• $32,3885
  • 35,097
  • 2326.54
  • 9101.2
18 Eylül 2021 Cumartesi 09:55 | Son Güncelleme:

YKS 2. ek yerleştirme ne zaman ve nasıl yapılacak? YKS ek tercih kılavuzu 2021!

YKS 2. ek yerleştirme ne zaman ve nasıl yapılacak" YKS ek tercih kılavuzu 2021!

YKS ek tercih kılavuzu yoğun bir şekilde araştırılıyor. Ek tercih süresi uzun süredir heyecanla bekleniyordu. Konuya dair son açıklama Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Halis Aygün'den geldi. YKS takvimine göre üniversite kayıt işlemleri 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Peki, YKS 2. ek yerleştirme ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte YKS ek tercih kılavuzu sizlerle...

YKS ek tercih kılavuzu bugün ÖSYM tarafından yayımlandı. Uzun süredir heyecanla beklenen konuya dair açıklama ÖSYM Başkanı Halis Aygün'den geldi. İlk yerleştirmede herhangi bir yere yerleşemeyen adaylar gözlerini 2. tercihe çevirmişti. Peki, YKS ek tercih kılavuzu 2021! YKS 2. ek yerleştirme ne zaman ve nasıl yapılacak? Haberimizin içerisinden YKS ek tercih kılavuzu ve detaylarına ulaşabilirsiniz.

YKS EK TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YKS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2021-2022 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Adaylar, 2021-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 20 Eylül 2021 tarihinde saat 10.00'da başlayacak, 23 Eylül 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Ek yerleştirme işlemleri, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2021-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır.

KİMLER EK TERCİH YAPABİLİR?

1. YKS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2020-YKS merkezi yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekir.

2. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak, yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan Tablo-3'teki ön lisans programları ile Tablo 4'teki lisans programlarını, ilgili programın puan türünde programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir. Kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları, ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerdir.

3. YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.

4. Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekmektedir.

  • YKS ek tercih kılavuzu
  • YKS ek tercih kılavuzu 2021
  • YKS ek yerleştirme
  • YKS ek yerleştirme ne zaman
  • YKS ek yerleştirme kılavuzu
  • YKS tercih kılavuzu
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi