• $32,3992
  • 35,1028
  • 2326.9
  • 9089.17
28 Ocak 2021 Perşembe 09:41 | Son Güncelleme:

Yeni reform paketi 2021 ne zaman meclise sunulacak? Yeni reform paketi içeriği nedir?

Yeni reform paketi 2021 ne zaman meclise sunulacak" Yeni reform paketi içeriği nedir"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi ve hukuk alanında gerçekleştirilmesi öngörülen reformların, bu hafta AK Parti MYK toplantısında ele alınması ve şubat ayı içinde Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Yeni reform paketi 2021 içeriği nedir? Yeni reform paketi ne zaman meclise sunulacak? gibi soruların yanıtları tüm vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis'deki grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yakında yeni reform paketlerini Meclisimizin takdirine sunmaya başlayacağız. Kamuoyuyla paylaştığımızda ülkemizi 2023 ve daha sonrasına taşıyacak çok köklü ve önemli düzenlemeler olduğu görülecektir." dedi. Bu açıklamaların ardından Yeni reform paketi 2021 içeriği nedir? Yeni reform paketi ne zaman meclise sunulacak? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. İşte tüm detaylar...  

YENİ REFORM PAKETİ NE ZAMAN MECLİSE SUNULACAK?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamasında reform paketine de deyindi. Başkan Erdoğan yeni reform paketi hakkında şunları dile getirdi;

'Yakında hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğumuz yeni reform paketlerini Meclisimizin takdirine sunmaya başlayacağız. Bu reform tekliflerinin ülkemizi 2023'e ve daha sonrasına taşıyacak çok köklü içerikler içerdiği görülecektir. Geniş bir alanda geleceğe hazırlayacak bu reform sürecine hep birlikte sahip çıkacağız.'

YENİ REFORM PAKETİ 2021 İÇERİĞİ NEDİR?

Adalet Bakanlığınca, 2021'de yeni reformların hayata geçirilmesi sürdürülecek, yargı ve adalet hizmetlerinin etkinliği artırılacak, vatandaş odaklı uygulamaların kalitesini güçlendirecek faaliyetler yürütülecek.

Bu yıl Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında yeni düzenlemeleri hayata geçiren Adalet Bakanlığı, 2021'de de yargıda reform çalışmalarını sürdürecek.

Bu kapsamda, yeni yılda yargı bağımsızlığı, yargı ve adalet hizmetlerinde performansın artırılması, hukuk eğitimi alanlarında yeni uygulamalar ve düzenlemeler gündeme gelecek.

İNSAN HAKLARI EYLEM PLANI

Tüm paydaşlarla görüşülerek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), yüksek yargı organları, Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın kararları, raporları ve tavsiyeleri incelenerek hazırlık süreci yürütülen İnsan Hakları Eylem Planı açıklanacak.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, AB müktesebatı çerçevesinde gözden geçirilecek, uyumlaştırma çalışmaları tamamlanacak. Makul sürede yargılanma hakkının ihlali konusundaki başvuruları incelemek ve gerekli kararları almak üzere etkili bir mekanizma oluşturulacak.

Çevre, imar ve enerji için yerel mahkeme kurulacak

Ekonomi alanında yatırım ortamının iyileştirilmesi kapsamında yatırım izin süreçlerinin kısaltılması, ticari uyuşmazlıkların mahkeme yerine arabuluculuk ve tahkim yoluyla çözülmesi yaygınlaştırılarak, ihtisas gerektiren çevre, imar ve enerji gibi alanlarda yeni mahkemeler kurulacak. Özel sektör yatırımlarında izin süreçlerinin hızlandırılması amacıyla çerçeve bir yatırım kanununun çıkarılması da bekleniyor. Reformlar kapsamında Borçlar Kanununda değişiklik, düzenleyici ve denetleyici kurumların yapılarının yeniden ele alınması, hacizle ilgili şartların gözden geçirilmesi bekleniyor.

İDARİ DÜZENLEMELERE İLİŞKİN ADIMLAR DA ATILACAK

Reform çalışmaları adalet ve ekonomi olmak üzere iki ayak üzerinde yürütülürken, yargı alanında yapılacak düzenlemelerde büyük ölçüde yol haritasını Yargı Strateji Belgesi oluşturuyor.

Reformlar sadece yasal değişiklikleri ile sınırlı kalmayacak idari düzenlemelerle de uygulamaya dönük adımlar atılacak. Yargı Strateji Belgesi kapsamında bugüne kadar üç ayrı paket Meclis’ten geçti.

GÜVEN ORTAMI SAĞLANACAK, YABANCI YATIRIMLAR ARTACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün ekonomi ve iş dünyası ile ardı ardına yaptığı görüşmelerde iş ve ekonomi dünyasından gelen talepler çerçevesinde şekillenecek olan reform paketinin çatısını yatırım ortamını iyileştirecek, yabancı sermayenin girişine hız kazandıracak güven ortamını tesis edecek düzenlemeler oluşturacak. Mülkiyet hakkını pekiştiren, sözleşme hürriyetini genişleten adımlar atılacak.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi