• $32,3621
  • 34,9781
  • 2324.82
  • 9079.97
12 Mayıs 2021 Çarşamba 07:01 | Son Güncelleme:

Alçaklık ve utanmazlık

Alçaklık ve utanmazlık

Batı, İsrail zulmüne ortak oldu. İsrail askerleri Gazze'ye bomba yağdırıp, Mescid-i Aksa'yı ‘yakarken' fanatik Yahudiler duvarın diğer tarafında kutlama yaptı. Batı ve Arap dünyası sessizlikleriyle utanca ortak oldu.

Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da namaz kılanlara günlerdir zulmeden, ardından Gazze'deki pek çok yerleşim bölgesini bombalayarak 9'u çocuk 26 kişiyi öldüren, 300 kişiyi de yaralayan İsrail'e Batı'dan 'destek gibi' tepkiler geldi. Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kudüs'te devam eden "çatışma ve şiddet olayları"ndan ciddi endişe duyulduğu belirtilirken "Fransa, İsrail topraklarına Gazze Şeridi'nden yapılan ve uluslararası hukuku ihlal eden füze saldırılarını şiddetle kınıyor." ifadesine yer verildi. İsrail şiddetinin kınandığına dair bir ifade yer almazken itidal kelimesiyle yetinildi.

Gazze'den İsrail'e yapılan roket saldırısının kabul edilemeyeceğini belirten Kirby, "İsrail'in kendini savunmadaki ihtiyaçları konusunda iş birliği yapmaya hazırız" derken Filistinlilere saldırılardan kaygılı olup olmadığına yönelik soru üzerine "İsrail'e sorulsa daha iyi olur" dedi. Raab ise, "İngiltere, Kudüs ve İsrail içindeki yerlere roket atılmasını kınıyor" şeklinde konuştu. Öte yandan dün İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları protesto etmek için düzenlenen gösterilere katılan 98 İsrail vatandaşı Filistinliyi gözaltına aldı.

CEVAPSIZ BIRAKTI

İsrail güçleriyle ilgili ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby ve İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab'dan benzer açıklamalar geldi.

İsrail bombardımanında babasını ve 16 yaşındaki abisini kaybeden Filistinli Bera, cenazede böyle ağıt yaktı.

SREBRENİTSA ANNELERİNDEN TAM DESTEK

Bosna Hersek'te 1992-1995 arasında yaşanan savaşta soykırıma maruz kalan ve en yakınlarını kaybeden Srebrenista anneleri, Filistinli annelere tam destek mesajı gönderdi.

Türkiye'nin pek çok kentiyle, Hollanda ve İspanya'da da İsrail saldırılarını protesto gösterileri düzenlendi.

YANGINI KUTLAMA YAPARAK İZLEDİLER

Mescid-i Aksa'nın bahçesinde bulunan bir ağaçta yangın çıktı. Yangını uzaktan görenler Mescid-i Aksa'nın yandığını sanarak korku ve paniğe kapılırken, ağacın İsrail güçlerinin attığı ses bombası nedeniyle alev aldığı öne sürüldü. Fanatik Yahudilerin yangını sevinç gösterileri eşliğinde kutladığı görüldü. Yangın Mescid-i Aksa itfaiyesinin müdahalesiyle söndürüldü.

İNSANLIK ONURU AYAKLAR ALTINDA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in ABD Büyükelçiliği'nden yapılan, "Saldırılarımız kendimizi korumak için" yönündeki açıklamanın gerçekleri çarpıtmaya yönelik olduğunu vurguladı. Altun, Filistin topraklarının işgal ve yağmalanmasının insanlık onurunun alçakça çiğnenmesi demek olduğunu belirtti.

ÇELİK: BUNLAR ÇOCUK KATİLLERİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İsrail savaş uçaklarıyla çocukları öldürüyor. Kim bu zalim saldırganlığa 'İsrail'in kendini savunma hakkı' diyorsa, çocuk katillerinin işbirlikçisidir" dedi.

Çelik, Kudüs Günü'nü kutlayan Yahudilerin görüntülerine de, "Mabed yanarken kutlama yapanlar vicdansız ve ahlaksızdır" dedi.

FİLİSTİNLİ KIZI KORKUTAMADILAR

Kudüs'te İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları sırasında Mescid-i Aksa'yı savunurken başörtüsünden sürüklenen Mariam Afifi'nin ters kelepçe takılırken gülümsemesi direnişin sembollerinden biri haline geldi. Serbest bırakıldıktan sonra Instagram üzerinden bir canlı yayına katılan Afifi, "Eğer öfkeliyseniz, zayıf olduğunuzun bilincindesinizdir. Umurumda değildi öfkeleri" dedi.

İSRAİL'İ KINAYAN TÜRK SİYASETÇİ İSTİFA ETTİRİLDİ

Almanya'da Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Berlin Teşkilatı Yönetim Kurulu üyesi Ayten Erdil, İsrail'in Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılarını "terör" olarak nitelediği için gelen tepkiler üzerine görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

Fenerbahçeli futbolcular, dünkü lig maçı öncesi sahaya "Özgür Filistin" tişörtleriyle çıktı.

NETANYAHU: SALDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İsrail, bölgeye ek 5 bin askerin daha konuşlandırılacağını açıkladı. Başbakan Netanyahu da Gazze'yi vurmaya devam edeceklerini söyledi.

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı