• $32,374
  • 35,0948
  • 2325.33
  • 9104.81
17 Ağustos 2021 Salı 18:03 | Son Güncelleme:

1. Sınıf okula ne zaman gidecek, uyum haftası belli mi? Kreşler yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak?

1. Sınıf okula ne zaman gidecek, uyum haftası belli mi" Kreşler yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak"

Okulların açılmasına çok yakın bir zaman kaldı. Geçtiğimiz yıllarda koronavirüs sürecinde bir süre kapatılıp ardından tekrar açılan, anaokulları, okul öncesi özel eğitim kurumları, özel kreşler, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüpleri yeni eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitime kaldığı yerden devam edecek. Okul kayıt süreçlerinin başladığı bu haftalarda internet aramalarında araştırılan "Anaokullar ve kreşler yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak? 1. Sınıf okula ne zaman gidecek, uyum haftası belli mi?" sorularına bu haberimizde yanıt arayacağız.

Anaokullar ve kreşler yüz yüze eğitime açılacağı tarih ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinin devam ettiği 2021 2022 eğitim öğretim yılında anaokullar ve kreşlerde bir çok tedbirler alındı. Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıf öğrencilerin okula uyum sürecine ilişkin ve okulların açılacağı tarih ile ilgili tüm detaylar haberimizde. Peki Anaokullar ve kreşler yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak? 1. Sınıf okula ne zaman gidecek, uyum haftası belli mi?

1. sınıflar ve anaokulları ne zaman açılacak sorusu son gelişmeler ile takip ediliyor. MEB, 2021-2022 eğitim öğretim yılına ait takvimi açıklayarak okula uyum haftası tarihlerini duyurdu. Bu yılki takvimine göre 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için okullar 31 Ağustos'ta başlayacak.

OKULA UYUM HAFTASI NE ZAMAN?

Takvime göre, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında, öğretmenlerin mesleki çalışmaları 31 Ağustos 2021 Salı başlayacak.

Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021'de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

DİĞER SINIFLAR İÇİN OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek.

Birinci dönem ara tatili, 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım 2021 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak.

İkinci dönem, 7 Şubat 2022 Pazartesi başlayacak ve 17 Haziran 2022 Cuma sona erecek.

Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9. sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak.

KREŞ VE ANAOKULLARI İÇİN SIKI ÖNLEMLER DEVREDE

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının hazırladığı kılavuzla, özel kreş, çocuk kulüpleri ve gündüz bakımevlerinde alınacak önlemler belirlendi.

Bunlar arasında, bir grupta en fazla 10 çocuğun bulunması, yemekhanede aynı masada oturulması halinde ve uyku odalarında yataklar arasında 1,5 metre mesafenin korunması, tüm alanlarda aynı çocukların bir arada olması, mutfak araç gereçlerinin her kullanım sonrasında su ve deterjanla yıkanması, sonraki kullanımına kadar temiz bir ortamda saklanması, yeni hijyen ve el yıkama algısı için görsel materyallerin kullanılması, kuruluşlara evlerden oyuncak ve kitap gibi malzemelerin kabul edilmemesi, personelin kuruluş içinde ve dışında giydikleri kıyafetlerin farklı olması, 4 saatte bir çocukların ateşinin ölçülmesi, düzenli el yıkamalarının sağlanması gibi tedbirler yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı okul öncesi özel eğitim kurumları da bugünden itibaren eğitime ve yaz okulu adı altında yapılan sosyal ve kültürel etkinliklere başladı.

Bakanlık, açılacak kurumlarda çocukların, öğretmenlerin, velilerin ve toplumun sağlığı için hijyen ile ilgili uyulması gereken kuralları belirledi ve ilgililerle paylaştı.

Türkiye'de toplam 32 bin 542 kreş bulunuyor. Bunların yüzde 8'i Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yüzde 84'ü ise ise Milli Eğitim Bakanlığı denetimine tabi olarak hizmet veriyor.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi