• $32,3317
  • 35,0792
  • 2279.29
  • 8990.21
15 Temmuz 2021 Perşembe 17:38 | Son Güncelleme:

BTC Bitcoin yatırım nasıl yapılır? Bitcoin (dofollow backlink) nedir, nereden alınır?

BTC Bitcoin yatırım nasıl yapılır" Bitcoin (dofollow backlink) nedir, nereden alınır"

BTC Bitcoin (dofollow backlink) resmi olarak, hesaplamaya dayalı bir kripto para birimi fikriyle tanınır. Para biriminin dijital kökeni, ademi merkeziyetçilik ve ölçeklenebilirliğe güçlü bir odaklanma ile piyasaya sürüldü. Hiç kimse para biriminin sahiplerine kuralları dikte etmez, bitcoin dünya çapında eşit olarak dağıtılır ve her sahip sistemin tam bir katılımcısıdır. Peki Bitcoin tam olarak nedir, nereden alınır? BTC (Bitcoin) yatırımı nasıl yapılır?

Kripto para birimi için aşırı heyecan, büyük ölçüde bitcoin (Bitcoin) için yüksek talep tarafından karşılanıyor. Birçok kişi bunu eksiksiz bir hesaplama aracı olarak kabul eder. Ancak Bitcoin'in ne olduğunu, nereden geldiğini net bir şekilde anlamak için öncelikle seti anlamanız ve seti anlamanız gerekir. Başlangıç olarak Bitcoin'in dijital bir para birimi olduğunu öğrenmeye değer. Dolar, ruble, Grivnası ile karşılaştırıldığında, maddi bir temel tarafından desteklenmiyor.

Bitcoin hiçbir şey tarafından desteklenmese de, sadece matematiktir. Bitcoin'in ortaya çıkarılması sırasında ana fikir, gerçek paranın bir benzerini değil, modern parayı sağlayan bir altın benzerini ileri sürmekti.

Doğadan altın elde etmek için insanların zamanını harcamanız gerekir. Sonuç olarak, çıkarılan 1 kg değerli metal, çıkarılması için gerekli işçilik maliyetlerine bağlanabilir ve gelecekte ücretsiz emeğe, yani paraya eşdeğer olarak kullanılabilir.

Benzer bir şey bitcoin'in özelliğidir. Kripto para birimi sayısı 21 milyon jeton ile sınırlıdır. Toplam miktar bu sayıya ulaştığında, sonraki emisyon durdurulacak ve böylece enflasyon oluşmayacaktır. Madeni para madenciliği belirli maliyetler gerektirir. Altın madenciliği insan emeği gerektirirken, Bitcoin elde etmek için bilgisayar kaynakları gerekir.

Bitcoin ise kimine göre dünyanın geleceğine yön veren bir teknoloji, kimine göre ise kısa süre içerisinde patlayacak bir finansal balon. BTC'nin bu kadar büyümesi ve neredeyse dünyayı ele geçirmesinin ana nedenlerinden bir tanesi, dijital bir para birimi olmasından ziyade, altında çalışan teknoloji denebilir. Bitcoin ile birlikte, onaylanmış blok zinciri teknolojisi gerçek popülerliğine ulaştı ve neredeyse tüm alanlara sirayet etti. Böylece insanlar, klasik bilgi aktarımı yöntemlerinden ziyade, yepyeni bir bakış açısı kazanmış oldular. Bu sebeple Bitcoin bir para biriminden öte, teknolojik devrim olarak adlandırılabilir.

BİTCOİN NEDİR?

En basit anlamı ile Bitcoin, kişiden kişiye elektronik nakit sistemi olarak tanımlanabilir. Zaten Bitcoin'in teknik dokümanının başlığı da tam olarak bu şekildedir.

Bitcoin'in temel özellikleri arasında; merkezsiz olması, Blockchain teknolojisini kullanması, deflasyonist olması, arzının sınırlı olması, şeffaf olması, hızlı olması, taşınabilir olması ve kişiye finansal özgürlük sunması sayılabilir.

Bu noktada Bitcoin'i tasarlayan kişi ya da kişilerin kimliklerinin bilinmediğini ve bu kişi ya da kişilerin Satoshi Nakamoto takma adını kullandıklarını belirtmek gerekiyor. Bitcoin'in yaratıcısının kimliğini açıklamamasının ise Bitcoin'in özgürlükçü yaklaşımını zedelememek için tercih edilen bir yol olduğu düşünülüyor.

Bitcoin herhangi bir merkeze bağlı olmadan, tüm dünyada dağıtık halde bulunan ve herkes tarafından ulaşılabilen Blockchain teknolojisini kullanıyor. Bitcoin ile yapılan her işlem Blockchain'de blokların içine kaydediliyor ve blok birbirine zincir şeklinde bağlanıyor. Bu sebeple normal geleneksel sistemlerde sadece merkeze müdahale etmek yeterli iken Bitcoin ile yapılan herhangi bir işlemi değiştirmek için tüm dünyada dağıtık halde bulunan binlerce sisteme aynı anda müdahalede bulunulması gerekiyor. Bu da Bitcoin'in neden geleneksel sistemlerden daha güvenli olduğunu açıklıyor. Dolayısıyla Bitcoin sistemine bir saldırı düzenlemek her ne kadar imkansız olmasa da çok zor.

Bunun yanı sıra Bitcoin ile yapılan işlemler geleneksel sistemlere kıyasla hem çok hızlı hem çok daha ucuza gerçekleşiyor. Çünkü sistemde merkezi bir otorite bulunmuyor ve bu sebeple prosedürlerin hemen hemen tamamı ortadan kaldırılmış oluyor. Bu noktada Bitcoin ile gerçekleşen işlemlerde işlem ücretinin sabit olduğunu ve oransal bir ücret olmadığını belirtmek gerekiyor. Yani 1 BTC'lik işlemde de 1.000 BTC'lik işlemde de aynı işlem ücreti ödeniyor.

Bunlara ek olarak Bitcoin'in şeffaf olması da aslında Blockchain teknolojisinden kaynaklanıyor. Şu anda isteyen herkes evdeki bilgisayarında Blockchain explorer'ı açarak yapılan tüm işlemleri izleyebilir ve gerçekleşen ilk işleme kadar geri gidebilir. Ancak Blockchain'de isim soyisim gibi bilgiler yerine kullanıcıların cüzdan adresleri bulunuyor. Her cüzdan adresi ise 26-35 karakterli alfanümerik yapılardan oluşuyor. Yani aslında Bitcoin işlemlerinin anonim bir şekilde gerçekleşmesi takip edilemez olmasını sağlamıyor. Tam tersine hangi cüzdan adresinin, ne zaman, hangi cüzdana, ne kadar gönderdiği herkes tarafından görülebiliyor.

Bitcoin Nasıl Alınır? Bitcoin'e Yatırım Nasıl Yapılır?

Tüm bu sistemin nasıl çalıştığını özetleyerek anlatmaya çalıştık. Güvenli ve sağlam bir altyapısı olan Bitcoin ise para birimi gibi alınıp satılabiliyor. Bunu yapmak için ise ilk adım olarak bir kripto para borsasına üye olmanız gerekiyor. İsterseniz, bu işlemi nasıl yapacağınızı birkaç adımla özetleyelim.

1- Kripto Para Borsasına Üye Olunur

Bitcoin satın almak için ilk yapmanız gereken, güvenilir ve büyük bir kripto para borsası üzerinde hesap açmak.

Karşımıza çıkan Hesap Oluşturun kısmından bilgilerimizi giriyoruz.

Giriş yaptığımız e-posta adresimize gelen doğrulama e-postasına tıklıyor ve üyelik oluşturma isteğimizi onaylıyoruz.

Onay tuşuna bastıktan sonra Coinzo.com adresine yönlendirildiğini göreceksiniz. Bu yönlendirmeden sonra sağ üstte bulunan Giriş Yap butonuna basıyoruz ve belirlediğimiz bilgilerimizi giriyoruz.

Karşımıza yukarıda gördüğünüz gibi bir ekran gelecek. Tebrikler artık bir kripto para borsasına üyesiniz!

2- Bitcoin Nasıl Alınır?

Ana ekranda üst menüde yer alan Yatır / Çek kısmına tıklıyoruz.

Bu ekranda yapacağımız ilk işlem, sağ tarafta gördüğümüz Şimdi Doğrula butonuna basmak. Bu butona bastıktan sonra hesabımızı onaylamak için bazı kişiler bilgilerimizi girmemiz istenecek. İstenen bilgiler Bakanlık tarafından resmi olarak belirtilen ve her kripto para borsasının kullanıcılardan alması gereken bilgilerden oluşuyor.

Bu bilgileri girdikten sonra yine Yatır / Çek ekranına gelerek, Türk Lirası İşlemleri altında yer alan TRY Yatır tuşuna basıyoruz.

Tuşa bastıktan sonra kişisel banka bilgilerimizi giriyoruz ve yatırmak istediğimiz miktarı belirtiyoruz. Böylece banka hesabımızdaki yatırım amacıyla ayırdığımız parayı, Coinzo sistemine göndermiş oluyoruz.

Paranızın Coinzo hesabınızda görünmesi biraz zaman alabilir. Hesabınızda paranın belirmesi için bir süre beklemeniz gerekecektir. Arada sırada kontrol ederek, paranın sisteme geçip geçmediğini görebilirsiniz.

Para hesabınızda göründükten sonra ise artık Bitcoin satın alabiliriz.

Bunun için en üst menüde yer alan Market yazısına tıklıyoruz. Ardından aşağıdaki ekranda gördüğünüz Bitcoin yazısının üstüne tıklıyoruz.

Sağ tarafta duran Emir Ver kısmından almak istediğimiz kadar BTC değeri seçiyoruz. BTC, diğer para birimlerinden farklı olarak bütün sayılar halinde alınmak zorunda değil! İsterseniz 291 bin lira vererek 1 BTC alabileceğiniz gibi isterseniz 100 Lira vererek 0,00034500 Bitcoin satın alabilirsiniz.

Alış Emri Ver dediğimiz anda Bitcoin satın almış oluyoruz. Bitcoin ile birlikte Ripple, Neo, Link, HotCoin gibi onlarca başka altcoin'i de Coinzo güvencesiyle cüzdanınıza ekleyebilirsiniz.

  • Bitcoin
  • Bitcoin (dofollow backlink) nedir
  • Bitcoin nereden alınır?
  • BTC
  • Bitcoin yatırım nasıl yapılır?
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak