• $32,3744
  • 35,0167
  • 2325.45
  • 9107.23
5 Şubat 2021 Cuma 10:20 | Son Güncelleme:

Dogecoin ne kadar oldu, fiyatı neden yükseliyor? Dogecoin nedir, nasıl alınır?

Dogecoin ne kadar oldu, fiyatı neden yükseliyor" Dogecoin nedir, nasıl alınır"

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ın kripto paralar hakkında yaptığı yorumlar Dogecoin fiyatının artmasına yol açtı. Bitcoin'den Dogecoin de ekonomi dünyasında araştırılan kripto paralardan biri oldu. Elon Musk'ın sosyal medyadan paylaşımlarıyla birlikte yükselişe geçen Dogecoin nedir,nasıl alınır? Neden yükseliyor?

Dogecoin kripto para birimini "insanlar için bir kripto" olarak adlandıran Amerikalı iş adamı Elon Musk, hızla büyümesini sağladı. Musk, tweet'lerinden birini Aslan Kral animasyon filminden stilize bir çekimle resmetti, fotoğrafını ve köpeğin bir fotoğrafını paylaştı. Bir işadamının gönderilerinden birinin altındaki yorumlarda, bu kripto para biriminin oranındaki keskin artışla ilgili veriler yayınladılar. Peki Dogecoin nedir,nasıl alınır, neden yükseliyor?

Kripto para birimi Dogecoin araştırmaları her geen gün artıyor. Özellikle Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ın Twitter'da yaptığı paylaşımlarla sık sık dikkat çektiği Dogecoin fiyat artışı vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

Elon Musk'ın kripto paralar hakkında yaptığı yorumlar Dogecoin fiyatının artmasına yol açtı. Bitcoin'den Dogecoin de ekonomi dünyasında araştırılan kripto paralardan biri oldu.


DOGECOİN NEDİR?

Dogecoin (sembolü Ɖ ve D, kısaltma: DOGE) logosunda bir internet fenomeni olan Doge'un esinlendiği Shiba Inu cinsli bir köpek olan, Litecoin tabanlı bir elektronik para birimidir. 8 Aralık 2013 tarihinde başlatılmıştır.

DOGECOIN NASIL ALINIR?

Dogecoin alabilmek için Paribu ya da Koinim gibi yerli kripto para borsalarında yer almanız gerekmektedir. Bu parayı kullananların çoğu Paribu üzerinden işlem yapmaktadır. Öncelikle bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Hesabınızı kimlik bilgileriniz ile onayladıktan sonra yatırım işlemlerine giriş yapabilirsiniz.

Hesabınıza EFT, Havale ya da Papara sayesinde para yatırabilirsiniz. Hesabınızdaki paranız ile de Dogecoin alabilirsiniz. Paribu hesabınıza para yatırırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunlar; Havale, EFT ya da papara üzerinden sadece kendi bireysel hesabınıza para yatırmalısınız. Ayrıca kendi adınıza açmış olduğunu bireysel, vadesiz ve Türk Lirası olan hesaplardan gönderim sağlamalısınız. Zaten Paribu üzerinde bir başka kişiye ait hesaplardan gönderim yapılmasına izin verilmemektedir.

ATM üzerinden yapacağınız gönderimlerde ise gönderici bilgilerini teyit etmek mümkün olmadığı için kabul gönderiminiz gerçekleştirilemez.

Gönderdiğiniz miktar anında Paribu üzerindeki hesabınıza yansıyacaktır.

İşleminiz sonrasında size gönderilen kodu açıklama alanına yazmanız önemlidir.

Mutlaka bir açıklama belirtmelisiniz. Yoksa gerçekleştirilen transferlerin işlem ücreti gönderdiğiniz paradan düşülerek size iade edilir.

Bitcoin en köklü kripto para birimidir, bu sebeple güvenilir cüzdan çok. Ama Dogecoin'de güvenilir bir liman arıyorsanız resmi sitesindeki Dogecoin Cüzdan hizmetini kullanmanızı öneriyoruz.

Dogecoin resmi internet internet sitesine gittikten sonra;

Home - Statistics - API – Wallet sekmelerinin olduğu bölümden Wallet sekmesine tıklıyoruz.

Önümüze çıkan ekranda 3 farklı seçenek var:

New Wallet - Existing Wallet - Paper Wallet

Existing Wallet seçeneği varolan cüzdanınıza girmek için kullanılır. Biz yeni hesap açmak için New Wallet seçeneğinin altındaki Create Wallet (Cüzdan Oluştur) butonuna tıklıyoruz.

Küçük bir ekran çıkıyor. Bu ekranda ilk boşluğa e-mail adresinizi, ikinci ve üçüncü boşluğa şifrenizi yazın. Eğer tamamsa Create Wallet butonuna tıklayabilirsiniz.

Bu işlemin ardından e-mail adresinize bir mail gönderilecek. Bu gönderinin içinde Wallet-ID yer alıyor. Wallet ID ilerde hesabınıza erişim sağlamak için kesinlikle lazım olacak. Bu sebeple maili silmeyin ya da bu kodu kaybetmeyeceğiniz bir yere not alın.

DİKKAT: Bu wallet id, sadece kullanıcı adı gibi görev görüyor. Para gönderimlerinde asla bunu kullanmayın. Gönderimlerde kullanmak için cüzdan adresiniz ayrıca verilecek

DOGECOİN KAÇ TL?

1 DOGECOİN 0,3568 TL

Hacim: 3.304.272.485

Alış/Satış: 0,3535 / 0,3560

Gün Aralığı: 0,2010 - 0,4200

DOGECOIN NEDEN YÜKSELİYOR?

2013 yılında bir "meme token" olarak piyasaya sürülen Dogecoin (DOGE) 24 saatte gösterdiği %45'e yakın yükseliş ile fiyatını 0,013 dolara çıkardı. DOGE piyasa değeri 1.4 milyar doları aşarken, günlük ticaret hacmi 1.3 milyar doları buldu.

DOGE için yaşanan artışın arkasındaki etkenlerden biri meme coin'in yaşadığı DeFi gelişmesi olabilir. DOGE'nin tokenize edilmiş verdiyonu olan renDOGE, merkeziyetsiz finans kullanıcıları için Ethereum ağında işlem görmeye başlıyor.

DeFi yatırımcıları OpenDAO projesinin desteği ile ellerindeki Dogecoin'leri kullanarak dolar destekli bir sabitcoin (stablecoin) olan DOGEO'yu elde edebilirler. Ren yöneticileri gerekli denetimlerin tamamlanması ile kullanıcıların DOGE yatırımlarını renDOGE'lerini teminat olarak kullanarak sabitcoine çevirebileceklerini açıkladı.

Reddit'teki SatoshiStreetBets topluluğu, Dogecoin için GameStop'takine (GME) benzer bir tavır sergiliyor. 'Pump' olarak adlandırılabilecek bu hareket, insanların DOGE için desteğe çağrılmasıyla başladı. Tesla CEO'su Elon Musk'ın zaman zaman dile getirdiği DOGE, aldığı bu desteklerle önemli sıçramalar yaşadı.

İSMİ NEREDEN GELİYOR?

Doge kelimesi aslında köpek anlamına geliyor, köpek kelimesinin bilinçli olarak yanlış yazılmasından doğmuş bir kelime. Bazı rivayetlere göre Doge kelimesi 2000'li yılların ortalarında internette yayınlanan Homestar Runner isimli internet platformunda yayınlanan çizgi film türünde bir kukla gösterisinde ortaya çıkıyor. Bu kelimenin coin piyasasına adapte edilmesi ise kelimenin caps olarak popülerlik kazanmasıyla birlikte gerçekleşiyor.

2013 yılına gelindiğinde ise sosyal medya platformlarında bu kelimenin popüler hale gelmesi aralık ayında Dogecoin'in ortaya çıkmasına sebep oluyor. Buna ek olarak logosunda yer alan Shiba İnu türü köpeğin birçok sosyal medya platformu ve ünlü web sitelerinde yayınlanan capslere konu olduğunu görüyoruz.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı