• $32,3141
  • 35,0823
  • 2280.74
  • 9014.47
22 Nisan 2021 Perşembe 19:31 | Son Güncelleme:

Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? 2021 Emekli Ramazan Bayramı ikramiyesi kaç TL oldu?

Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak" 2021 Emekli Ramazan Bayramı ikramiyesi kaç TL oldu"

Emekli, dul, yetim aylığı alan vatandaşların yararlandığı bayram ikramiyeler ilk defa enflasyon oranında zamlı ödenecek. SSK ve Bağ-kur emeklilerinin ödemelerin yapılacağı tarih, bayram öncesi yapılacak resmi açıklama ile netleşmesi bekleniyor. Peki Emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? 2021 Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar oldu?

Ramazan Bayramı ikramiyelerini alacak emeklilerin ödemelerin yapılacağı tarihi merak ediyor. Bilindiği üzere her yıl olduğu gibi bu bayramda yaklaşık 12 milyon emekliye Ramazan Bayramı ikramiyesi ödenecek. Bu yıl zamlı ikramiye alacak SSK ve Bağ-kur emeklileri ile birlikte, dul, yetim aylığı alan vatandaşların yararlandığı bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? İkramiye tutarı ne kadar oldu? sorunun yanıtı araştırılmaya başlandı.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte ikramiyelerini alacak emeklilerin ilk ödemelerini heyecanla bekliyor. Geçtiğimiz yıllarda yapıldığı gibi önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen ödemelerin yapılacağı tarih düzenlemesi ile emeklilerin farklı tarihlerde bankaya giderek mağduriyet yaşamalarının önüne geçilecek. İkramiyeler zamlı emekli aylıkları ile birlikte hesaplara yatırılacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 'Bayram ikramiyelerinin ilk ödemelerini Mayıs başında gerçekleştireceğiz. En düşük emekli maaşını 1500 'TL'ye çıkartarak vatandaşımızın mağdur duruma düşmemesini sağladık. Biz göreve geldiğimizde emekli maaşlarının 66 TL'den başladığını söylemek isterim. Emeklilerin şartlarının daha da iyileşmesine hazırlanıyoruz.' açıklamasında bulundu.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere ödenen biner liralık bayram ikramiyesinde enflasyon oranında artış yapılacağını ve ilk ikramiyenin mayıs ayının başında ödeneceğini, Kurban Bayramı ödemesini ise temmuz ayının ortasına doğru gerçekleşeceğini açıkladı.

EMEKLİLERİN İSTEĞİ 1545 LİRA

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram ikramiyelerinin enflasyon oranında artırılacağını açıklamasının ardından Türkiye Emekliler Derneği hesaplama yaparak 1545 lira talep ettiklerini açıkladı.

TÜED olarak enflasyon oranları ve ekonomideki dalgalanmalar da dikkate alınarak bayram ikramiyelerinde artış yapılmasını bir süredir talep ettiklerini vurgulayan Ergün, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, bayram ikramiyelerine enflasyon oranında artış yapılacağı yönündeki açıklaması milyonlarca emekliyi mutlu etti. Ramazan ayı ve bayram öncesi güzel bir haber almış olduk. Gerçekten giderek eriyen ve alım gücünü yitiren ikramiyelerimiz için bu düzenleme gerekiyordu. Sesimize kulak verdiği ve bizleri unutmadığı için bütün emekliler adına Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum."

Bayram ikramiyelerine enflasyon oranında yapılacak artışın geçmişe dönük işletilmesini talep eden Ergün, "İkramiyenin ödenmeye başlandığı tarihten itibaren emekli aylıklarına altı ayda bir yapılan zam ikramiyelere de uygulanmalı. 2021'in birinci altı ayında bayramlar öncesinde ödenecek ikramiye 1.545 liraya yükseltilmelidir." dedi.

KİMLER EMEKLİ İKRAMİYESİ ALABİLİR?

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek olanlar;

– SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

– Şehit yakınları ve gaziler

– Ölüm aylığı alanlar

– Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

– Geçici köy korucuları

– Şeref aylığı alanlar

– Şampiyon sporcular,

– Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,

– Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak