"Heenat Salma Çiftliği" teknik program sorumlusu Farah Yasin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesisin Fahd bin Muhammed el-Atıyye'nin girişimiyle kurulduğunu söyledi.
Yasin, Heenat Salma Çiftliği'ni "tarım, mimari ve toplumsal kalkınmada entegre yaklaşımlara sahip bir proje" olarak nitelendirdi.
Topraktan sofraya
Yasin, "Ziyaretçilerimize tamamen çiftliğin hasadından elde edilen, elle öğütülmüş baharatlarımızla ağır ağır ve ustalıkla pişirilen, birbirinden lezzetli, farklı ve kaliteli yemekler ile benzersiz deneyimler sunuyoruz." dedi.
"İnsan olarak temel görevimizin 'yeryüzünü inşa etmek ve gelecek nesillere onurlu bir yaşam kurmak' olduğuna inanıyoruz ve bu sebeple yaratıcı fikirlerin kaynağı aynı zamanda yerel kültürümüzü ve tarihimizi güçlendiren kişiler olmaya çalışıyoruz."
Çiftlikte halihazırda 50'den fazla organik sebze ve meyve çeşidi yetiştirildiğine, taze ve organik süt ürünleri bulunduğuna işaret eden Yasin, üretim yelpazesinin yakında et ve organik balı da kapsayacak şekilde genişletileceğini dile getirdi.
Sürdürülebilir tarımın önemi
Böyle bir çiftlik kurmaktan ötesinde hedefleri olduğuna işaret eden Yasin, "Yenilenebilir ve her dem yeşil bitkilerle kaplı coğrafi bir alan ve verimli bir tarımsal ekosistem oluşturarak, seminerler ve etkinlikler aracılığıyla sürdürülebilir tarımın değerlerini yaymayı amaçlıyoruz." dedi.