• $32,3729
  • 34,9725
  • 2325.55
  • 9079.97
30 Mart 2015 Pazartesi 09:36 | Son Güncelleme:

Finans koçundan iş geliştirme tüyoları

Finans koçundan iş geliştirme tüyoları

Finans danışmanlığı, firmaların mevcut durumunu ortaya koymasının yanısıra, şirketlerin geleceğine dair önemli ipuçlarının da belirlenmesini sağlıyor.

Ekonomik gelişmelerin sektöre etkisinin analizi, rekabet konumunun değerlendirilmesi gibi verilerle şirketlerin sağ kolu gibi çalışan finans uzmanları işletme yaşamında gelişimi, zor noktalardan çıkışı hedefliyor. 

Şirketlerle yaptığı çalışmalarda, işletmelerin bugünkü durumuyla, belirlenen hedefler arasındaki  boşluğun sebebini araştıran, projeler geliştiren Finans Koçu Yıldırım Turan, derin analiz sürecini hayata geçirdi. Kurduğu "Modern Finans"  oluşumuyla işletmelerin röntgenini çeken uzman, "İşletmeler borç konusunda tek kaynağa bağımlılığı azaltmak için farklı finansman imkanlarını araştırmalı" görüşün savunuyor. "Şirketler, gelişmek için  değişmek zorunda. Parasal sorunların çözümünde kötü yönetilen bir şirketin sağlam durma şansı olamıyor.  Hiç bir hazırlığı olmayan  bir kuruluşta toparlanmaya çalışmak ise çok uzun  zaman alıyor. Bu süreci profesyonelce  yönetmeli" diyor. 

Şirketler klasik yöntemleri aşmalı

Yönetim, para idaresi, satış-pazarlama gibi konularda  zorluk yaşayan şirketlere çözüm senaryoları hazırlayan Modern Finans, farklı açılımlar  sağlayarak, eksik noktaları gidermede destek  sağlıyor. "İş sahipleri yeni fikirleri hayata geçirmekte ketum davranmamalı. Şirketler klasik yönteme ve sisteme takılıp kalmamalıdır" yorumunu yapan Yıldırım Turan, işletmelerin yönetimde yaşayacağı sorunları önceden belirlemek üzere  "erken teşhis"  sistemini devreye sokuyor. Finansal Check-Up yöntemiyle zor dönem geçiren veya riskleri önceden farkeden,
şirketlere çözüm senaryoları hazırlıyor.
"Rekabetin hızla arttığı iş aleminde varolabilmek sadece teknolojik değişikliklere uyum sağlayarak olmaz. Çağın gerektirdigi Yönetsel maharetlere de sahip olmak şart" açıklamasını yapan Finans Koçu, "Kurumsal Dönüşüm"ün  bir çok şirketin acil gereksinimi olduğunu savunuyor. Modern Finans, performansı düşük, veya borç ödeme sorunu olan şirketlere bu kapsamda yeni finans planına uygun olarak "yeniden borç yapılandırması" projeleri üretiyor.

Finansal yapıyı sorgulamak

"İşletme yönetiminin stratejik çalışma  yapacak, yönetsel kararlar verecek ve en iyi  performans alacak şekilde donatılması  gerekir. Zorlu rekabet koşullarına uygun  sağlıklı bir finansal yapı için her açıdan  sorgulama yapılması ihtiyacı  özellikle bugünlerde daha fazla. Finansal Check-Up'la sorunları akılcı olarak ortaya çıkarılmalı" diyor. Nakit çevirme süresinin uzamasının işletme sahiplerini zorladığını belirtiyor ve şunları söylüyor: "Tahsilat yapılamayınca işletmeler doğal olarak durma noktasına geliyor. Hem müşterileri kaybetmemek hem de alacakları tahsil edememe ikilemiyle 'bıçak sırtı'nda duruyorlar. Oysa para piyasalarında meydana gelebilecek değişimler önceden öngörülebilir ve buna göre yeni planlar oluşturulabilir." 

Finans Koçu'na göre, piyasa şartları ne olursa olsun girişimcilerin işine sahip çıkması ve onu kaybetmemek için ellerinden geleni yapması gerekiyor. İşletme nasıl bir görüntüde, yapıda, işleyişte ve kârlılıkta olmalı? Bu soruların doğru yanıtı için önce aynı sağlıkta yapıldığı gibi derin analiz gerekli. Ve bir akıl hocası." 

Yurtdışı kaynaklı hibe krediler

Bir finans koçundan destek almak yıllar sonra pek çok hatalar yapıp sorunlarla baş edemez hale gelmenin önünü kesiyor.. Modern Finans'ın Kurucusu bu konuda şunların altını çiziyor: "Baştan riskleri belirlemeye, eksikleri  gidermeye, yardım almaya açık olan iş sahipleri en iyi yönetsel kararlar verecek konuma geldiklerinde şirketin önünü hiçbir durum kesemez. Borçların finanse edilmemesi veya yatırım  sonrasında yeterli kar elde edilememesi  birçok işletmenin kabusu. Borç faiz yükü  işletmenin sağlıklı bir şekilde yönetilmesini engelliyor.. Bu durumda kısa vadeli  kredilerin yeniden yapılandırılarak, orta ya da uzun vadeye yayılması nefes aldırır."  Turan bu konuda detaylı bir kredi planları hazırlıyor ve gerektiğinde yurtdışı kaynaklı hibe krediler buluyor. Uygun şartlarda finansman sağlanmasına aracılık ediyor.

Uzun ömürlü şirket

Kendi işini kurmayı düşünen girişimcilere de yol gösteren kurum, bu konuda şu uyarıları yapıyor; "Kendi şirketini oluşturmak isteyen binlerce insan var. Bunların 4'te üçü 'Küresel ekonomide belirsizlik varken  yatırım yapmak mı, ama nasıl' sorusuyla adım atamıyor. Sermayeye ihtiyacı olanlar bu fikrin uzağında kalıyor. Diyelim  para temin edildi ve cesur bir girişimci  kişilik söz konusu. İşte burada rehberlik gerekli. Şirketin gireceği sektörün  eksi ve artılarının gerçekçi okuması yapılmadan ilgili sektöre para aktarmak kumar  oynamaktan öteye gitmez. Şirketin uzun ömürlü olmasına yönelik değişim-dönüşüm, gelişme-büyüme stratejileri geliştirilmeli." 

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı