• $32,375
  • 34,9525
  • 2325.51
  • 9091.24
26 Şubat 2021 Cuma 08:14 | Son Güncelleme:

Gram altında şaşırtan hareketlilik... Altında yükseliş hız kesmiyor

Gram altında şaşırtan hareketlilik... Altında yükseliş hız kesmiyor

Gram altında yaşanan şaşırtıcı hareketlilik sonrası, "Gram altındaki yükseliş sürecek mi? Altın fiyatları nasıl bir yön izleyecek? Gram altı kaç lira olur?" sorularına yanıt arayan vatandaşlar son dakika altın haberlerini anbean yakından takip ediyor. Gram altın an itibarı ile 422 lira seviyelerinden işlem görürken uzmanlar, altının dolardan destek alarak yükselişe geçtiğini belirtip ABD'deki teşvik paketinin onaylanmasıyla çıkışının sürdüreceğinin altını çizdi. Bu süreçte teşvik paketlerinin önümüzdeki haftalarda işleme alınmasına dair çalışmaların hızlandırılacağı düşünülüyor. Uzmanlar vatandaşların ellerindeki altını, orta ve uzun vadede değerlendirmesi konusunda uyardı. İşte 26 Şubat güncel altın fiyatları...

Gram altın 422 liradan işlem görürken son dakika altın haberleri vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye devam ediliyor. Gram altındaki yükseliş sürecek mi? Altın fiyatları nasıl bir yön izleyecek? Gram altı kaç lira olur? sorularına yakın araya vatandaşlar, 2013 yılından sonraki en kötü yıl başlangıçlarından birini gerçekleştiren gram altının nasıl bir yön izleyeceğini merak ediyor. Artık gram altının dolardan destek aldığını belirten uzmanlar, ABD'deki teşvik paketiyle yükselişe geçen ons altıla birlikte 450 bandına kadar yükseleceğini belirtti. İşte 26 Şubat güncel atın fiyatları...

26 ŞUBAT GRAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Gram altın fiyatları 26 Şubat Cuma yani bugün özellikle dolar TL kurundaki yükselişin de etkisiyle birlikte güne yukarı yönlü seyirle başladı. Serbest piyasada saat 07.30'da kaydedilen verilere göre gram altın fiyatları 422 lira alış ve 424 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

26 ŞUBAT ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Çeyrek altın fiyatları da tıpkı gram altın fiyatları gibi dolar TL kurundaki yükselişin etkisiyle birlikte güne yukarı yönlü hareketle başladı. Saat 07.30'da kaydedilen verilere göre çeyrek altın fiyatları 674 lira alış ve 688 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

Gram altın parlamaya devam ediyor! Altındaki yükseliş devam edecek mi?

SPOT ALTIN TL/GR FİYATI

421,23

421,31

ALTIN/ONS ($) FİYATI

1.772,76

1.773,08

Gram altın son dakika gelişmesi! Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi?

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

2.695,86

2.700,38

YARIM ALTIN FİYATI

1.343,72

1.377,69

ZİYNET ALTINI FİYATI

2.695,86

2.746,95

ATA ALTIN FİYATI

2.743,69

2.814,60

"Altın yatırımcısı biraz daha tedirgin"

14 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI

231,15

279,11

22 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI

381,64

410,40

Gram altın yükselecek mi? Canlı yayında açıkladı

24TV EKONOMİ MÜDÜRÜ ÖZDEMİR: KISA VADEDE ZIPLAMA OLMAYACAK

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altındaki düşüşü değerlendiren 24TV Ekonomi Müdürü Sadi Özdemir, altın alacak olan vatandaşların uzun vadeli düşünmesi gerektiğini, kısa vadede bir hoplama zıplama olmayacağının altını çizdi.

"GRAM ALTINDAKİ DÜŞÜŞLERİN ALIM FIRSATI OLARAK GÖRÜLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

24 TV'de ekonomi gündemine ilişkin açıklamalar yapan Üzeyir Doğan, "Gram altındaki düşüş Dolar/TL kurundan kaynaklı. Bu nedenle dolar/TL kuru ile ilişkili seyredecek. Ben bu düşüşlerin artık yavaş yavaş alım fırsatı olarak değerlendirileceği kanaatindeyim. Ons altında 1800 doların altı pek fazla kabul görmüyor. Ancak hem gram altında hem Ons da kademeli ve yavaş bir yükseliş seyri beklemek doğru olur." açıklamasında bulundu.

"DEV TEŞVİK PAKETİNE RAĞMEN ALTIN FİYATLARI YUKARI HAREKETLENMİYOR"

Katıldığı canlı yayın programında altın fiyatları için teşvik paketi haberlerine rağmen zayıf bir görüntü çizildiğini ifade eden Stratejist Yeliz Karabulut ise, "Bu özellikle 2020 başlarındaki ve ikinci çeyrekteki hareket kuvvetliydi. İlk etapta altın fiyatları için fonların sıkışmasıyla bir satış baskısı görmüştük. Sonrasında ise faizlerin düşürülmesi ve teşvik paketlerinin etkisiyle kuvvetli bir yukarı yönlü ivme gördük. Fakat 2 trilyona yakın bir teşvik paketinin konuşulmasına rağmen altın fiyatları için bir düşüş hareketi olduğunu görüyoruz" dedi.

"TEŞVİK PAKETLERİNİN ARTIK SONUNA GELİNDİ"

Teşvik paketlerinin artık sonuna gelindiğini vurgulayan Karabulut, "Özellikle 1.9 trilyon dolarlık bu teşvik paketinin enflasyon tarafına da olumsuz yansıyabileceği söyleniyor. Diğer taraftan ABD Hazine Bakanı Yellen'ın buna karşın araçların olduğunu belirtiyor. Yani artık teşvik paketlerinin sonuna geldik. Marjinal fiyat hareketlerinin oldukça sınırlı olduğunu görüyoruz" dedi.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı