İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ve asayiş ekipleri, tam kapanmanın başladığı 29 Nisan'dan itibaren Samsun-Ankara kara yolunun yanı sıra Çorum-Osmancık, Çorum-İskilip, Çorum-Ortaköy ilçe bağlantı yollarında denetimlerini sıklaştırdı.
Muafiyet belgesi olan kişilerin geçmesine izin verilirken, belge gösteremeyenler ise evlerine yönlendirildi.
Denetimlerde 1853 kişi ile 698 aracın sorgulandığının belirtildiği açıklamada, tedbirlere aykırı davrandığı tespit edilen 37 kişiye uyarma cezası verildiği kaydedildi.
Çakmak, AA muhabirine, denetimlerin sıkı olmasının bir sağlık çalışanı olarak kendisini sevindirdiğini söyledi.
Salgın sürecinin herkesi bir şekilde yıprattığını belirten Çakmak, "Alınan tedbirlerden gayet memnunum. Denetimler sıkı tutulduğunda vaka sayılarının düştüğünü görüyoruz. Malzeme konusunda hiçbir sıkıntı çekmedik. Devletimiz bu konuda bize çok destek oluyor. Halkımızı doğru şekilde bilinçlendirip yönlendirerek bu süreci aşacağımızı düşünüyorum. Ekip arkadaşlarımız, jandarma ve polislerimiz iş birliği içinde çalışıyoruz ve süreci gayet iyi götürdüğümüzü düşünüyorum. İnşallah en kısa zamanda kurtulmayı istiyoruz." dedi.
Tam kapanma ve buna bağlı denetimlerin salgınla mücadeleye katkı sunacağına inandığını dile getiren Çakmak, "Denetimler sıkı tutulduğunda vaka sayılarının düştüğünü görüyoruz. Denetim yapıldığını gördükçe mutlu oluyoruz. Biz de sağlık çalışanları olarak insanları elimizden geldiğince uyarmaya, dikkatli davranmalarını sağlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.
Çiftçilik belgesiyle denetim noktasından geçen Sefer Karakaş da tam kapanma döneminde muafiyet belgesi olsa dahi zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaya çalıştığını belirtti.
Köyden banka işlemleri için kent merkezine geldiğini anlatan Karakaş, "Ekiplerin buralarda denetim yapmasından son derece memnunum. İnsanlar muaf olsa dahi zorunlu olmadıkça çıkmamalı. Çıkan da işini bitirip dönmeli. Jandarma görevlilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte bu süreci atlatacağız." ifadelerini kullandı.