• $32,3317
  • 35,0792
  • 2279.29
  • 8990.21
9 Ocak 2022 Pazar 13:17 | Son Güncelleme:

Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Uzman isimden altın fiyatları için çarpıcı açıklama: 'Esas piyasa haftaya başlayacak'

Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi" Uzman isimden altın fiyatları için çarpıcı açıklama: 'Esas piyasa haftaya başlayacak'

Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? sorusu sık sık araştırılıyor. Yatırım araçları arasında en çok değer gören altın, dün güne yükselişle başlamıştı Bugün gram altın ise 795,43 TL'den işlem görüyor. FED varlık alımlarını 15 milyar dolardan 30 milyar dolara çıkardığı tutanakları dün yayımladı. Uzman isimler Noel tatilinin devam etmesi sebebiyle esas piyasanın önümüzdeki hafta başlayacağını belirtti. Peki, gram, çeyrek altın fiyatları ne kadar?

Altın fiyatları sık sık araştırılan başlıklardan oluyor. En güvenilir yatırım araçlarından biri olan Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? sorusu gündeme geliyor. Amerikan Merkez Bankası (FED)'in erken faiz artırımına gidebileceği yönünde toplantı tutanaklarının yayımlanması ile altın güne yükselişle başladı. Gram, çeyrek altın fiyatları ne kadar? İşte güncel altın fiyatları...

GRAM VE ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

6 Ocak Salı günü gram altın 795,28 TL'den alınırken 795,43 TL'den satılıyor. Çeyrek altın 1.280,00 TL'den alınıp 1.327,00 TL'den işlem görüyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk 24 TV'ye açıklama yaptı:

"Dün akşam saatlerinde Amerika'dan açıklanan Amerikan Merkez Bankası'nın son toplantı tutanakları yayınlandı. Burada da gerek tahvil alımında alımında daha sert bir sıkılaştırma sonrasında da faiz artırımlarıyla ilgili bir açıklama gelmiş olmasıyla beraber doların diğer talepleri karşısında toparlandığını ve altının bundan olumsuz etkilendiğini gördük.

Dün itibariyle 1830 doların üzerinde idi altının onsu ama oradan gelen satışlarla 1810 dolar kapatmıştı Amerika piyasalarında. Bu gün de 1794 dolardan işlem görüyor. Ancak şu var ayın başından beri sürekli altın 30 40 dolarlık bir fiyat aralığında ilerliyor. Piyasaların tam olarak Noel tatilinden dönmemiş olması altının zikzaklı bir seyir çizmesine sebep oluyor.

Yeni yılın işlem süreleri normale döndükten sonra altında bir miktar yukarı seyirler görülebilir. Çünkü özellikle Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artırımı ile ilgili ve tahvil geri alımları ile ilgili belirsizliklerin ortadan kalktığını görüyoruz. Altın bir miktar da tekrar gerçek 1825 - 1875 bandına doğru bir toparlanma içine gireceğini düşünüyorum " dedi.

Mehmet Ali Yıldırımtürk ayrıca, "Dünyada jeopolitik gerginlikleri birlikte artışlar var. Hem Rusya, Amerika aynı zamanda Amerika, Çin arasındaki gelişmeler de bir miktar tedirginlikler ve gerginlikler söz konusu. Bunca politik olarak altın fiyatına yansıması desteklemesi söz konusu olabilir. Bu arada yine koronavirüsün değişik varyasyonlarının artık hala gündemde olması bilimsel tedirginlik de yaratıyor. Dünyada enflasyonun yükseliyor olması, özellikle enflasyona karşı güvenli liman olarak görülmesi bu bakımdan 6950 dolarlara kadar toparlanma söz konusu olabilir" ifadelerine yer verdi.

"ESAS PİYASA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLAYACAK"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Esas piyasa önümüzdeki hafta başlayacak. Özellikle kur korumalı TL mevduat sisteminin işliyor olması sebebiyle bir miktar likidite daralması var. Döviz şartlarında çok fazla yukarı yönlü seyir gözlenmiyor. Enflasyon yükselmesi beklentisi var. Burada ekonomi yönetiminden hem Merkez Bankası'ndan gelecek yeni uygulamalar ve açıklamalara göre döviz fiyatlarında bir miktar hareketlilik gözlenebilir. Dolayısıyla bir taraftan altın fiyatlarındaki dalgalanma, bir taraftan dolar TL'deki küçük çaplı dalgalanmalar fiyatların hareketlenmesine neden oluyor" şeklinde konuştu.

Bireysel emeklilikte önemli değişiklik! BES'te avans çekme dönemi başlıyor

Toyota'nın ekonomik yeni modeli beğeni topladı... Satışa sunuldu

TOGG sedan özellikleri neler? TOGG sedan fiyatları 2022 açıklandı mı, ne kadar?

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak