• $32,3746
  • 34,9687
  • 2325.52
  • 9089.07
31 Aralık 2020 Perşembe 18:42 | Son Güncelleme:

Bugün ve yılbaşında canlı ders olacak mı?

Bugün ve yılbaşında canlı ders olacak mı"

Bugün ve yılbaşında canlı ders olacak mı sorusu yoğun ilgi gören konulardan oldu. EBA ders programı geçen günlerde yayınlandı. 1 Ocak yılbaşında online derslere yönelik açıklama yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı karalar neticesinde koronavirüs salgını sonrası uzaktan eğitim modeli ile dersleri işliyor. Peki, Bugün ve yılbaşında canlı ders olacak mı?

Bugün ve yılbaşında canlı derslerin olup olmadığı arama yapılan başlıklardan oldu. Geçen hafta EBA ders programı yayınlandı ve bu haftanın ders takvimi netleşti. Uzaktan eğitimde yeni model olan EBA canlı dersler pandemi süreciyle beraber hayatımıza dahil oldu. Öğrencilerin ve velilerin yakından takip ettiği Bugün ve yılbaşında canlı ders olacak mı? 1 Ocak Cuma gübü EBA canlı dersleri yapılacak mı? sorularının yanıtı haberimizde. İşte canlı ders hakkında tüm detaylar...

31 ARALIK'TA DERS VAR MI?

EBA haftalık ders programına göre 31 Aralık'ta ders işlenecek. Tam gün eğitim öğretime devam edilecek 31 Aralık'taki canlı ders programınız için öğretmeniniz ile iletişime geçebilirsiniz.

1 OCAK'TA CANLI DERS VAR MI?

1 Ocak 2021 Cuma günü canlı ders yok. 1 Ocak resmi tatil olduğu için EBA'da da ders işlenmeyecek. Öğrenciler cuma günü tatil yapacak.

EBA CANLI DERSE NASIL KATILABİLİRİM?

Canlı dersinize, dersinizin başlangıç saati geldiğinde katılabilirsiniz. “Katıl” düğmesi, dersiniz aktif olduğu sürece görünecektir. Süre dolmadığı sürece, geç kalsanız bile dersinize katılabilirsiniz. Ancak dersin süresi bittiğinde derse katılamazsınız.

Canlı dersinize 10 dakika kala EBA’ya giriş yaptığınızda karşınıza dersinizin başlama saatini bekleyeceğiniz ekran çıkmaktadır. Ders saati geldiğinde “Derse Katıl” düğmesine tıklayarak öğretmeninizin dersi başlatmasını bekleyebilirsiniz.

EBA ŞİFRE NASIL OLUŞTURULUR?

İki farklı şekilde şifre oluşturabilirsin.

a) “EBA Hesabı Oluştur” butonu ile:

Bir defaya mahsus olmak üzere “EBA Hesabı Oluştur” butonuyla veline ya da öğretmenlerine başvurmadan EBA şifreni belirleyebilirsin. Bunun için:

“EBA Hesabı Oluştur” butonuna tıkla.

e-Okul bilgilerini girip “Giriş” butonuna bas.

EBA hesabın için yeni şifreni belirle. Kendinin ya da velinin e-posta adresini ve cep telefonu numarasını gir ve “Şifre Oluştur” butonuna tıkla.

Girmiş olduğun cep telefonu numarasına gelen doğrulama kodunu gir ve “Gönder” butonuna bas.

Adımları eksiksiz tamamladıysan EBA Giriş ekranına yönlendirileceksin. Bu ekranda TC Kimlik Numaranı ve EBA hesabın için belirlediğin yeni şifreni gir.

Güvenlik kodunu girip ve “Gönder” butonuna bastığında "Ana Sayfa"ya ulaşacaksın.

b) Veline ya da Öğretmenlerinden Birine Başvurarak Şifre Oluşturma:

EBA Giriş ekranında Öğrenci -> EBA yolunu izle. EBA Giriş ekranına yönlendirileceksin.

EBA Giriş ekranında TC Kimlik Numaranı ve velinden ya da öğretmeninden edindiğin tek kullanımlık şifreyi gir.

Güvenlik kodunu gir ve “Gönder” butonuna tıkla.

Bir aktivasyon yöntemi seç:

"Veli Bilgileriyle Aktivasyon"u seçersen açılan ekranda velinin TC Kimlik Numarasını ve ekrandaki güvenlik kodunu girerek “Giriş Yap” butonuna tıklamalısın.

"e-Postayla Aktivasyon"u seçersen “Aktivasyon Kodu Gönder” butonuna basmalısın. Sisteme kayıtlı e-posta hesabına gönderilen aktivasyon kodunu “Aktivasyon Kodunu Gir” bölümüne yazıp ekrandaki güvenlik kodunu girerek “Giriş Yap” butonuna tıklamalısın.

"Cep Telefonuyla Aktivasyon"u seçersen “Aktivasyon Kodu Gönder” butonuna basmalısın. Sisteme kayıtlı cep telefonu numarana gönderilen aktivasyon kodunu “Aktivasyon Kodunu Gir” bölümüne yazıp ekrandaki güvenlik kodunu girerek “Giriş Yap” butonuna tıklamalısın.

Aktivasyon adımını geçtikten sonra açılan ekranda EBA hesabın için "Yeni Şifreni Belirle" ve “Kaydet”e tıkla.

Adımları eksiksiz tamamladıysan EBA Giriş ekranına yönlendirileceksin. Bu ekranda TC Kimlik Numaranı ve EBA hesabın için belirlediğin yeni şifreni girmelisin.

Güvenlik kodunu girip “Gönder” butonuna bastığında "Ana Sayfa"ya ulaşacaksın.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı