• $32,3726
  • 34,968
  • 2325.57
  • 9140.92
24 Ocak 2019 Perşembe 09:40 | Son Güncelleme:

2019 Jandarma uzman erbaş alımı ne zaman başvuru şartları nedir? MSB personel alım açıklaması

2019 Jandarma uzman erbaş alımı ne zaman başvuru şartları nedir" MSB personel alım açıklaması

Türk silahlı kuvvetleri 2019 yılında jandarma uzman erbaş alımı yapılacağını açıklamıştı. Başvuruda bulunmak isteyenler jandarma uzman erbaş alımı başvuru şartları ve tarihleri açıklandı mı merak ediyor. İşte 2019 jandarma uzman erbaş alımı başvuruları ile ilgili son gelişmeler... Peki ilanlar ne zaman yayınlanacak? Başvuru 2019 yılında şartları neler olacak? Jandarma uzman erbaş alımı 2019 yılında da yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Peki uzman erbaş alımı ne zaman yapılacak?

2019 Jandarma uzman erbaş alımı başvuruları henüz başlamadı. Geçtiğimiz günlerde TSK alım yapacağını duyurmuştu bunun üzerine vatandaşlar araştırmalarını sürdürüyor. Ancak konu ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Subay ve Astsubay alımları önümüzdeki Nisan ayının içerisinde yapılması bekleniyor. Bunun yanında en çok merak edilen ve araştırılan Uzman Erbaş alımları için herhangi bir açıklama yapılmadı. Söz konusu ilanlar yayımlandığında aksam.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ BAŞVURU ŞARTLARI

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

– En az lise mezunu olmak, (Havacılık ve lojistik alımı için en az ilkokul mezunu olmak)

-Nüfus kaydına göre 1 Ocak 2019 tarihi itibarıyla 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olmak [01 Ocak 1992 (dahil) – 01 Ocak 2000 (dahil) tarihleri arasında doğanlar]

– Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır. Ancak, askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesinden 80 puan ve üzeri not almış olmak.

– Askerlik hizmetini yapmakta iken ‘Askerliğe elverişli değildir' raporu alarak terhis edilmemiş olmak,

– Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibariyle, terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak

– Müracaat edecek adayların hem 27 yaşını bitirmemiş olması, hem de terhisinin üzerinden 5 yıldan fazla süre geçmemiş olmak,

– Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile 29 yaşını bitirmemiş olmak,

– Sözleşmeli erbaş ve er olarak halen görev yapanların, üç yılını doldurmuş ve müteakip dönem için sözleşme imzalamış olması gerekmektedir. Adaylar gelirken ilk sözleşme tarihi, sözleşme bitim tarihi ve yeni sözleşme tarihini gösterir belgeyi yanında getireceklerdir.

– Sözleşmeli erbaş ve erlerden uzman erbaşlığa geçenlerin sözleşmeleri kendiliğinden son bulur. Uzman erbaş olarak atananlar atandığı eğitim birliğine doğrudan katılmak zorundadır.

– Üç yılını doldurmuş, ancak müteakip dönem için sözleşmesini yenilemeyenlerin müracaatları diğer adaylar ile birlikte aynı şartlarda (27 yaş ve diğer şartlar) kabul edilebilecektir

– En az 164 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak

– Askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde, J.Gn.K.lığında ve Sahil Güvenlik K.lığında daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,

– Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.(Güvenlik soruşturması için adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adres bilgileri kullanılacaktır. Bu nedenle adayların halen ikamet ettiği güncel adres bilgileri, il/ilçe nüfus müdürlüklerince kullanılan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olması gerekir.)

– Sicil kaydı olmaması.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Subay ve Astsubay alımları önümüzdeki Nisan ayının içerisinde yapılması bekleniyor. Bunun yanında en çok merak edilen ve araştırılan Uzman Erbaş alımları için herhangi bir açıklama yapılmadı. Söz konusu ilanlar yayımlandığında aksam.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.

AÇIKTAN DEVLET MEMURU BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanan ilana göre, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında istihdam edilmek üzere devlet memuru alımı yapılıyor. Başvurular 13 Ocak 2019 tarihine kadar www.jandarma.gov.tr adresi üzerinden başvuru işlemleri yapılacaktır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Açıktan Devlet Memuru Teminine başvurular, 13 Ocak 2019 tarihine kadar www.jandarma.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacaktır.

PERSONEL ALIMLARI DEVAM EDECEK

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinden alımlar da devam edecek. JÖPER, JÖAK alımları ile ilgili Özel Operasyon Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Tuncay Özbek, JÖPER alımları ile ilgili yaptığı açıklamada, JÖAK Komutanlığına bağlı özel operasyon timlerinin görevlerinin diğer jandarma birliklerinin imkan ve kabiliyetlerini aşan, özel malzeme, teçhizat ve eğitim gerektiren; bina, uçak, tren, deniz araçları gibi yerlerde rehineli ve rehinesiz özel operasyonlar icra etmek olduğunu belirtti.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

MSB PERSONEL TEMİN EKRANI- TIKLAYINIZ

 

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı