• $32,397
  • 35,0627
  • 2326.95
  • 9146.44
16 Eylül 2021 Perşembe 09:38 | Son Güncelleme:

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı! YURTKUR KYK yurt sonuçları sorgulama nasıl yapılır? İşte E devlet sorgulama ekranı!

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı! YURTKUR KYK yurt sonuçları sorgulama nasıl yapılır" İşte E devlet sorgulama ekranı!

KYK yurt başvuru sonuçları tüm başvuru yapan adaylar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrilmişti. 2021-2022 eğitim sürecinde KYK yurtlarında barınacak olan üniversite öğrencileri, yapılan değerlendirmelerin ardından belirlendi. İşte YURTKUR KYK yurt sonuçlarına dair tüm merak edilenler...

KYK 2021 yurt başvuruları 12 Eylül Pazar günü sona erdi. Başvurularını tamamlayan üniversite öğrencileri KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? YURTKUR KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? gibi soruların yanıtlarını yoğun bir şekilde araştırıyorlar. KYK yurt başvuruları hakkında tüm merak edilenlere haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz...

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

YURT BAŞVURU SONUCU SORGULAMA EKRANI

KYK YURT BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması.

b) Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu veya programının, ailesinin ikamet ettiği il veya ilçe sınırları dışında bulunması.

c) Taksirli suçlar ile kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş veya aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık, Cumhurbaşkanına hakaret, devletin egemenlik alametlerini aşağılama, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama, kamu barışına karşı suçlar veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, hayasızca hareketler, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti, kullanımı, kullanımını kolaylaştırma, kullanmak için satın alma, kabul etme veya bulundurma, haksız mal edinme, şike, teşvik primi, kanuna aykırı olarak spor müsabakalarına dayalı bahis ve şans oyunlarını oynatma, oynatılmasına yer ve imkan sağlama, reklamını yapma veya para nakline aracılık etme suçlarından mahkûm olmaması.

ç) Yurt dışında bulunan yurtlarda barınan öğrencilerin öğrenim gördükleri ülke kanunlarına göre taksirli suçlar hariç herhangi bir suçtan dolayı hakkında altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezası ile kesinleşmiş mahkumiyeti bulunmaması.

d) Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yükseköğrenim öğrencilerine hizmet veren yurtlarından çıkarma cezası veya yükseköğretim kurumlarından altı aydan fazla uzaklaştırma cezası almamış olması.

e) Uluslararası öğrencinin, öğrenci belgesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından almış olduğu ikamet izni belgesi ile pasaportunun onaylı suretini ibraz etmiş olması.

f) Zorunlu staj hariç brüt asgari ücret tutarının bir buçuk katı üzerinde ücretli bir işte çalışmaması.

g) Kamu personeli olmaması.

ğ) Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının olmadığına ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair beyanda bulunması.

h) Yurt başvurusu yaptığı tarihte otuz beş yaşını doldurmamış olması.

İLK KAYIT ÜCRETİ NEDİR?

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM'lerinde veya Kredi/Yurt e-Ödeme ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülmektedir.

İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından öncelikle e-Devlet "Yurt Kayıt İşlemleri" bağlantısından taahhütname onayı yapılması gerekmektedir. Daha sonra ise başvuru sonuç ekranında belirtilen belgeler yurt müdürlüğüne teslim edilmelidir.

  • KYK yurt başvuru sonuçları
  • YURTKUR KYK yurt sonuçları
  • KYK başvuru sonucu
  • YURTKUR sonuçları 2021
  • kyk yurt sorgulama
  • e devlet kyk başvuru sonucu
  • kyk yurt açıklandı mı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi