• $32,3825
  • 35,0554
  • 2325.79
  • 9099.95
23 Aralık 2016 Cuma 01:00 | Son Güncelleme:

'Eğer durmaya kalkarsak 'Sevr' şartlarına döneriz'

'Eğer durmaya kalkarsak 'Sevr' şartlarına döneriz'

4 milyar liralık yatırımın toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyanın ve bölgemizin yeniden yapılandırılmaya çalışıldığı şu kritik dönemde, eğer durmaya kalkarsak kendimizi bulacağımız yer, Sevr şartlarıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan, açılışı yapılan 151 eserle 663 bin dekar araziyi zirai sulamaya açtıklarını, yerleşim merkezlerine yılda 100 milyon metreküp içme suyu temin ettiklerini, bir il 29 ilçe, 186 yerleşim yeri ve 376 bin dekar arazinin sel ve taşkından korunmasını sağladıklarını aktardı. Erdoğan, "Dünyanın ve bölgemizin yeniden yapılandırılmaya çalışıldığı şu kritik dönemde, eğer durmaya kalkarsak kendimizi bulacağımız yer, Sevr şartlarıdır. Halbuki biz hala Lozan'daki kayıplarımızın üzüntüsüyle yaşayan bir milletiz. Türkiye, İstiklal Harbi'nden sonraki en büyük mücadelesini veriyor. Bu mücadele; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet mücadelesidir" ifadelerini kullandı.

MİLLETİMİZ HİZMETİ GÖRÜYOR

Ağaçlandırma, ormancılık ve milli park projeleriyle daha yeşil bir Türkiye hedefine doğru adım adım ilerlediklerinin altını çizen Erdoğan, barajları, göletleri, sulama tesisleri, içme suyu tesisleri, ağaçlandırma çalışmaları başta olmak üzere geniş bir alana yayılan 151 eseri teker teker saymanın mümkün olmadığını ifade etti. Türkiye'ye toplu açılış geleneğini getirmek suretiyle siyasi bir kadro oluşturan yapılanma olduklarını söyleyen Erdoğan, "Bugün de tek bir törenle 4 milyar liralık bir yatırımı bir anda hizmete açıyoruz. Milletimiz bu hizmetlerin hepsini görüyor, kimlerin yaptığını, nasıl yaptığını da gayet iyi görüyor" dedi.

ESER SİYASETİ

Ziya Paşa'nın, "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri" sözünü hatırlatan Erdoğan, ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendikleri 14 yıldır, 'istismar siyaseti' yerine 'eser siyasetini' tercih ettiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sadece konuşmayı, sadece hakareti marifet sanan birilerine inat gece gündüz çalıştık, ürettik, hizmet getirdik" diye konuştu.

"Onlar 'dur' dedi, biz ileri atıldık" 

Ülkenin Gayri Safi Yurt İçi Hasılası'nı 2013'te 949 milyar dolara kadar çıkardıklarını dile getiren Erdoğan, "Dikkat ederseniz, ne zamanki biz trilyon dolarlık Gayri Safi Milli Hasıla oranına yaklaştık hemen bazıları tüm düğmelere birden bastı. Kimi, 'ağaç' diyerek, kimi 'yolsuzluk' diyerek, kimi 'özyönetim' diyerek, kimi 'doğrudan silaha sarılıp darbe yapmaya' kalkarak, kimi 'bölgemizi kana ve ateşe' boğarak bizi kendilerince durdurmak istediler. Onlar 'dur' dedikçe biz daha ileri atıldık" değerlendirmesinde bulundu.

"Bu can acısı mücadeleazmimizi daha da biliyor"

Suriye'de, Irak'ta, Libya'da, Mısır'da oynanan oyunun, Türkiye'ye taşınmak istediğine işaret eden Erdoğan, ancak bunda başarılı olunmadığını dile getirdi. Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin, tıpkı 17-25 Aralık gibi, ihanet çetesinin mensupları eliyle Türkiye'ye diz çöktürme operasyonu olduğunu vurgulayarak, "Milletimiz darbecilerin karşısına cesaretle dikilip, bu operasyonu da boşa çıkardı. Şehit verdiğimiz askerimizle polisimizle vatandaşımızla canımızı yakmayı hedefliyorlar. Ama bu can acısı bizim gücümüzü tüketmiyor tam tersine mücadele azmimizi daha da biliyor."

"Ilgaz tünelleri 26 Aralık'ta açılıyor"

BAŞBAKAN Binali Yıldırım da, 26 Aralık'ta Türkiye'nin büyük bir eserini daha açacaklarını belirterek, "130 yıllık hayal gerçek oluyor. Ilgaz tünelleri hizmete giriyor. İki tane tünel, her birinin boyu 6,5 kilometre. İkisini uç uca koyduğunuz zaman 13 kilometre ediyor" dedi. Yıldırım ayrıca, "Alçak terör örgütleri, şer odakları ne yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar Türkiye, medeniyet yolculuğundan asla dönmeyecektir. Onlar istiyorlar ki Türkiye ilerlemesin, büyümesin, frene bassın, hatta geri vitese taksın. Hayır! Hayata kasteden bu alçakların tuzağına düşmeyeceğiz. Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirme yolunda emin adımlarla yolculuğumuzu sürdüreceğiz."

200 DEAŞ'lı öldürüldü 

KONUŞMASINDA, El Bab'da şehit olan 16 askere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Erdoğan, "Bu mücadelemiz sıradan bir mücadele değil. 16 şehidimiz oldu, 200’e yakın DEAŞ’lı orada öldürüldü. Ülkemizi sürekli tehdit altında tutanlara karşı artık duramazdık ve bunun gereğini de yapıyoruz. Bütün bunlar yapılırken bir taraftan diplomasi de yürüyor Rusya'yla, Amerika'yla, öbür tarafta İran'la, Irak'la bütün buralarla, Körfez ülkeleriyle Katar, Suud hepsiyle görüşmelerimizi yapıyoruz ve bütün bunlardan sonra da bu harekat başladı" değerlendirmesinde buluNDU.

"Asimetrik bir saldırı "

ERDOĞAN, "Geçmişteki mücadelelerin aksine bugün asimetrik bir saldırıyla karşı karşıyayız. Terör örgütleri, bu kavganın sadece piyonlarıdır. Bizim asıl mücadelemiz arkalarındaki güçlerdir. Bu güçler, hassas noktamız olarak neremizi görüyorlarsa oraya yükleniyorlar" dedi.

 

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı