• $32,3341
  • 35,0655
  • 2285.59
  • 8976.95
17 Şubat 2019 Pazar 11:49 | Son Güncelleme:

Ufka Yolculuk online sınav soruları cevapları açıklandı mı? 2019 kayıtları nasıl yapılır?

Ufka Yolculuk online sınav soruları cevapları açıklandı mı" 2019 kayıtları nasıl yapılır"

Ufka Yolculuk kayıtları devam ediyor. Sınava girmek isteyen vatandaşların 18 Şubat'a kadar kayıtlarını yapabiliyorlar. Online sınavlar 17-18 Şubat tarihlerinde yapılacak. B ve C-D-E-F kategorileri için Prof. Dr. Mahmud Es’ad COŞAN’ın “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Hadislerle Kur’an ve Sünnet adlı eserlerden sorular sorulacak. A kategorisi için “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Peygamberimizden Dini Hikâyeler” kitabından sorular hazırlanıyor.

Ufka Yolculuk sınavı için heyecan giderek artıyor. 1 Kasım’da başlayan kayıtlar 18 Şubat itibari ile kayıtlar alınıyor. Online sınavlar 17 Şubat Pazar ve 18 Şubat Pazartesi günü yapılacak. Sınava girecek olan adaylar için ufkayolculuk.com üzerinden örnek bir sınav yayınlandı. A kategorisi için “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Peygamberimizden Dini Hikâyeler” kitabından sorular hazırlanıyor. Sınavda B ve C-D-E-F kategorileri için Prof. Dr. Mahmud Es’ad COŞAN’ın “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Hadislerle Kur’an ve Sünnet adlı eserlerden sorular sorulacak.

UFKA YOLCULUK KAYITLARI İÇİN TIKLAYIN

UFKA YOLCULUK ONLİNE SINAVI NE ZAMAN?

Sınava 10.00 - 22.00 saatleri arasında herhangi bir zamanda interneti olan bir bilgisayar, tablet PC veya akıllı telefondan katılabilirsiniz. Pazar ve pazartesi günleri, saat 10.00-22.00 arasında www.ufkayolculuk.com adresinden online sınava katılabilirsiniz.

UFKA YOLCULUK SORULARI CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

Sınav soruları ve cevapları sınavların tamamlanmasının ardından açıklanıyor.

YARIŞMA SORULARI NASIL OLUYOR?

Yarışma Türkçe dilinde Ufka Yolculuk için özel olarak hazırlanan “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Peygamberimizden Dini Hikâyeler” (A kategorisi için) ve Prof. Dr. Mahmud Es’ad COŞAN’ın “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Hadislerle Kur’an ve Sünnet” (B ve C-D-E-F kategorileri için) adlı eserlerden yapılacaktır. Arapça ve İngilizce dilinde ise yine yarışma için özel hazırlanan "Riyâzu's Sâlihîn'den Seçmeler" adlı eserden yapılacaktır.

Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Peygamberimizden Dini Hikâyeler; Mürşide Uysal tarafından kaleme alınan bu eser sevgili Peygamberimizin hadislerinden seçilen, bizzat Peygamberimizin anlattığı hikâyelerden oluşan, Peygamberimizin döneminde ve onunla ilgili olaylardan meydana gelmektedir.

Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Hadislerle Kur’an Sünnet; Bu eser Prof. Dr. M. Es'ad Coşan’ın yaptığı Kur'an âyetleri tefsiri ve özellikle de Hadis şerhleri içinden seçilmiş olup Kur'an ve Hadis bütünlüğünü, ayrılmazlığını işleyen, "kul" ve "ümmet" olma yolunda Sünnet'in değerini, kıymetini önümüze seren konuşmalarının yazı diline aktarılarak yeni bir sistematik içerisinde sunulmasından oluşmaktadır.

Türkçe dilindeki yarışma kitaplarımıza http://ufkayolculuk.com/yarisma-kitaplari.html bağlantısında “Temin noktaları” kısmında bulunan adreslerden ulaşabilir veya “online satın al” kısmına tıklayarak internetten sipariş verebilirsiniz. Dilerseniz kitabımızı e-kitap olarak da satın alabilirsiniz.

YAZILI SINAV NE ZAMAN?

Yazılı sınavlar 17 Mart’ta yapılacak. Yazılı sınav puanı 27 Mart Çarşamba saat 20.00’da açıklanacak.

UFKA YOLCULUK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

Sınav sonuçları 3 Nisan Çarşamba saat 19.00’da duyurulacak.

ÖDÜLLER NEDİR?

 Birincilere 2 umre+2500 TL veya 8.000 TL, ikincilere 2 umre+1500 TL veya 7000 TL, üçüncülere 2 umre+500 TL veya 6000 TL, 4-10 olanlara 7 gr. Külçe altın verilecek.

İL ÖDÜLLERİ

Proje Ortağı Dernekler yazılı sınavlar sonucunda (İl Yarışma Sınav Merkezi Kurulu), il genelinde İlkokul, Ortaokul, Lise, AR 18- kategorilerinde dereceye girenlere ayrıca il ödülleri verebilecektir. Eğer ildeki proje ortağı dernek, herhangi bir ödül vermeyi vaat etmedi ise, o ilden yarışmaya girenler, sadece merkezi ödüller için yarışacaktır. İl ödülleri www.ufkayolculuk.com sitesi üzerinden duyurulacaktır.

a) Yarışma kapsamındaki tüm seyahat ödüllerinde oluşabilecek ek vergiler ödül kazanan yarışmacılara aittir.

b) Türkçe dilinde 1. Kademe online sınav sonucunda 50 ve üzeri puan alanlar Türkçe dilinde 2. Kademe yazılı sınava girmeye hak kazanacaklardır. Online sınav sonucunda Merkezi ve İl Ödülü verilmeyecek olup ödüller yazılı sınav sonucunda dereceye giren yarışmacılara verilecektir.

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak