• $32,3828
  • 35,103
  • 2325.73
  • 9079.97
31 Mayıs 2021 Pazartesi 18:40 | Son Güncelleme:

Nefes kredisi 2021 başvuruları nasıl yapılıyor? Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halkbank nefes kredi başvuru şartları neler?

Nefes kredisi 2021 başvuruları nasıl yapılıyor" Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halkbank nefes kredi başvuru şartları neler"

Nefes kredisi uygulaması için geri sayım başladı. Geçtiğimiz günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdeli haberi vermesi üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı nefes kredisi destek paketinde detaylar belli oldu. Daha çok işletmelerin yararlanabileceği 'nefes kredisi faiz oranı ne kadar? Hangi banka nefes kredisi veriyor?' Başvurular nereden ve nasıl yapılacak?" soruların yanıtları merak konusu oldu. Nefes kredisi başvuru işlemleri ve detayları ile ilgili tüm merak edilenleri bu haberimiz üzerinde derledik.

Nefes kredisi başvuru süreci başlıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrası gündeme gelen nefes kredisi uygulaması 1 Haziran itibariyle başlıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında işletmelere destek amaçlı uygulanacak olan krediye başvuracak vatandaşlar; "Nefes kredisi başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Kredi veren bankalar hangileri, şartları neler?" soruların yanıtlarını araştırmaya başladı. İşte kredi başvuru süreci

Nefes kredisi hazır. Başkan Erdoğan tarafından duyurulan ciro kaybı yaşayan şirketlere dönük 'Nefes Kredi Paketi'nin şartları netleşti. 1 Haziran itibarıyla devreye girecek olan kredi 6 ay ödemesiz ve yüzde 17.5 faizle kullandırılacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan 'Nefes Kredi Paketi'ne ilişkin detaylar belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ'lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla '2021 Nefes Kredisi', 10 bankanın katılımıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliğinde 1 Haziran itibarıyla uygulamaya alınacak.

Koronavirüs salgını sonrası işletmelere destek olmak amacıyla birçok paketi devreye alan Hazine ve Maliye Bakanlığı bugün yaptığı açıklama ile 2021 nefes kredisi uygulamasını duyurdu. Buna göre; 10 bankanın katılacağı nefes kredisi desteği 1 Haziran'da başlayacak.

NEFES KREDİSİ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı konuya ilişkin yaptığı açıkmada "Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ'lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla "2021 Nefes Kredisi", 10 bankanın katılımı ile TOBB ve KGF işbirliğinde 1 Haziran 2021 itibarıyla uygulamaya alınacaktır.

Nefes Kredi Paketi ile yıllık cirosu 10 milyon TL altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre yüzde 25 kayıp yasayan Ticaret, Deniz Ticaret, Sanayi, Ticaret ve Sanayi veya Ticaret Borsası'na kayıtlı üyelere işletme sermayesi finansman imkânı sağlanacaktır.

2020 yılı cirosu 1 milyon TL'yi aşmayan KOBİ'ler azami 50 bin TL, cirosu 1-10 milyon TL arasında olan KOBİ'ler ise azami 200 bin TL kredi kullanabilecektir. TOBB ve Oda / Borsalar da kaynaklarını bu bankalarda değerlendirerek projeye katkı sunacaktır." diye belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Nefes Kredisi 1 Haziran 2021 itibariyle yeniden başlıyor. Başvurular; TOBB'a bağlı oda ve borsalardan alınacak faaliyet belgesi ile Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası'ndan yapılabilecek. Kredi Garanti Fonu da (KGF) Hazine desteğiyle kredilere kefil olacak.

Ciro kaybı yaşamış olan firmalar 1 Haziran Salı gününden itibaren üye oldukları Oda ve Borsalardan alacakları üyelik belgesi ile banka şubelerine başvurabilecekler. Krediden faydalanmak isteyen işletmelerimiz üyelik belgesini oda-borsalara gitmeden, online ortamda TOBB veya oda-borsaların sistemlerinden e-belge olarak da alabilecek..

NEFES KREDİSİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

Kredi ile işletmelere 6 ay tamamen ödemesiz dönem imkânı tanınacak. Kredi taksitleri ödemesiz dönem sonrası 12 eşit parçada ödenecek. Kredinin faizi yıllık yüzde 17,50 olacak. Krediden cirosu 10 milyon TL ve altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre yüzde 25 kayıp yaşayan işletmeler faydalanabilecek. 2019 yılından sonra kurulmuş işletmelerde ciro kaybı şartı aranmayacak. 2020 yılı cirosu 1 milyon TL'yi aşmayan KOBİ'ler azami 50 bin TL, cirosu 1-10 milyon TL arasında olan KOBİ'ler ise azami 200 bin TL kredi kullanabilecek

AZAMİ 200 BİN LİRA

Nefes Kredi Paketi ile yıllık cirosu 10 milyon liranın altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019'a göre yüzde 25 kayıp yaşayan, ticaret, deniz ticaret, sanayi, ticaret ve sanayi odaları veya ticaret borsasına kayıtlı üyelere işletme sermayesi finansman imkanı sağlanacak. 2020 yılı cirosu 1 milyon lirayı aşmayan KOBİ'ler azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira olan KOBİ'ler ise azami 200 bin lira kredi kullanabilecek. TOBB ve oda-borsalar da kaynaklarını bu bankalarda değerlendirerek projeye katkı sunacak.

6 AY ÖDEMESİZ, FAİZİ YÜZDE 17.5

İşletmelere 6 ay ödemesiz dönem imkanı sağlanacak 2021 Nefes Kredisi uygulamasında, kredi geri ödemeleri 12 eşit taksitte yapılacak. Söz konusu uygulamada Hazine destekli KGF kefaleti sağlanacak olup, faiz oranı yıllık yüzde 17,5 olarak belirlendi.

İŞ DÜNYASI YENİ PAKETTEN MEMNUN

* Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: 6 ay boyunca ne anapara ne faiz ödemesi olacak. İnşallah o zamana kadar aşılamanın da etkisiyle işler normale dönecek.

* İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç: Nefes kredisinin bu zorlu süreçte katkı sağlayacak. Nefes Kredi Paketi'ni yeni normalleşme etabında işletmelerimizi tünelin sonuna ulaştıracak en sağlam vasıtalardan biri olarak görüyoruz.

* İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz: Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iş dünyası, nefes kredisi sayesinde gerçekten nefes alacak.

* Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın: İş insanları olarak bu adımlardan çok memnunuz. Krediye başvuracak olan firmaların bunu suiistimal etmemesi ve nefes kredisini amacı dahilinde kullanmaları çok önemli.

* Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir: Kredi, 10 milyon liranın altında cirosu olan firmalara gerçekten nefes aldıracak.

HANGİ BANKALAR KULLANDIRACAK?

Ziraat Bankası

Vakıflar Bankası

Halkbank

Türkiye İş Bankası

Garanti Bankası

Yapı ve Kredi Bankası

Akbank

Denizbank

Ziraat Katılım

Vakıf Katılım

  • nefes kredisi
  • nefes kredisi başvuru işlemi
  • nefes kredisi başvuruları nasıl yapılır
  • 2021 nefes kredisi kobi
  • Kredi faiz oranları ne kadar?
  • nefes kredisi başvurusu nasıl ve nereden yapılır
  • nefes kredisi veren bankalar hangileri
  • nefes kredisi başvuru şartları neler
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür