• $32,375
  • 35,1038
  • 2325.65
  • 9089.3
4 Aralık 2020 Cuma 22:34 | Son Güncelleme:

Son dakika haber... Putin'den yapay zekaya dikkat çeken yanıt: Şimdilik asla

Son dakika haber... Putin'den yapay zekaya dikkat çeken yanıt: Şimdilik asla
İHA

Rusya Devlet Başkanı Putin, yapay zekanın kendisine yönelttiği "Yapay zeka devlet başkanı olabilir mi?" sorusuna "Umarım olmaz, şimdilik asla" şeklinde yanıt verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yapay zeka karşısında zor anlar yaşadı. Yapay zekanın kendisine yönelttiği "Yapay zeka devlet başkanı olabilir mi?" sorusuna Putin "Umarım olmaz, şimdilik asla" yanıtını verdi.

İHA'da yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev ve Sberbank Yöneticisi German Gref ile birlikte telekonferans yöntemiyle Artificial Intelligence Journey Yapay Zeka Forumuna katıldı.

Putin, Rus yazılımcıların geliştirdiği "Afina" isimli yapay zekanın kendisine yönelttiği, "Yapay zeka devlet başkanı olabilir mi?" sorusuna "Umarım olmaz, şimdilik asla" şeklinde yanıt vererek ülkeyi yönetenlerin yüreği, ruhu, merhamet ve vicdan duygusunun olması gerektiğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev ve Sberbank Yöneticisi German Gref ile birlikte Artificial Intelligence Journey Yapay Zeka Forumuna katıldı. Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen konferansa Rus Sberbank’ın sesli yanıt sistemi olan "Afina" isimli yapay zeka "Yapay zeka devlet başkanı olabilir mi?" sorusunu yöneltti. Putin ile birlikte konferansa katılanların tebessüm ettiği soruya Rusya lideri Putin cevap verdi. Putin yapay zekanın ülke yönetmesine karşı olduğunu belirterek bunun nedenlerini sıraladı.

"ŞİMDİLİK ASLA"

Putin cevabında, “Umarım olmaz, şimdilik asla. Nedenini de açıklayayım. Her halükarda, adı üstünde yapay zeka. Ne olduğunu görüyorsunuz, kelimenin kendisi yapay. Yapay olan hiçbir şeyin, buna yapay zeka da dahil, yüreği, ruhu, merhamet ve vicdan duygusu yoktur. Tüm bunlar vatandaşların, ülkelerinin iyiliği için karar alıp uygulamak konusunda belli başlı yetkiler verdiği kişilerin sahip olması gereken son derece önemli özellikler” ifadelerini kullanarak ülkeyi yönetenlerin yüreği, ruhu, merhamet ve vicdan duygusunun olması gerektiğine dikkat çekti.

"DEVLET BAŞKANI MAKİNELERİN DEĞİL, İNSANLARIN ÇIKARINA KARAR ALIR"

Putin yapay zekanın toplumun ihtiyaçlarına duygu eksikliği nedeniyle cevap veremeyeceğini ifade ederek, “Kendi deneyimimden de biliyorum, bazen tamamen rasyonel değilmiş gibi görünen kararlar vermeniz gerekir. Tarih, kültür, mevcut uygulama ve vatandaşların beklentileri, arzularından yola çıkarak bu kararların alınması gerektiği durumlar olur. Bu kararlar bazen toplumsal alanda sözgelimi emeklilik, sağlık hizmetleri ve insan hayatının diğer alanlarında mantıksız gelebilir. Ancak bunlar gerçek bir insan olan devlet başkanı tarafından bir nedene dayandırılmıştır, zira gerçek bir insan olan devlet başkanı makinelerin değil, canlı insanların çıkarına kararlar alır ve özellikle de bunu düşünmesi gereklidir” diye konuştu.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi