• $32,4004
  • 34,6803
  • 2382.3
  • 10045.7
EKONOMİ
Eklenme tarihi: 20 Mart 2024 Çarşamba 17:09

İzmir Körfezi'nde bolca bulunuyor! Türk mutfağına uygun hale getirilecek

İzmir'de lise öğrencilerinden oluşan bir ekip, ‘deniz marulunun et, tavuk, yumurta gibi kaynaklara karşı alternatif gıda olarak kullanılması' üzerine bir proje geliştirdi. Geliştirilen proje ile deniz marulunun alternatif protein kaynağı olabilecek gıda olarak kullanılması, Türk mutfağında yer alması ve sağlıklı beslenmeye katkı sağlanması hedefleniyor. Protein bakımından kırmızı etteki besin değerlerine rakip olacak projenin amacı, mümkün olduğu kadar kırmızı et tüketimini azaltıp bunun yerine sebze ve deniz ürünleri kaynaklı alternatif protein ürünlerini koymak