Sınır boyunca bölgeyi kontrol altında tutan güvenlik güçleriyle "geçilmez" kılınması için çalışmalar devam ediyor.
Bölgeye gelen Ankara Jandarma İstihkam Komutanlığına bağlı Özel Mayın Arama ve Temizleme Tabur Komutanlığı ekipleri de duvar örme ve hendek kazma çalışmalarının daha güvenli yürütülebilmesi için sınırdaki mayınları temizliyor.
Sınırdaki geçişlerin tamamen kesilmesi için şu ana kadar 4 metre derinliğinde ve 4 metre genişliğinde 110 kilometre hendek kazıldı ve çıkış noktalarına jiletli teller döşendi.
Bölgede alınan önlemlere destek vermeleri amacıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığından 2 keşif, 2 komando bölüğü, Jandarma Genel Komutanlığından 3 bölük ve bir tabur ile Emniyet Genel Müdürlüğünden 35 timden oluşan 750 özel harekat polisi zırhlı araçlarıyla bölgeye gönderildi.