• $32,3776
  • 34,9824
  • 2325.57
  • 9079.97
17 Ağustos 2018 Cuma 10:42 | Son Güncelleme:

Burs veren dernekler İstanbul vakıflar kurumlar listesi İstanbul'da neresi burs veriyor?

Burs veren dernekler İstanbul vakıflar kurumlar listesi İstanbul'da neresi burs veriyor"

İstanbul burs veren dernekler vakıflar kurumlar listesi İstanbul'da neresi burs veriyor? Öğrenciler yurt ve burs için çalışmalara başladı. Öğrenci potansiyelinin çok yoğun olduğu, birçok üniversitenin bulunduğu İstanbul'da hangi vakıf, kurum ve dernekler burs veriyor, sizler için derledik. İşte İstanbul'da burs veren dernek, vakıf ve kurumlar... TOG’un koşulları diğer vakıflardan oldukça farklı… En önemli koşul, haftada en az 4 saat herhangi bir toplumsal sorumluluk projesinde gönüllü olarak yer almak… Türkiye’deki 60 üniversitede ağ kuran TOG’un diğer kriteri akademik başarı… Bursun devamlılığı için öğrencinin başarı devamlılığı esas alınıyor. Ortalama 130 milyon lira burs veriliyor. Geri ödemesi yok. Memleket içerisinde yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Üniversite kayıtları tamamlanırken vakıf ve dernekler de verecekleri burs miktarlarını ve koşullarını açıklamaya başladı. Başvuruları eylül ayı içerisinde tamamlanacak bursların miktarı aylık 2000 TL’ye kadar ulaşıyor. Bu da aylık ortalama harçlıkları 1000 TL olan öğrenciler için adeta “can suyu” demek. Peki İstanbul'da burs veren kurumlar hangileri? Hangi vakıf ve şirketler öğrencilere burs imkanı sağlıyor. Memleket içerisinde yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır. Bu arada Başbakanlık Bursu yurtkur tarafından sadece başarılı öğrencilere öncelik durumuna göre verilen karşılıksız ve geri ödemesiz burstur. Başbakanlık bursu KYK tarafından verilmekte olup burs başvuruları KYK bursu olarak kredi yurtlar kurumu tarafından yapılmaktadır. Gençlik ve spor bakanlığının bünyesinde hizmet veren kredi yurtlar kurumu kyk, her yıl öğrencilere başbakanlık bursu olarak bilinen karşılıksız burs ve öğrenin kredisi imkanı ile kalacak yurt imkanları sunmaktadır. Başbakanlık bursu almak isteyen öğrenciler başvurularını kyk bursu başvuru süreleri içerisinde yapmaları gerekmektedir. Başbakanlık başvurusunu öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumunun resmi sitesi (http://www.kyk.gov.tr/) adresi üzerinden başvuru süresi içerisinde yapacaklar.

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurusu için tıklayınız
 

Ankara burs veren dernekler vakıflar kurumlar listesi için tıklayınız

2018 BURS VEREN BAZI KURUMLAR

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI

TOG’un koşulları diğer vakıflardan oldukça farklı… En önemli koşul, haftada en az 4 saat herhangi bir toplumsal sorumluluk projesinde gönüllü olarak yer almak… Türkiye’deki 60 üniversitede ağ kuran TOG’un diğer kriteri akademik başarı… Bursun devamlılığı için öğrencinin başarı devamlılığı esas alınıyor. Ortalama 130 milyon lira burs veriliyor. Geri ödemesi yok.

İSTANBUL SANAYİ ODASI

Eylül’de başvurular alınıyor. Karşılıksız olarak veriliyor. Dilekçe ile başvuru yapılıyor, uygun adaya burs veriliyor.

HACI ÖMER SABANCI VAKFI

31 yıldır 24 bini aşkın öğrenciye burs veren vakıf, her yıl bir taban puan belirliyor. Bu yılın puanları henüz belirlenmemiş ama vakfın amacı hem başarılı hem dar gelirli öğrencilerin yüzünü güldürmek… Burs başvuruları 15 Eylül ile 15 Ekim arasında yapılıyor. Kasım ayı sonunda kazananların isimleri açıklanıyor. Vakıf, bursu, yükseköğrenim süresince her yıl 9 aylık bir süre için ve geri ödeme yükümlülüğü ile veriyor.

İSTANBUL TİCARET ODASI

İTO, İstanbul il sınırları içerisindeki devlet üniversitelerinin ekonomi ile ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilere burs veriyor. Burs alabilmek için çeşitli yaş sınırları aranıyor. Öğrencinin başka bir yerden burs almaması koşulu da var. Geri ödemesi yok. Ara sınıf ise alt sınıftan dersinin olmaması gerekiyor. Özel üniversite ve ikinci öğretimde okuyan öğrencilerin başvuruları kabul edilmiyor.

21.YÜZYIL BURS PROGRAMI

Amacı ülke çocuklarının, gençlerinin ve tüm insanlarımızın eğitsel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak olan YEKÜV, başarılı fakat eğitimlerini sürdürürken zorlanan ve her yıl belirlenen şartları taşıyan öğrencilere burs imkanı sunuyor.

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

1 yılı 3.5 not ortalaması ile bitiren öğrenci, sonraki yılı başarı bursuyla okuyor. Yarışmalarda Türkiye’yi temsil edip derece alanlara spor bursu veriliyor.

21. YÜZYIL ANADOLU VAKFI MAHMUTBEY
ADEM ÇELİK BEYKENT VAKFI
A. NİHAT GÖKYİĞİT EĞİTİM SAĞ. KÜLTÜR SAN. VAKFI
BAŞBAKANLIK BURSU

AKKANAT EĞİTİM VE SAĞLIK VAKFI BURSU

Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı Bursu Merkezi İstanbul’da bulunan Akkanat Eğitim ve Sağlık vakfı her yıl yüzlerce üniversite öğrencisine burs veriyor.

ABDÜLKADİR ERİS EĞİTİM VAKFI
ABDURRAHMAN BİLİMLİ KÜLTÜRTÜR SA. SOS. VAKFI

ALARKO EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI

Burs başvuruları okulların burs ofislerine yapılmalıdır. ALEV doğrudan burs başvurusu kabul etmemektedir. Okulların burs ofisleri bildirilen kontenjan kadar öğrenciyi seçer ve ALEV yönetimine iletir. ALEV, bu amaçla eğitim çağındaki başarılı ve kabiliyetli gençlerin yetişmesi için her yıl “Karşılıksız Burslar” vermektedir.

DARENDİLİLER EĞİTİM VAKFI

Makina Mühendisliği Bölümü, Endüstri Mühendisliği Bölümü, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü,

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İ.T.Ü.)

Makina Mühendisliği Bölümü, İşletme veya Endüstri Mühendisliği Bölümü, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, İnşaat Mühendisliği Bölümü

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ (İ.Ü)

İşletme Fakültesi,

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (B.Ü.)

Makina Mühendisliği Bölümü, Endüstri Mühendisliği Bölümü, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü,

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ (G.S.Ü)

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Endüstri Mühendisliği Bölümüöğrencilerini kapsamaktadır. Yukarıdaki öğrencilerden lisansüstüne devam edenlerin bursları devam ettirilir.

ENSAR VAKFI

Ensar Vakfı, kuruluşundan bugüne kadar çeşitli üniversitelerde okuyan öğrencilere her ay karşılıksız burs verme faaliyetini sürdüre gelmiştir. Burs alacak öğrencilerin seçiminde; Başarılı olmak ve maddi imkânsızlık içinde olmak gibi şartlar ön planda tutulmaktadır. Ayrıca Yüksek Lisans ve Doktora yapan öğrencilere de karşılıksız burs verilmektedir.

FEVZİ AKKAYA VAKFI

Feyzi Akkaya Temel Eğitim Vakfı, 1980 senesinden bu yana, teknik liseler ve endüstri meslek liselerinde okuyan, maddi durumu müsait olmayan öğrencilere burs vermektedir. Vakfın burslarından bugüne kadar 50 bini aşkın öğrenci faydalanmıştır. Vakıf bursları karşılıksızdır ve bursiyerlere mecburi hizmet koşulu öne sürülmemektedir.

DR. ALİ MÜMTAZ GÜRSOY VAKFI
KİBAR EĞİTİM ve SOSYAL YARDIM VAKFI

İlk, orta, yüksek ve lisansüstü eğitim düzeylerinde okuyan, araştırma ve inceleme yapan yetenekli, maddi olanaktan yoksun çocuklara ve gençlere, burs veriyor. Vakıf toplamda 60 öğrenciye burs veriyor. Üniversite öğrencilerine 12 aylık 85 TL burs verirken, İlköğretim öğrencilerine 75 TL burs veriyor. Burs başvuruları Eylül ayında yapılıyor.

ŞAHİNLER VAKFI BURSU

Mali durumu çok zayıf olan belgeleyen öğrencilere burs veren vakıf, hazırlık veya 1. sınıf öğrencileriyle üniversite okuyan kardeşleri olanlara tip, hukuk ve mühendislik fakülteleri öğrencilere öncelik veriliyor.

TADEV

TADEV üniversite öğrencilerine 1995 yılından itibaren karşılıksız burs vermek üzere çalışmalar yapmaktadır.

RUMELİ EĞİTİM VAKFI

Başta Rumeli kökenli ve şehit ailelerinin orta dereceli okullardan mezun olup maddi yetersizliklerden dolayı üniversite veya yüksekokullarda okuma olanağından mahrum kalan öğrencilerin her türlü eğitim, öğretim ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için burs vermekteyiz.

Okudukları okullarda parmakla gösterilecek şekilde başarılı olan Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmek, maddi ve manevi yönden de destek olmak amacı ile üstün başarı bursları vermekteyiz.

YUMLU EĞİTİM KÜLTÜR ve BİLİM ARAŞTIRMA VAKFI

Yumlu Vakfı, maddi imkanları nedeniyle yüksek öğrenimlerine devam etmekte zorluk çeken başarılı öğrenciler için burslar sağlamakta ve sağlanan imkanı desteklemek amacıyla sosyal gelişim konuları da dahil olmak üzere bursiyerlerine özel imkanlar yaratmaya gayret göstermektedir.

TÜRKİYE DİYANET VAKFI

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı’nda çalışanların yüksek öğretim kurumlarında okuyan çocuklarına burs veriyor

İSTANBUL TİCARET BORSASI VAKFI

Marmara veya İstanbul Üniversitesi ekonomi bölümünde okuyan öğrencilere karşılıksız burs veriyor.

TÜRK DİL KURUMU

LYS’de ilk 2000'e giren öğrencilere aylık 400 TL burs veriyor.

KIZILAY GENÇLİK MÜDÜRLÜĞÜ

Dernekçe verilmekte olan karşılıksız burs yardımları, sosyal himayeye muhtaç, kendi imkânları ile tahsil hayatlarını devam ettiremeyen öğrencilere verilmekte olup öğrencinin başarılı olması ve sınıfta kalmaması gerekmektedir. Burs almaya hak kazanan öğrenciler sınıflarını geçtikleri ve herhangi bir şekilde öğrenimlerine ara vermedikleri takdirde bursları tahsil hayatları boyunca devam etmektedir.

SAĞLIK EĞİTİM VAKFI

Başvuru Ağustos-Eylül aylarında yapılıyor. Ağırlıklı olarak tıp fakültelerindeki öğrenciler tercih ediliyor ve 3'üncü sınıftan sonraki öğrencilere veriliyor. Burs alacaklar not ortalamalarına göre seçiliyor.

SEMA YAZAR GENÇLİK VAKFI

Başarılı ve sosyoekonomik durumu burs almasını gerektiren üniversite öğrencilerine burs veriyor. Bursun devamı her yıl başarılı olma koşuluna bağlı. Müracaatlar ekim ayı başında sona eriyor. Başvurular vakıftan alınacak formla yapılabiliyor.

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI

Toplum Gönüllüleri Vakfı 2005-2006 öğrenim yılından başlayarak TC vatandaşı olan öğretmen çocuklarına (devlet ilköğretim, lise ve dengi okullarında görevli veya bu okullardan birinden emekli bir anne ve/veya babanın çocuğu olan) burs sağlamaktadır.

YAŞAR EĞİTİM KÜLTÜR VAKFI

Üniversitelerde, yüksek ve ortaöğretim kurumlarında okuyan yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı öğrencilere, vakfın Öğrenci Burs Yönetmeliği çerçevesinde tamamen karşılıksız burs verilmektedir. Başvurular eylül – ekim aylarında yapılır.

İSTANBUL TİCARET ODASI BURSLARI

Ara sınıflardan başvuru yapan öğrencilerde; Öğrencinin not ortalamasının 4 üzerinden en az 2,25 veya 100 üzerinden en az 60 olması ve bir üstyıla geçiş hakkını kazanmış olması gerekmektedir.

MEHMET ZORLU VAKIF BURSU

Mehmet Zorlu Vakfı, temel faaliyet alanı olan, eğitime destek çerçevesinde her eğitim döneminde yüzlerce öğrenciye burs vermektedir. Başarı ve ihtiyaç kriteri gözetilerek seçilen bursiyerler, Ekim-Haziran ayları arasında toplam 9 ay süreyle burs almaktadır.

TUBİTAK BURSU

Türkiye’de Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimlerde(*) tezli yüksek lisans yapmakta olan öğrencilere karşılıksız burs verilecektir.

TÜBiTAK BURSU
TEKFEN VAKFI BURSU

Burslar, başarı oranı yüksek öğrencilere Yönetim Kurulunca yapılacak değerlendirmeye göre verilir. Burstan istifade edebilmek için öğrencinin okuldan, herhangi bir özel kurum ya da kuruluştan başkaca burs almamış olması şarttır. Burs talebinde bulunan adayın, burstan yararlanabilmesi için Tekfen Vakfı Öğrenim Bursu Uygulama Kriterlerinde öngörülen şartlara uyması, Yönetim Kurulunca bursiyerliğinin kabulü gerekir. Bursiyerlerin bursunun devamı için, bursiyerin sınıfını hiçbir dersten kalmadan geçmesi ve eğitimini normal sürede bitirmesi şarttır.

CAFER SADIK ABALIOĞLU BURSU

Bu vakıf her yıl üniversite öğrencilerine burs vermektedir. Burs başvurusunu yapabilmek için herhangi bir yerden burs almıyor olmak, bursu yardımına ihtiyacınızın olması, alttan dersinizin olmaması (transkrip istiyorlar) gerekmektedir.

BURS VEREN ÜNİVERSİTELER

İstanbul Üni.

Hacettepe Üni.

ODTÜ

İTÜ

Boğaziçi Üni.

Ege Üni.

Ankara Üni.

Yıldız Teknik Üni.

Marmara Üni.

İBRAHİÇ ÇEÇEN VAKFI BURSU

Her yıl olduğu gibi IC İBRAHİM ÇEÇEN VAKFI başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine 2011-2012 öğretim yılında da karşılıksız burs verecektir

ELGİNKAN VAKFI

Vakfımızın burs adaylık ve başvuru şartları. Maddî İmkânları Yetersiz Olmak Vakıf bursuna aday olabilmek için öğrencinin maddî imkânlarının yetersiz olduğunu kabul ve beyan etmesi esastır. Bunun için her aday, ailesinin ve kendisinin mal varlığı ve gelir durumunu tam olarak belgelendirmek zorundadır

VEHBİ KOÇ BURSU

Maddi gücü yetersiz ama yetenekli gençlere eğitimde fırsat eşitliği yaratmak. Vakıf bu nedenle, “okumaya hevesli gençler”i 1969 yılından bu yana verdiği eğitim burslarıyla desteklemekte ve onların topluma yararlı olmalarına imkan sağlamaktadır. Vehbi Koç Vakfı 2008 sonu itibarıyla 40 bine yakın öğrenciye burs vermiştir.

SABANCI VAKFI

YKS’de Sabancı Vakfı tarafından belirlenen taban puanları sağlayarak yine Sabancı Vakfı tarafından burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilir.Burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler 15 Eylül – 15 Ekim tarihleri arasında öğrenim gördükleri üniversitelerin Öğrenci İşlerine / Burs Ofisine başvuru yaparlar. Üniversite tarafından bursiyerlerin değerlendirilmesi adayların yüksek başarı ve maddi gereksinimi dikkate alınarak yapılır, seçilen bursiyerlerin isimleri Sabancı Vakfı’na bildirilir.

TÜRK PETROL VAKFI
TÜRKİYE MİLLİ KÜLTÜR VAKFI
BİRLİK VAKFI

Karşılsız Burs Veren kurumlar ile ilgili bilgiler genel genel haber sitelerinde yayınlana bilgiler örnek alınarak hazırlanmıştır. Not: Yeni Eğitim ve Öğretim yılında Burs Veren Kurumlara ait güncel bilgileri ilgili kurumun resmi web sayfasından edinebilirsiniz.

BURS VEREN ŞİRKETLER

Nuh Çimento Sanayi Vakfı

Taşkent Vakfı

İstek vakfı

Galatasaray Eğitim Vakfı

21'inci Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı

Milli Eğitim Bakanlığı

İş Dünyası Vakfı

Sağlık ve Eğitim vakfı

İzzet Baysal Vakfı

Teknik Eğitim vakfı

Türk Anadolu Vakfı

BAŞBAKANLIK BURSU NASIL ALINIR, BAŞVURUSU NASIL YAPILIR

Başbakanlık Bursu yurtkur tarafından sadece başarılı öğrencilere öncelik durumuna göre verilen karşılıksız ve geri ödemesiz burstur. Başbakanlık bursu KYK tarafından verilmekte olup burs başvuruları KYK bursu olarak kredi yurtlar kurumu tarafından yapılmaktadır. Gençlik ve spor bakanlığının bünyesinde hizmet veren kredi yurtlar kurumu kyk, her yıl öğrencilere başbakanlık bursu olarak bilinen karşılıksız burs ve öğrenin kredisi imkanı ile kalacak yurt imkanları sunmaktadır. Başbakanlık bursu almak isteyen öğrenciler başvurularını kyk bursu başvuru süreleri içerisinde yapmaları gerekmektedir. Başbakanlık başvurusunu öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumunun resmi sitesi (http://www.kyk.gov.tr/) adresi üzerinden başvuru süresi içerisinde yapacaklar.

BAŞBAKANLIK BURSU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR

Başbakanlık bursu başvuru sonuçları KYK sayfası (http://www.kyk.gov.tr/) adresinden ve e-devlet kyk.gov.tr üzerinden öğrenilebilecek.

Burs nedir?

Memleket içerisinde yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Burstan yararlanacak öğrenciler,

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu,anne ve babası herikisi de ölü olanlar vb.)
İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

Vakıf Üniversitesi öğrencileri,

ÖSS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100e giren öğrenciler,(öncelikli olarak),

Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,

Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,

İkinci öğretim de okuyan öğrenciler,
burstan yararlanabilmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür