• $32,3758
  • 35,0258
  • 2325.77
  • 9087.61
27 Ocak 2022 Perşembe 13:33 | Son Güncelleme:

Almanya'nın teklifine Ukrayna'dan sert tepki: Şaka mı bu?

Almanya'nın teklifine Ukrayna'dan sert tepki: Şaka mı bu"
Yeni Şafak

Almanya'nın işgal tehlikesiyle karşı karşıya olan Ukrayna'ya 5 bin askeri kask gönderme teklifi tepkilere neden oldu. Kiev belediye başkanı Vitali Klitschko, "Bu teklif bir şaka mı? Almanya bundan sonra ne tür bir destek gönderecek? Yastık mı?" dedi.

Rusya'nın Ukrayna sınırına yığdığı 100 bin asker ve sık sık gerçekleştirdiği askeri tatbikatlarla bölgede savaş rüzgarları soğuk esmeye başladı. Avrupa ve ABD bürokratik girişimlerin başarısızlıkla sonuçlanması sonrası ellerindeki diğer alternatifleri masaya koydu.

MMU için heyecanlandıran gelişme! Dünyanın en büyüğü satın alındı

YARDIMLAR UKRAYNA'YA ULAŞMAYA BAŞLADI

ABD Başkanı Joe Biden geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Ukrayna'yı işgal edebileceğini açıklamış ve söz verdikleri askeri yardımları Kiev'e göndermişti. ABD'nin Ukrayna'ya gönderdiği toplam 200 milyon dolarlık ve 79 tonluk askeri yardım paketinin 3'üncü partisi dün teslim edildi.

Romanya: NATO varlığını artıracağız

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya ile savaşın eşiğindeki Ukrayna'ya 1 milyar 200 milyon euroluk yardım paketi hazırladıklarını açıkladı. İngiltere olası bir işgale karşı Ukrayna'ya tank savar silahı gönderirken Kanada da küçük bir askeri birliğini Kiev'e gönderdi.

Kuzey Kore'den balistik füze denemesi! Saat 08.00 sularında fırlatıldı

ALMANYA ELEŞTİRİ OKLARININ HEDEFİNDE

Avrupa'dan Ukrayna'ya peş peşe destek mesajları gelip yardım paketleri gönderilirken Almanya'nın temkinli tavrı gözlerden kaçmıyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz tehdit altındaki ülkeye silah sağlamayı reddetti.

Ortalığı karıştıracak tehdit: Avrupa ülkeleri petrol ve gaz alamaz

Ukrayna cephesi, Almanya'nın sessiz kalmasını eleştirirken, uzmanlar ülkenin Rus gazına güvenmesi ve damalı askeri geçmişinin Scholz'un yardımı kısıtlama kararını etkilemiş olabileceğini düşünüyor.

'ŞAKA MI BU, BUNDAN SONRA DA YASTIK MI GÖNDERECEKLER?

Almanya'nın son olarak savaşın gölgesindeki Ukrayna'ya yaptığı 5 bin kask teklifi ise gerilimi tırmandırdı. Kiev belediye başkanı Vitali Klitschko, teklifi 'şaka' olarak nitelendirdi ve "Savunma bakanlığı, her an Ukrayna işgalini başlatabilecek mükemmel donanımlı Rus kuvvetleriyle karşı karşıya olduğumuzun farkında değil. Almanya bundan sonra ne tür bir destek gönderecek? Yastıklar mı?" dedi.

Dünya AKINCI'yı konuşacak! Yeni rotası belli oldu

ALMANYA'YA İHANET SUÇLAMASI

Bu haftanın başlarında Klitschko, sessiz kalmaları ve Ukrayna'ya yardım etmemeleri nedeniyle Almanya'yı 'ihanet etmekle' suçlamıştı. Klitschko, Bild'de yazdığı yazıda 'Ukrayna'da federal hükümetin Nord Stream 2'ye bağlı kalması ve savunma silahları tedarik etmek istememesi büyük bir hayal kırıklığı" ifadelerini kullanmıştı.

Ukrayna-Rusya savaşının başlaması an meselesi! Almanya'nın tek şartı var

SCHOLZ'UN TAVRI KENDİ ÜLKESİNDE BİLE ŞAŞKINLIK YARATTI

Almanya sadece Ukrayna'ya yeni silahlar vermeyi reddetmekle kalmadı aynı zamanda Estonya'nın Ukrayna'ya eski Alman yapımı obüsler sağlamasını da engelledi. Scholz'un konuyla ilgili katı tutumu sadece Ukrayna'da değil, diğer NATO ülkeleri ve hatta Alman yetkililer arasında da endişelere yol açtı.

Zehir zemberek sözler: Birçok Rus annenin oğlu eve dönemeyecek

SEBEBİ SİLAH GÖNDERMEME POLİTİKASI MI?

Bu arada Almanya, herhangi bir Rus işgalini kınamada diğer NATO ülkeleri ile birlikte duracağını söylerken, Şansölye Scholz dün sınır ötesi bir harekat durumunda Rusya tarafından ödenecek bedelin 'yüksek' olacağını iddia etti. Scholz, konuşmasında Almanya'nın uzun süredir çatışma bölgelerine silah ihraç etmeyi reddetme politikasını sürdürdüğüne dikkat çekti.

İngiliz basını yazdı! Bölgede dengeler Türkiye'nin lehine değişecek

  • almanya ukrayna son dakika
  • rusya ukrayna işgali son durum
  • abd rusya
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı