• $32,3328
  • 35,0696
  • 2292.68
  • 8979.44
7 Eylül 2016 Çarşamba 15:12 | Son Güncelleme:

MEB hangi illerdeki öğretmenleri görevden aldı?

MEB hangi illerdeki öğretmenleri görevden aldı"

Açığa alınan öğretmenlerin tam listesi belli oldu. 15 Temmuz darbesi sonrasında paralel yapı ile ilgili olduğu iddia edilen MEB personeli olan 15 bin 200 öğretmen görevden alındı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından hız verilen FETÖ operasyonunun MEB ayağı da gerçekleşti ve bünyesinde 15.200 kamu personeli açığa alındı. MEB Açığa alınan öğretmenlerin listesi ile hangi illerin öğretmenleri açığa alındı? Meb İstanbul, İzmir, Ankara’da açığa ve görevden ve Açığa alınan öğretmenlerin listesi açıklanır açıklanmaz bu sayfada sizlerle olacak. Açığa aınma devlet memurları kanunu'nun 137-145. açığa alınma şöyle tanımlanıyor, görevi başında kalmasında sakınca görülecek "devlet memurları" hakkında alınan ihtiyati bir tedbirdir. Fakat açığa alınan bir memur işten atılarak memuriyet hayatı biter diye bir durum söz konusu değildir.

MEB 15 BİN 200 ÖĞRETMENİ AÇIĞA ALDI

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan müdür ve öğretmenlerin ihracı ve darbe girişiminin ardından başlayan FETÖ operasyonlarının   MEB'in sayfasına girenlerin otomatik olarak gördüğü duyuru metni şöyle:

"Bilindiği üzere, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ-PDY terör örgütü bağlantılı cuntacı bir grup ülkemizin demokratik hukuk düzenine ve kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişine yönelik bir darbe teşebbüsünde bulunmuş, bu teşebbüs devletimizin ve milletimizin ortaya koyduğu ortak dayanışma ve üstün gayret sayesinde bertaraf edilmiştir.

Bu olay da göstermiştir ki, mezkûr terör örgütüyle bağlantılı tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla etkin bir şekilde mücadele edilmeli ve bu örgütün bütün faaliyet alanları ortadan kaldırılmalıdır.

Bu kapsamda, Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu yapıya ait tüm özel eğitim kurumları ve okullar ile barınma merkezlerinin yanı sıra, Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ örgütüyle irtibatlı kamu personeline yönelik olarak kapsamlı bir çalışma yürütülmektedir. Bugün itibarıyla, Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 15.200 kamu personeli açığa alınmış, bu kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştır.

Ayrıca Bakanlığımızın bu yöndeki çalışmaları devam etmekte olup, kamuoyu gelişmeler hakkında bilgilendirilecektir."

MEB özel kurumlarda görev yapan 21 bin öğretmenin lisansı da iptal edildi.

MİLLİ EĞİTİM REKOR KIRDI

FETÖ'nün en fazla örgütlendiği kurum olan Milli Eğitim Bakanlığı'nda 15 Temmuz sonrası binlerce öğretmen açığa alınmıştı. Hükümet, 01 Eylül 2016 tarihli KHK ile Milli Eğitim Bakanlığı'nda aralarında öğretmenlerinde bulunduğu 28 bin 163 çalışanı kamudan ihraç etti. Yapılan ilk değerlendirmelere göre 15 Temmuz darbe girişimi sonrası MEB tarafından açığa alınan öğretmenlerin tamamı son KHK ile ihraç edildiği belirtiliyor.

İHRAÇ EDİLEN ÖĞRETMENLER TAM LİSTE İÇİN TIKLAYINIZ

AÇIĞA ALINAN MEMUR MAAŞ ALABİLİR Mİ?

Açığa alınan devlet memurları hakkında görevden uzaklaştırmayı izleyen 10 işgünü içinde soruşturmaya başlanması şarttır. görevden uzaklaştırma şayet bir disiplin kovuşturması kapsamında yapılıyorsa soruşturma ve uzaklaştırma en çok 3 ay devam edebilir, ceza kovuşturması kapsamında yapılıyorsa görevden uzaklaştırmaya yetkili amir (bu amir aynı zamanda müfettişlerin görevden uzaklaştırdıkları memurlar hakkında atamaya yetkili amir'dir) ilgilinin durumunu her 2 ayda bir inceleyerek görevine dönüp dönmemesi hakkında bir karar verir. görevden uzaklaştırılan ve görevi ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınan memurlara bu süre içinde aylıklarının 2/ 3'ü ödenir ve bu memurlar kanunun öngördüğü sosyal hak ve yardımlardan faydalanmaya devam ederler. Görevine geri döndüğünde bu süreç içerinde Maaşından kesilen 1/3'lül tutar/ tutarlar faiziyle birlikte ödenir.

AKTİF EĞİTİM SENDİKASI ÜYESİ ÖĞRETMENLER GÖREVDEN ALINDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Aktif Eğitim Sendikası'nın 81 ilde şube başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği yapan öğretmenleri, görevden aldı.

Bakanlık yetkilerinden alınan bilgiye göre, Aktif Eğitim Sendikası'nın 81 ilde şube başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliğini yürüten öğretmenler görevden alındı.  

Açığa alınan öğretmenler yerine atama yapılacak mı?

MEB arka arkaya şok kararlar aldı. Cemaatçi olduğu belirlenen 21 öğretmenin lisansı iptal edildi. MEB'de çalışan 15 bin 200 kişi de açığa alındı. Milli Eğitim Bakanlığı, yapılan açıklamada, "Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ ile irtibatlı kamu personeline yönelik olarak kapsamlı bir çalışma yürütülmektedir. Bugün itibarıyla, Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 15 bin 200 kamu personeli açığa alınmış, bu kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

MEB'teki temizlik özel okulları da kapsıyor. Bu çerçevede 15 bin 200 personelin dışında özel kurumlarda çalışan 21 bin öğretmenin de lisansı iptal edildi. Bunların büyük kısmının Gülen cemaatinin okullarında olduğu bildiriliyor. Böylece darbe girişiminin ardından 36 bin 200 kamu personeli ve öğretmen açığa alınmış oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı açığa alınan öğretmenler yerine bir açıklama yaparsa haberimizde bulabilirsiniz. 

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Twitter hesabından yaptığı paylaşım.

AÇIĞA ALINMA NEDİR

Açığa aınma devlet memurları kanunu'nun 137-145. açığa alınma şöyle tanımlanıyor, görevi başında kalmasında sakınca görülecek "devlet memurları" hakkında alınan ihtiyati bir tedbirdir. kamuoyunda açığa alınma ya da el çektirme olarak bilinmesine karşın mevzuatta böyle tarif edilmemiştir. yine kamuoyunda yanlış bilinen yaygın bir konuda açığa alınan memurun memuriyet hayatı biter şekinde yorumlanmasıdır. Fakat açığa alınan bir memur işten atılarak memuriyet hayatı biter diye bir durum söz konusu değildir.

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak