ köfte aslında çok kolay yapılabilmektedir. Evlerinizde gayet kolay bir şekilde çiğ köfte yapabilirsiniz. Çiğ köfte; bulgur, isot, kıyılmış et, salça, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatların yoğurulup karıştırılması ile hazırlanan, ısıl işlem görmeden (pişirilmeden) tüketilen, Şanlıurfa yöresine ait bir yiyecektir. Genellikle ince ve uzun (sıkma) köfte parçaları şeklinde ve marul yaprağı ile servis edilir. Şanlıurfa'da açık ekmek, bazı yörelerde de lavaş ekmeği ile tüketilir. İşte çiğ köfte tarifi…
14 Eylül 2019 Cumartesi 12:31
2 / 9

Bulguru bir kaba alın ve üzerine sıcak su dökerek suyunu çekip şişene kadar bekletin.