• $32,3904
  • 35,0921
  • 2326.8
  • 9142.4
21 Mayıs 2021 Cuma 14:27 | Son Güncelleme:

5 bin TL hibe başvurusu başladı mı? Esnafa hibe desteği kimlere verilecek, şartları neler?

5 bin TL hibe başvurusu başladı mı" Esnafa hibe desteği kimlere verilecek, şartları neler"

Esnafa normalleşme desteğinin verileceğini duyurulmasının ardından 5 bin TL hibe başvurusu nasıl yapılır? Esnafa hibe desteği kimlere verilecek, şartları neler? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Hükümet, kademeli normalleşme sürecinde esnafa can suyu olacak destek paketini devreye aldı. Kabine toplantısının ardından müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmen açıkladı. 5 bin TL hibe desteğine dair tüm detayları sizler için derledik..

Binlerce esnafın beklediği müjde geldi. Hükümet koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen esnaf için yeni destek paketlerini devreye aldı. Bu kapsamda 5 bin TL hibe başvurusu nasıl yapılır? Esnafa hibe desteği kimlere verilecek, şartları neler? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Esnafa hibe desteği kapsamında aylık 5 bin TL ve 3 bin TL olmak üzere yapılacak destekler ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada kimlerin destekten yararlanacağını duyurdu. İşte tüm detaylar...

5 BİN TL HİBE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sektöre göre 5 bin TL ve 3 bin TL ödeme yapacak olan Ticaret Bakanlığı, önceki aylarda ödemesine başlanan esnafa gelir kaybı desteği için müracaatları E-Devlet üzerinden alınırken, gözler yeni başvurulara çevrildi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: "Esnafımıza sağlayacağımız destek için başvurular 25 Mayıs'tan itibaren 1 ay boyunca e-Devlet üzerinden yapılabilecek" dedi.

ESNAFA HİBE DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kimlerin destekten yararlanabileceğine yönelik yaptığı açıklama ise şu şekilde;

1. grupta kahve kıraathane pastane, internet kafeler vb işletmeler yer almaktadır. Sayıları 235 bine ulaşan işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapacağız.

2. grupta bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar vb yer almaktadır. Bu gruba berberler otobüsçüler, pazarcılar dahildir. Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmeyi kapsayan bu gruba bir defaya mahsus 3 bin lira hibe desteği vereceğiz. Toplamda 4 milyar 602 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz."

NEFES KREDİSİ DE VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan nefes kredisi için de duyuru yaptı. Açıklamada, "Büyük şirketler içinde nefes kredisi adı altında bir adım atıyoruz. Detayları Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanacak bu programların hayırlı olmasını diliyorum." ifadeleri yer aldı.

  • 5 bin TL hibe başvurusu
  • esnafa 5 bin tl
  • hibe desteği verilecek mi
  • esnafa hibe başvurusu
  • 5 bin tl alım şartları
  • esnafa 5 bin tl verilecek mi
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi