• $32,3354
  • 35,0543
  • 2281.24
  • 8992.17
19 Ağustos 2021 Perşembe 18:05 | Son Güncelleme:

ÖSYM KPSS sınav sonuçların açıklanacağı tarih belli mi? 2021 KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM KPSS sınav sonuçların açıklanacağı tarih belli mi" 2021 KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak"

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sonuçları için gözler, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesine çevrildi. Binlerce adayın memur olma hayaliyle girdiği 2021 KPSS ÖABT sınav sonuçların açıklanacağı tarih araştırılmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan çıkmış soru ve cevaplarını öğrenerek kendi puanlarını tahmini olarak hesaplamayan adaylar resmi sonuçları sabırsızlıkla öğrenmek istiyor. Peki KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 ÖSYM KPSS sınav sonuçların açıklanacağı tarih belli mi?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 2021 tarihli sınav sonuçların açıklanacağı tarih merak konusu oldu. Heyecanla beklenen KPSS ÖABT sınav sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin internet sitesinde açıklanacak. İnternet aramalarında sınava giren adaylar tarafından "KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 ÖSYM KPSS sınav sonuçların açıklanacağı tarih belli mi?" sorularına yanıt aranıyor. İşte sınavın açıklanacağı tarih ile ilgili ÖSYM'den yapılan açıklamanın detayları...

2021 KPSS ÖABT sınavları tamamlandı. A Grubu ve Öğretmenlik sınavları 01-07-08 Ağustos'ta, ÖABT oturumları ise 15 Ağustos'ta gerçekleştirildi. Sınava katılan adaylar heyecan içinde sonuçları bekliyor.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik sınavı sonuçlarının açıklanmasından sonra yerleşme için kadroların açıklanması beklenecek.

KPSS ÖABT 2021 SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS sınav sonuç tarihi ÖSYM'nin sınav takviminde belli oldu.

Takvime göre KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınav sonuçları 16.09.2021 tarihinde ilan edilecek.

Sonuçlar ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden görüntülenecek. Adaylar, sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden kimlik bilgileri ve şifrelerini girerek öğrenebilecek. Sisteme giriş için şifresini unutan adaylar e Devlet uygulaması üzerinden sisteme girebilri. Yine T.C. ve e Devlet şifresi ile sınav sonuçları görüntülenebilir.

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

2021 KPSS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

KPSS PUAN HESAPLAMA VE DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

MEB tarafından, ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerdeki alanlarda (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS)/Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSSP120 puan türünü kullanacaktır. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda ve ilgili yabancı dilde alınan YDS/e-YDS sonucu (2021 yılında 2021-YDS/1 ile sınavın uygulanma tarihinden önce alınan 2021 e-YDS sonucu) kullanılacaktır.

KPSSP120 puanı hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS/1/e-YDS sonucu kullanılacaktır. KPSSP120 puanı hesaplanacak adayların, YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. YDS'de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların yabancı dil standart puanı hesaplanmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Tablo-1'deki testlerden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak hesaplanacak olan KPSS puan türleri Tablo2'de gösterilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşları bu puan türleri arasından seçecekleri KPSS puanlarını kullanacaklardır.

Tablo-2'de gösterilen ağırlıklara göre, testlerden ve YDS puanlarından elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP'nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP'nin hesaplanmasında kullanılan standart puanların tümünün olması gerekir.

  • kpss sonuçları
  • kpss sonuçları ne zaman açıklanacak
  • kpss öabt
  • 2021 kpss sınav sonuçları
  • kpss sınav sonuçların açıklanacağı tarih ne zaman
  • ösym kpss sınav sonuçları
  • 2021 kpss aöbt sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak