1-4 Haftalık: Günde 15-16 saat
Yeni doğanlar genellikle günde yaklaşık 15 ila 18 saat uyur. Ancak bu yalnızca iki ila dört saatlik kısa sürelerde olur. Prematüre bebekler daha uzun uyuyabilir, kolikli bebekler ise daha az uyuyabilir.
4-12 Aylık: Günde 14-15 saat
15 saate kadar ideal olsa da 11 aya kadar olan bebeklerin çoğu yalnızca 12 saat kadar uyur. Bebeğiniz artık çok daha sosyal olduğundan ve uyku düzenleri yetişkinlere daha benzer olduğundan sağlıklı uyku alışkanlıkları oluşturmak bu dönemde öncelikli hedeftir. Bebekler genellikle günde 3 kere uyur ve yaklaşık 6 aylıkken ikiye düşer. Düzenli uykular genellikle bu zaman diliminin son kısmında, biyolojik ritimler olgunlaştıkça gerçekleşir. Öğle uykusu genellikle sabah 9'da başlar ve yaklaşık bir saat sürer. Öğleden sonra uykusu öğlen ile öğleden sonra 2 arasında başlar ve bir veya iki saat sürer. Ve öğleden sonra uykusu öğleden sonra 3'ten akşam 5'e kadar herhangi bir yerde başlayabilir ve genellikle uzunluğu değişir.
3-6 Yaş: Günde 10 - 12 saat
Bu yaştaki çocuklar genellikle tıpkı küçükken olduğu gibi akşam 7 ile akşam 9 arasında yatar ve sabah 6 ile 8 civarında uyanırlar. 3 yaşında çocukların çoğu hâlâ uyuyorken, 5 yaşında çoğu çocuk uykuda değil. Şekerlemeler de giderek kısalır. Yeni uyku sorunları genellikle 3 yaşından sonra gelişmez.
7-12 Yaş: Günde 10 - 11 saat
Bu yaşlarda sosyal, okul ve aile aktiviteleri nedeniyle yatma saatleri giderek daha geç hale gelir; 12 yaşındakilerin çoğu akşam 21.00 civarında yatar. Yatma saatleri hâlâ 19.30'dan 22.00'ye kadar geniş bir aralıktadır. Toplam uyku süreleri de 9 ila 12 saat arasındadır, ancak ortalama yalnızca 9 saat civarındadır.
12-18 Yaş: Günde 8 - 9 saat
Uyku ihtiyaçları, gençlerin sağlık ve refahı açısından gençliklerindeki kadar hayati önem taşıyor. Birçok gencin aslında önceki yıllara göre daha fazla uykuya ihtiyaç duyabileceği ortaya çıktı. Ancak birçok genç için sosyal baskılar yeterli miktarda ve kalitede uyku almanın önünde engel teşkil ediyor.