• $ 7,3631
  • € 8,7169
  • 460.112
  • 1083.83
Haber Hattı
Haber hattı
0530 708 54 54
Bip""/
Haber hattı
0530 708 54 54
Reklamı Kapat
28 Temmuz 2020 Salı 23:04 | Son Güncelleme:

Vatandaşa uyarı: Kurban etini poşette taşımayın

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, kurbanlık hayvanın kesimden sonra parçalama işleminin de bilen biri tarafından yapılması gerektiğini belirterek, “Et işlemenin doğru adresi kasap dükkanıdır” dedi.

Yalçındağ, hayvana kesimden önceki akşamdan itibaren yiyecek verilmemesi gerektiğine dikkati çekerek, “Hayvan dolu mideyle eziyet çeker, doğru olmaz” dedi.

SOĞUMASINI BEKLEYİN

Yalçındağ, şunları kaydetti: “Etler sıcak sıcak birbirine değdiğinde çabuk bozulur. Etleri soğumasını bekledikten sonra buzdolabına koyuyoruz. Etleri eve götürürken naylon torba kullanıyorsak, bozulma süresine dikkat etmemiz gerekir. Naylon torbayı asla önermiyoruz ama mecbursak eve gider gitmez o torbadan çıkarmamız lazım.”

Araba fiyatına kurbanlıklar birbirleriyle yarışıyor

Kültür sanat etkinliklerinde bu hafta

Kültür sanat etkinliklerinde bu hafta

15 Ağustos 2020 canlı altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

15 Ağustos 2020 canlı altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Pazar günü tartışmalara dikkat! 16 Ağustos 2020 burç yorum

Pazar günü tartışmalara dikkat! 16 Ağustos 2020 burç yorumları

Hızlı yaşlanmaya sebep olan 5 hata

Hızlı yaşlanmaya sebep olan 5 hata