U-Boat
1903 yılında yapımı tamamlanan U-boat II. Dünya Savaşı'nın en etkili silahlarındandı. Denizaltı anlamına da gelen U-Boat, Alman denizaltı filosu komutanı Karl Dontiz'in geliştirdiği kurt kapanı taktiğinde önemli rol oynadı. Bu model günümüze kadar geliştirildi ve son hali 2006 yılında U-34 Type 212A olarak güncellendi.
Horten Ho IX
Hayalet Uçak olarak da adlandırılan Horten, II. Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru geliştirildi. Savaşın riske girdiğini gören Naziler paçayı sıyırmak için yeni mühendislik çözümleri üretmeye başladılar. Uçak prototip uçak kanadı olarak geliştirildi ve Avcı Bombardıman Uçağı olarak tanımlandı.
Heinkel He 111
1925'de tasarlanan Heinkel'in bombardıman uçağı olması planlanıyordu. Ernst Heinkel tarafından tasarlanan Uçak,1942'ye kadar amacına hizmet etti. Uçak özellikle Britanya savaşında büyük işlev gördü. Gövedesine koruma amaçlı tüfekler konumlandırıldı. Heinkel He 111, 1958'de emekliye ayrıldı.
Stuka Ju 87
1936'da Junkers firması tarafından üretilen asıl adı Sturzkampfflugzeug olan Stuka Ju 87, hafif bir bombardıman uçağıydı. II. Dünya Savaşı'nda bombardıman uçağı olarak kullanıldı. Bu uçağın bir diğer özelliği de dalış sırasında kulakları sağır eden düdükleriydi. Uçak 1943 yılına kadar etkin kullanıldı ve 6 bin adet üretildi.
Bismarck
Bismarck, Alman Deniz Kuvvetleri tarafından 1936 yılında kullanılmaya başlandı. O dönemler Almanya'nın Versay Antlaşması'ndan dolayı 35 bin tondan ağır gemi yapma yasağı vardı ancak Nazi Partisi iktidara geçti ve bu yasakları hiçe sayarak adını Demi Şansölyesi olan Otto von Bismarck'dan alan zırhlı gemiyi üretti. Bismarck ilk sınavını atlas okyanusuna giderken kendisine engel olan Danimarka Boğazı'ndaki kraliyet donanmasına karşı verdi. Bayrak gemi konumunda bulunan HMS Hood, Bismarck'a zarar vermeden ondan aldığı 5 atış ile soğuk suların dibini boyladı.
Karl-Gerat
Özellikle Sovyet İşgali sırasında Brest-Litovsk ve Sivastopol'a karşı kullanılan silah Reinmetall şirketi tarafından üretildi. Karl-Gerat ayrıca Varşova Bombardımanı ve Bulge Muharebesi'nde müttefiklere zor anlar yaşattı.
Schwerer Gustav
Gelelim Hitler'in gözbebeği na-ı diğer Dora'ya. Almanlar bu devasa silah için çok büyük hayaller kuruyordu. Özellikle bazı askerlerin Dora'ya büyük bir aşk besledikleri de söylenebilir. Gustav yaklaşık 800 mm'lik bir namluya sahipti. 1350 ton ağırlığındaydı ve700 kg'lık mermiyi 48 km uzaklıktaki hedefe rahatça gönderebiliyordu. Silah ağır olduğundan sadece demiryolu üzerinden yürütülebiliyordu. Ayrıca sadece bir kez kullanıldı.
Messerschmitt Me 262
Kırlangıç lakaplı Messer, 1941 yılında üretilse de II. Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru kullanıldı. Bu kısa süre zarfında çok aktifti. Kendileri çift motorlu bir jet uçağı olup hava savaşlarında kullanılan ilk jet uçağı ünvanının da sahibidir.
Panzerkampfwagen VI
Nam-ı diğer Tiger olan ağır tank Alman mühendisler tarafından yapılmış dönemin en iyi tanklarından biriydi. Uzun ismini ise Ferdinand Porsche takmıştır. Batı cephesinde düşman tanımayan Tiger, sağlam zırhı ve etkili topuyla Sovyetler'in T-34, KV 1,2,3 gibi tanklarına karşılık üretildi. O kadar güçlüydü ki, bir rivayete göre savaşın sonlarında tek bir Tiger'a 20 adet M4 Sherman Tankı'nın saldırıldığı görülmüş. Ancak Tigerlar Nazilere güç sağlasa da zarar ettirdi. Bunun sebebi ise tankın karmaşık olmasıydı. Birçok Tiger tamir edilemiyordu bu yüzden hasar aldıklarında bulundukları yerde terk ediliyorlardı.
MG42
Maschinengewehr yani makineli tüfek adının kısaltmasıyla piyasaya sürülen MG42 1942'de üretildi. Özellikle belirli mesafede insan vücudu parçalayan MG42'nin mermileri 7,92 mm'ydi. Savaş tarihçileri bu ölüm makinesini savaşın en iyi silahlarından biri olarak gösteriyor. Özellikle siperlerde konumlandırılan MG42'lerin başındaki Alman askerleri acımasızca birçok can aldı. Düşman askerleri ona Hitler'in Testeresi diyordu. Paslanmaz çelikten yapılmış silah bugün M60 olarak namını sürdürüyor.
V-1
V-1 Füzesi nam-ı diğer uçan bomba, füze terimini dünyaya tanıtan silahlardan biri. Savaşın son yıllarında 30 bin adet üretildi ve bunun 10 bin adedi İngiltere'ye atıldı. Mart 1945'de atılan füzelerin neredeyse dörtte biri Londra'ya ulaşmış ve 6 bin 184 insanın ölümüne yol açtı .Belçika'ya da aynı sayılarda füze atıldı. Bu arada V-1 seyir füzelerinin atası olarak gösterilir.
V-2
Silahların belki de en büyüğü son yapım V-2'lerdi. Balistik bir füze olan bu ölüm makinesi tüm modern füzelerin atası olarak gösterilir. Kendileri Ay'a gönderilen Saturn V'nin de atasıdır. İnşası sırasında 20 bin kişi hayatını kaybetmiş. Buna rağmen 3 bin adet V-2 ateşlendi ve müttefik ülkelerden 7 bin kişinin ölümüne sebep oldu