Dünyanın dört yanında birçok egzotik meyve, sebze ve nadir bulunan yemekler on binlerce dolara alıcı buluyor. İşte dünyanın en pahalı yiyecekleri
Ancak yarım kilo Safran baharatı çıkarabilmek için 50 000 ile 75 000 çiçeğin işlenmesi gerekiyor.Baharatın kilosu 1000 dolar ile 10000 dolar arasında değişiyor.
6100 dolarlık bu karpuz siyah renkte ve gevrek bir kıvama sahip. Kuzey Japonya'da yetişen Dansuke karpuzu sezon başına 65 tane yetişiyor.
Bu kavunlar volkanik tüf oranı fazla toprakta yetiştiği için dünyanın en lezzetli ve sulu kavunları. Ayrıca kusursuz bir küre şekline ve yumuşak bir kabuğa sahip.
Bu kadar pahalı olmasının sebebi yetişme şeklinden kaynaklanıyor. Ağaç kökü ile simbiyotik ilişki ile yetişen bu mantar toplandığında aynı yerden başka mantar yetişmiyor. Bu yüzden Japonlar tarafından 'Mantarların Kralı' olarak adlandırılıyor.