• $32,3346
  • 35,0875
  • 2307.61
  • 9079.97
27 Mayıs 2021 Perşembe 10:16 | Son Güncelleme:

Kaymakamlık sınav başvurusu ücreti ne kadar? Kaymakamlık sınav başvurusu 2021 nasıl ve nereden yapılacak?

Kaymakamlık sınav başvurusu ücreti ne kadar" Kaymakamlık sınav başvurusu 2021 nasıl ve nereden yapılacak"

Kaymakamlık sınavına başvuruları dün ÖSYM tarafından yayınlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanda toplamda 110 kaymakam alımı yapılacak. Adaylar başvurularını ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden yapacak. Kaymakamlık sınav başvurusu ücreti ne kadar? Kaymakamlık sınav başvurusu 2021 nasıl ve nereden yapılacak?

Kaymakamlık sınav başvuruları başladı. İçişleri Bakanlığı, Resmi Gazete'de yayımlanan ilan ile Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı için 110 kaymakam alımı yapacağını açıkladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin sitesi üzerinden başvurular alınacak. Peki, Kaymakamlık sınav başvurusu ücreti ne kadar? Kaymakamlık sınav başvurusu 2021 nasıl ve nereden yapılacak?

KAYMAKAMIK SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2021-İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2021-Kaymakamlık), 10 Temmuz 2021 tarihinde uygulanacaktır.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Sınava başvurular, 26 Mayıs - 02 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 11.00'den itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacaktır. ÖSYM başvuru merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır. Posta yoluyla başvuru alınmayacaktır.

Sınava girecek adaylar 26 Mayıs-3 Haziran 2021 tarihleri arasında, ÖSYM'nin internet sayfasında eİŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına 250,00 TL sınav ücreti yatıracaklardır.

Geç başvuru günü 10 Haziran 2021'dir. Kaymakamlık sınav ücreti 250 TL olarak belirlendi.

KAYMAKAMLIK SINAV 2021 NE ZAMAN YAPILACAK?

Sınav, 10 Temmuz 2021 tarihinde Ankara'da yapılacaktır. Sınav, saat 10.15'te başlayacaktır. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. Sınavda sorulacak soru sayısı ve cevaplama süresi; 100 soru için 150 dakika (2,5 saat) olacaktır.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KAYMAKAM ALIMI ŞARTLARI NELER?

Yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak veya;

Üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmak.

Yukarıda belirtilen bölümlerden mezun olmayan kaymakam aday adayları; mezun oldukları bölümlerin müfredatının bahse konu bölümlerin müfredatının yüzde seksenine sahip olduğuna ilişkin Yükseköğretim Kurulundan alacakları eşdeğerlik belgesini, lisansüstü eğitim yapan kaymakam aday adayları ise noter onaylı diploma suretlerini ya da mezun olduklarını gösterir resmi belgeleri mülakat sınavı için evrak teslimi esnasında diğer evraklarla birlikte İçişleri Bakanlığına ibraz etmek zorundadırlar.

1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu'nun 2 ve 2/A, 657 sayılı DMK'nın 48/A, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 274/A ve Kaymakam Adayları Yönetmeliği'nin 5. maddelerinde yer alan şartlara haiz olmak.

01 Ocak 2021 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1986 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar).

Askerlikle ilişiği bulunmamak; askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

  • Kaymakamlık sınavı 2021
  • Kaymakamlık sınavı ne zaman
  • Kaymakamlık sınav başvurusu
  • Kaymakamlık sınav başvurusu nasıl yapılır
  • Kaymakamlık sınav başvurusu nereden
  • Kaymakamlık sınav başvurusu ne zaman
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar