• $32,3537
  • 35,1496
  • 2309.71
  • 9079.97
23 Aralık 2020 Çarşamba 07:24 | Son Güncelleme:

Gram altın yeniden yükselir mi? Altın fiyatlarında sert düşüş!

Gram altın yeniden yükselir mi" Altın fiyatlarında sert düşüş!

Altın fiyatlarında düşüş sürecek mi? Altın fiyatlarına son durum nedir? Çeyrek altın, Cumhuriyet altını, yarım altını ne kadar? sorularına vatandaşlar tarafından arama motorlarında yanıt aranıyor. Altın fiyatlarındaki sert düşüş özellikle küçük ölçekli yatırımcının endişelenmesine neden olurken uzman isimler, uzun vadeli yatırım yapanların endişelenmesine gerek olmadığını söyledi. Kısa vadeli al-sat yapanların mutlaka piyasayı aktif şekilde takip etmeleri gerektiğini belirten uzmanlar, sadece dolar lirayı değil, yurt dışında altının ons fiyatının hareketini de izlemeleri büyük önem arz ediyor dedi. An itibarı ile gram altın son dakika itibarı ile 459 lira seviyelerinde işlem görüyor. İşte 23 Aralık güncel altın fiyatları...

Altın fiyatlarında düşüş sürüyor. Gram altın son dakika itibarı ile 459 lira seviyelerinde işlem görürken vatandaşlar gelişmeleri anbean yakından takip ediyor. Altın fiyatlarında yaşanan sert düşüş sonrası özellikle küçük ölçekli yatırımcılar, "Altın fiyatlarında düşüş sürecek mi? Altın fiyatlarına son durum nedir? Çeyrek altın, Cumhuriyet altını, yarım altını ne kadar?" sorularına yanıt arıyor. Uzmanlar altın fiyatları ile ilgili, uzun vadeli yatırım yapanların endişelenmesine gerek olmadığını söyledi. Gram altının uzun vadeli yükselişinin süreceğini belirten uzman isimler, vatandaşların rahat olması gerektiğinin altını çizdi. İşte 23 Aralık güncel altın fiyatları...

GRAM ALTIN SON DAKİKA İTİBARI İLE 457 LİRADAN İŞLEM GÖRÜYOR

Küresel piyasalar, haftaya Covid-19 mutasyon riskinin neden olduğu endişelerle başlarken, salgına karşı alınan tedbirlerin ne ölçüde sıkılaştırılacağı konusu gündemin odağına yerleşti. Mutasyon endişeleri altın fiyatlarına destek olurken, dolar kuru ise TCMB'nin bu hafta alacağı faiz kararına odaklandı.  Gram altın an itibarı ile 457 liradan işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR, YARIM ALTIN NE KADAR, CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Çarşamba günü itibarı ile çeyrek altın 745 lira seviyelerinde işlem görürken, yarım altın 1491, Cumhuriyet altını ise  2.978 lira seviyelerinden işlem görüyor.

ALTIN 500 LİRAYI BULUR MU?

"Yatırımcılar, 'Altın düşecek mi', 'Altın yükselecek mi' sorularına yanıt ararken, Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen ve FXTM Kidemli Piyasa Analisti Lukman Otunuga yatırımcılar için kritik altın fiyatları değerlendirmesinde bulundu.

"ONS ALTINDA 1900 BANDI ÇOK ÖNEMLİ"

Uzman isim, yüksek likidite, düşük faiz, teşvik ve dolar endeksinin düşük kalacağı beklentisinin ons altın fiyatları için yeniden yükselişi beraberinde getirerek, fiyatlamaların tekrar 1850 dolar seviyesinin üzerine çıkmasına neden olduğunu belirterek, "Bu anlamda kısa vadede bakacak olursak, 1896-1900 bandı önemli. Bu seviyeyi kısa vadede geçebilir mi? Ben çok olası görmüyorum ki 1850 seviyesi önemliydi. Bu seviyelerinde üzerinde yeni bir denge oluşuyor ons altın fiyatları için. Bu seviyenin yeni destek seviyesi olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK

Ons altın fiyatlarının 1850 dolar seviyesinin üzerinde kaldıkça alımların bir miktar daha güçlü olabileceğini belirten Ergezen, "Ancak genel eğiliminin orta ve uzun vadeli destek ve yükselen trend desteklerinden döndüğünü söyleyebiliriz. Özellikle 1792 dolar seviyesi çok önemliydi. Bu seviyenin üzerinde orta ve uzun vadeli yükseliş trendi devam edecektir. 

"ALTIN FİYATLARI ORTA-UZUN VADELİ DESTEKLERDEN DÖNDÜ"

Ons altın fiyatlarının 1850 dolar seviyesinin üzerinde kaldıkça alımların bir miktar daha güçlü olabileceğini belirten Ergezen, "Ancak genel eğiliminin orta ve uzun vadeli destek ve yükselen trend desteklerinden döndüğünü söyleyebiliriz. Özellikle 1792 dolar seviyesi çok önemliydi. Bu seviyenin üzerinde orta ve uzun vadeli yükseliş trendi devam edecektir. Kısa vade için ise dediğim gibi 1850 dolar seviyesi önemli. Aşı haberleriyle beraber belki bir miktar daha geri çekilme olabilir. Ancak ben ons altın fiyatlarının 1850 dolar seviyesinin altında yılı kapatacağını zannetmiyorum" dedi.


Haberin Özeti

Altın yatırımcılarının gram altın ve çeyrek altına ilgisi sürüyor. Altın fiyatlarındaki düşüş sürerken, uzmanlar ise uzun vadeli yatırımcıların endişelenmesine gerek olmadığını belirtti.

23 ARALIK ALTIN FİYATLARI
Gram altın: 457,16 TL
Çeyrek altın: 749,50 TL
Altın ONS: 1.860,76 dolar
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'