• $32,3695
  • 34,9617
  • 2325.4
  • 9079.97
14 Ağustos 2021 Cumartesi 18:35 | Son Güncelleme:

2021 DGS taban ve tavan puanları listesi yayında mı? DGS 2021 başarı sıralaması, kontenjan sayısı nasıl?

2021 DGS taban ve tavan puanları listesi yayında mı" DGS 2021 başarı sıralaması, kontenjan sayısı nasıl"

DGS 2021 tercih yapacak adaylar, üniversite başarı sıralamları, kontenjan sayısı ve taban puanlarına ilişkin listeyi yakından takip ediyor. Üniversitelerin DGS bölümlerinin 2020-2021 yerleştirme sonuçlarına göre bölüm puanları, puan sıralaması yayına girecek tercih kılavuzu ile birlikte paylaşılması bekleniyor. İşte ÖSYM DGS 2021 başarı sıralamaları ve üniversite kontenjanları listesi

2021 DGS sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte 4 yıllık (Lisans) programlarının başarı sıralaması, taban ve tavan puanları ile kontenjanları merak konusu oldu. Bilindiği üzere adaylar sınavdan aldıkları puanları dikkate alarak üniversite kontenjanları ve başarı sıralamalarına göre tercihte bulunacak. 2021 yılı DGS için üniversitelerin bölüm bölüm kontenjanları, taban puanları listesi ile ilgili tüm detayları bu haberimiz üzerinde derledik. İnternet aramalarında yoğunlukla araştırılan konular arasında yer alan "DGS 2021 başarı sıralaması, üniversite kontenjan sayısı, taban ve tavan puanları listesi" haberimizde.

2021 DGS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

11 Temmuz'da düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada " "Değerli adaylarımız, 11 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirdiğimiz 2021-DGS sonuçları açıklanmıştır." ifadelerini kullandı.

DGS taban puanları, sınav sonuçlarının açıklanması ile merak edilmeye başlandı. Adaylar DGS puanlarına göre geçiş yapabilecekleri 4 yıllık üniversitelerin puanlarını ve başarı sıralamalarını araştırıyor.

Yerleştirme işlemleri DGS taban puanları, üniversite kontenjanları ve adayların başarı sıralamaları dikkate alınarak yapılacak. DGS'de adayların 30 tercih hakkı bulunurken üniversitelerin başvuru şartlarını taşımayanların işlemleri yerleştirme işlemi yapılsa bile geçersiz sayılacak.

2021- DGS SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

2021 DGS KONTENJANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI!

DGS puanıyla adaylar sadece o yıl açılan kontenjanlara başvuru yapabilir. Örneğin 2020 yılında yapılan Dikey Geçiş Sınavına katılan bir aday 2021 yılında açılan kontenjanlara başvuru yapamaz. ÖSYM 2021 yılında adayların mezun oldukları ön lisans bölümlerine göre tercih edebilecekleri lisans programlarını yayınladı. Tercih etmek istediğiniz üniversite bölümlerinin tavan ve taban puanlarına, kontenjanlarına ve hangi puan türüyle alım yaptıklarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sisteme giriş yapan adaylar DGS tercih listesi oluşturacak. Adaylar tercihlerin sona ereceği güne kadar üniversite sıralamalarında değişiklik yapabilirken istedikleri üniversiteyi ekleyebilir veya çıkartabilir.

2021 DGS TABAN VE TAVAN PUANLARI LİSTESİ YAYINDA MI?

Aşağıda yer alan link üzerinden 2020 DGS taban puanlarına ulaşabilirsiniz. 2020 puanları ile beraber fikir sahibi olabilirsiniz. 2021 DGS taban ve tavun puanları henüz yayınlanmadı.

2020 DGS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖN LİSANS BAŞARI PUANI YERLEŞTİRMELERDE ETKİLİ OLACAK!

Dikey Geçiş Sınavına başvuru yapan her öğrenci için ön lisans başarı puanı hesaplanacak. DGS ön lisans başarı puanı en yükseği 100, en küçüğü 50 olarak değerlendirilerek öğrencilerin sonuçlarına yansıtılacak. ÖBP puanı yüksek olan adaylar sıralamalarda düşük olan adaylara kıyasla öne çıkacak. DGS puanıyla ÖBP puanı birleştirilecek adayların yerleştirme puanı hesaplanacak.

YERLEŞEMEYEN ADAYLARA EK TERCİH HAKKI SUNULACAK!

2021 DGS tercihleri sonucu boş kalan, kayıt yaptırılmayan bölümler için ÖSYM kontenjanları açıklayacak. Duyurulan tarihler arasında adaylar Aday İşlemleri Sistemi üzerinden ek tercihlere başvuracak. Normal tercihlerde herhangi bir bölüme kayıt hakkı kazanan adaylar ek tercihten faydalanamaz. Ek yerleştirme işleminin başvurusu için adaylardan 25 TL başvuru ücreti alınacak. Ücreti yatırmayan adayların tercihleri işleme alınmayacak.

  • DGS 2021 tercih
  • 2021 DGS taban ve tavan puanları listesi
  • DGS 2021 kontenjan sayısı nasıl?
  • DGS üniversite taban ve tavan puanları 2021
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı