• $32,373
  • 34,9701
  • 2325.52
  • 9079.97
26 Ekim 2018 Cuma 15:59 | Son Güncelleme:

KPSS sonuçları açıklandı! İşte 2018 memur alım ilanları

KPSS sonuçları açıklandı! İşte 2018 memur alım ilanları

Memur alımı 2018! Yüz binlerce vatandaşın heyecanla beklediği 2018 KPSS sınav sonuçları açıklandı! Bu gelişmeyle birlikte internette büyük bir yoğunlukla hangi illerde hangi kurumların memur alımı yaptığı ile alakalı ilanlar araştırılmaya başlandı.

Memur alımı 2018! KPSS sonuçları açıklandı ve vatandaşlar hangi il hangi kurumlarda memur alımı olduğunu ve ilanlarını merak ediyor. Biz de bu konuyu sizler için araştırdık. Yüz binlerce kişinin gözü 2018 Memur alımlarında. Peki hangi ilde hangi kurum KPSS ile memur ya da sözleşmeli personel alıyor? Devletin 2018 memur alımıyla veya sözleşmeli personel alımıyla ilgili tüm ilanları haberimizde mevcut. 

Aşağıdaki linke tıklayarak il il memur ve sözleşmeli personel alımlarını öğrenebilirsiniz

MEMUR ALIMI 2018 İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

İL İL MEMUR VE SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI

KPSS İLE MEMUR ALIMI 2018!

Memur (Arapça: ?????), devlet hizmetinde aylıkla çalışan kimse, görevli. Bir işle görevlendirilmiş olan, yükümlü. Arapça emir veya emr kökünden gelmekte olup emredilen anlamında mastar isimdir.

Türkiye'de memurlar

Türkiye'de uygulanan kamu personel rejiminde, memurluk önemli bir istihdam tipi olarak yer almakta olup mevcut kamu çalışanlarının yaklaşık üçte ikisi memurlardan oluşmaktadır. Devlet Personel Başkanlığı'nın Temmuz 2013 verilerine göre Türkiye'de devlet 3.112.651 kamu personeli istihdam ederken, bu sayının 2.188.763'ü memurlardan oluşmaktadır. Kamu personeli sayısı TÜİK'in Haziran 2013 toplam istihdam verileriyle karşılaştırıldığında toplam istihdamın %11,8'lük kısmının kamu personeli olduğu görülmektedir.

Memur hukuku

Memur hukuku esas olarak memuru inceleyen bir hukuk disiplinidir. Özel kanunlara sahip kamu personellerini incele de esas çalışma alanı 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunudur.

Kamu Personeli Seçme Sınavı ya da kısaca KPSS, 18/3/2002 tarih ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’na istinaden ilk olarak 2002 yılında ÖSYM tarafından hazırlanıp, uygulanmaya konmuştur. Türkiye'de bazı devlet kurumlarına personel alımı için yapılır. Yönetmeliğin amacı Madde-1’de: “Bu Yönetmeliğin amacı, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarında özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklere atanacakların ön elemesi amacıyla yapılacak sınavların genel ilkeleri ile usul ve esaslarını tespit etmektir.” şeklinde ifade edilmiştir. Söz konusu sınav, daha önceki senelerde uygulamada olan Devlet Memurluğu Sınavı (DMS) ve Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı'nın (KMS) birleşimi niteliğindedir. Sınavın ana amaçları arasında; kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan personel istihdamının, şeffaf ve adaletli bir biçimde gerçekleşmesi ve sınav rekabeti içinde personel kalitesini en üst düzeye çıkartmak sayılabilir.

Tarihçe

1999 yılında Kamu Personeli Yasası’nda yapılan düzenleme ile daha önce DMS adı ile uygulanan sınav, bu tarihten itibaren KMS olarak isim ve nitelik değiştirmiştir. 120 puan türü ve 4 farklı oturumunda oluşan sınav; öğretmenlik, sözleşmeli personel, memurluk ve uzman kadroların istihdamında eleme sınavı niteliği taşımaktaydı. KMS sadece ilk ve son defa 7-8 Temmuz 2001 tarihinde uygulanmıştır. Bir sonraki yıl olan 2002’de ise sınav, yapılan isim değişikliği ile KPSS adını almış ve aynı yılın 6-7 Temmuz tarihlerinde ilk defa adaylara uygulanmıştır. 2002 yılının Kasım Ayı’nda sınavın Sağlık Bakanlığı personel alımı için uyarlanan versiyonu adaylara uygulanmıştır. Devam eden senelerde KPSS, kamu kurum ve kuruluşlarının istek ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillenerek temel olarak 2 farklı sınav ve 3 farklı gruba ayrılmıştır. Sınavlar farklı tarihlerde ve farklı niteliğe sahip adaylara uygulanmaktadır.

KPSS-A

KPSS-A, A Grubu kadro ayrımı "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik"te yapılmıştır.

(A) grubu kadrolar; özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle ve belli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutularak mesleğe alınan personel için ihdas edilmiş kadrolar olarak tanımlanmıştır (Örneğin, Müfettiş ve Uzman Yardımcısı, Stajyer Kontrolör, Kaymakam Adayı).

KPSS-B

KPSS-B, Türkiye'de devlet kadrolarına personel almak amacıyla yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre yapılan bir atama ve kadro türüdür.

Kpss’de lise, önlisans ve lisans mezunları Kpss B sınavına katılırlar. Sınav 2 senede bir olur. Başvurular Nisan-Mayıs aylarında olur. Bu devlete düz memur alımı içindir.

Sınavda tarih, coğrafya, vatandaşlık ve Güncel Konulardan Genel kültür sınavı ve matematik, Türkçe ve geometri konularından genel Yetenek Sınavı olur.

Lisans mezunlarında öğretmen adayları ve alan mezunları (kamu yönetimi, işletme, maliye..) için her sene sınav yapılır. Öğretmen adayları genel kültür, genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavına girerler. Alan mezunları genel kültür, genel yetenek ve alan sınavlarına girerler.

2010 KPSS-A kopya skandalı

350 adayın 120 net yapması sonucu ortaya çıkan iddiaları araştırılması süreceinde ALES, TUS ve LYS sınavlarında kopya iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 8 ilde düzenlenen operasyonlarda 36 kişi gözaltına alındı. Bu dava hâlen devam etmektedir.

Engelli Adaylara Sınavlarda Fırsat Eşitliği Sağlayıcı Uygulamalar

Ortopedik sorunu olan engelliler için: Sınav yapılacak yerlerde düz giriş sınav salonu tahsis edilir.
Görme engelli adaylar için: Şekil içerikli sorulardan (örn: matematik, geometri, coğrafya) muafiyet sağlanmıştır.
- durumun ihtiyacına göre: okuyucu ve işaretleyicili olarak ; görevli personel gözetiminde engellinin sınava girmesi için özel sınıf hazırlanır.
( yardımcılığı adaylara 30 dakika ek sınav süresi hakkı tanınmaktadır. )

Resmi Kamu Personel Alım İlanları

Söz konusu kamu kuruluşu kendi ilan panosunun yanı sıra, ilanı Türkiye İş Kurumu'na bildirmekle mükelleftir. Kurumların ilanları Türkiye genelinde dağıtımı yapılan gazeteler ile yaygın olarak kullanılan internet sitelerinde de yer almaktadır. Ayrıca Devlet Personel Başkanlığı'nın sitesinde bu ilanlar sürekli yayınlanmaktadır.

 

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı