• $32,3723
  • 34,9755
  • 2325.31
  • 9107.19
12 Kasım 2021 Cuma 13:48 | Son Güncelleme:

Uzmanlar tarih verdi! Bu fiyatlardan yeni alım yapılır mı?

"595 liradan işlem gören gram altın alımı yapılır mı? Altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi? Altın bu fiyattan satılır mı?" sorularına yanıt arayan vatandaşlar altın fiyatlarındaki son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Piyasada sahte bir yükseliş olduğunu belirten uzmanlar tarih vererek altın alacak ya da satacak vatandaşları aceleci olmamaları konusunda uyardı. Merkez Bankasının Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısında alınacak faiz kararı sonrası yaşanacak geri çekilmelerin bir alım fırsatı yaratabileceğini belirtirken konu ile ilgili 24 TV'ye açıklamalar yapan Ahlatçı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, "Ons altın takip edenler için 1850 dolar, üzerinde kaldıkça 1900 dolar hareketi beklenmeli" dedi. An itibarı ile gram altın 595 liradan işlem görüyor. İşte detaylar...

Ons altının 1850 doların üzerinde kalması ile özellikler gram altındaki yükseliş de devam ediyor. Vatandaşlar, gram altındaki son dakika gelişmelerini anbean yakından takip ediyor. An itibarı ile 595 liradan işlem gören gram altın alımı yapılır mı? Altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi? Altın bu fiyattan satılır mı? sorularına yanıt arayan vatandaşlar için uyarıda bulunan uzmanlar, alım da satım da yapanlar beklemeli uyarısında bulundu. 24 TV'de altın fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Ahlatçı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, "18 Kasım'da Merkez Bankası'nın alacağı kararı piyasa olumlu karşılarsa kurda da bir yataylaşma olabilir" ifadesinde bulundu. İşte 12 Kasım güncel altın fiyatları...

ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM ECEK Mİ?

Gram altın, ons altın ve buna bağlı olarak kuru da aynı strateji içinde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Erbaş şunları ifade etti:

18 Kasım'da Merkez Bankası'nın alacağı kararı piyasa olumlu karşılarsa kurda da bir yataylaşma olabilir ve dolar 10 liranın altında fiyatlanabilir. Bu şu açıdan önemli. Gram altın için 600 liraya yaklaştık. Kur fiyat hareketi burada önemli. Burada da 600 liranın altında o yataylaşmayı kura bağlı görebiliriz. Ama ons altında son dönemde dünkü enflasyon sonrası çok hızlı bir yükseliş oldu. Yani 6 günde 110 dolarlık bir yükseliş oldu. Bunu Fed kararı sonrası gördük. Ons altında bir sürede daha yükseliş devam edebilir. Bu açıdan ons altın takip edenler için 1850 dolar, üzerinde kaldıkça 1900 dolar, gram altın da 575 lira üzerinde kaldıkça 600 lira hareketi beklenmeli.

"MERKEZ BANKASININ KARARI ÖNEMLİ"

Uzmanlara göre, Merkez Bankasının Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısında alınacak faiz kararı sonrası yaşanacak geri çekilmelerin bir alım fırsatı yaratabilir

PPK TOPLANTISI NE ZAMAN?

Merkez Bankası Kasım ayı faiz kararı 18 Kasım Perşembe günü açıklanacak.

Merkez Bankasının dolardaki yükseliş sonrası faiz artırımına gidip gitmeyeceği önümüzdeki günlerde netleşecek.

PİYASALARDA ABD ENFLASYONU BEKLENİYOR

Analistler, öğleden sonra ABD'de açıklanacak enflasyon verisinin yatırımcıların odağına yerleştiğini belirterek, veri öncesinde yükseliş eğilimindeki ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin altının ons fiyatını baskıladığını söyledi.

Fed'in para politikalarında normalleşme kapsamında ilk adımı atmasının ardından, yatırımcıların faiz artırımı konusunda izlenecek yola dair ipuçlarına odaklandığını aktaran analistler, bu anlamda enflasyon ve istihdam verilerinin piyasalar üzerindeki etkisinin de güçlü olabileceğini kaydetti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.810 ve 1.790 seviyelerinin destek, 1.830 doların direnç konumunda olduğunu ifade etti.

ALTIN FİYATLARINDA SON DAKİKA GELİŞMELERİ

GRAM ALTIN FİYATLARI 12 KASIM CUMA

GRAM ALTIN NE KADAR?

12 Kasım Cuma günü kaydedilen güncel verilere göre ons altın bin 857 dolar. İç piyasadaki altın fiyatları da bu oranlarda dengelendi. Geçtiğimiz hafta 550 lirayı aşarak önemli bir kritik eşiği geçen gram altın an itibarıyla 595 liradan işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın bugün 900 liranın üzerindeki konumunu korurken 946 liradan alınıyor. 12 Kasım'da çeyrek altının satış fiyatı ise 975 TL.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın bugün 1.892 liradan alınıyor, 1.958 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI KAÇ TL?

Son dönemdeki artışlarla birlikte hem 3 bin lira barajını aşan hem de bu seviyelerdeki eşikleri geçen Cumhuriyet altını bugün 3 bin 785 liradan alınırken 3 bin 903 liradan da satışa sunuluyor.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı