• $32,3765
  • 35,0119
  • 2325.92
  • 9096.92
30 Aralık 2017 Cumartesi 00:01 | Son Güncelleme:

Yengeç burcu dolunayı

Yengeç burcu dolunayı

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

2 Ocak’ta Yengeç burcunun 11 derecesinde bir Dolunay olacak. Bu Dolunay, bir hayli duygusal etkiler altında olacağımız zorlayıcı enerjiler barındırıyor!

GÜVENLİK İHTİYACI

Güneş’in de aynı derecede olacağı bu Dolunay, ailemiz, sevdiklerimiz, duygusal yükselişlerimiz, güvenlik ihtiyacımız sevgi ve şefkat temalarıyla, disiplin ve sorumluluklarımız arasında kalarak yapmamız gerekenlere parasal gelir ve giderlerimize ışık tutacak. 2. ve 8. ev akslarında olduğu için sahip olmak, kaybetmek, ortaklaşa gelirlerimiz ve bu alanda yaşayacağımız krizler de gündemimizde olacaktır. Anın yükseleni 29 dereceyle Akrep burcu. Bu, anaretik bir derece ve Akrep Boğa aksı sahip olmaya, elinde tutmaya meyilli bir enerji olduğundan hayatlarımızda elimizden gitmesi gerekenleri bırakmak konusunda bir hayli zorlanacağımız durumlara işaret ederken sınavlarımızı da bu alanda vereceğimiz aşikâr. Öncelikle Dolunay aktörlerinden Yengeç’in Neptün ve Mars bağlantılı oluşturduğu güçlü su üçgeni kapalı ev olarak tabir ettiğimiz alanda olduğundan duygusal yükselişlerimizi ve gözyaşlarımızı içimizde yaşayacağımız, dışarıya pek yansıtamayacağımız bir dönemde olacağız. 

DEPRESYONA VE KRİZE YAKIN OLABİLİRİZ

Özellikle ruhsal açıdan krize ve depresyona yatkın bir noktada olabiliriz. Özellikle yükselen yöneticisi Mars, kontrol edemediğimiz bir alanda olacağı için içe dönük eylem ve kararlarla boğuşma potansiyelimizi hatta içimizde birikecek öfkeyi de anlatmakta. En büyük düşmanımız önce bizim düşüncelerimiz olabilir. Üstelik bu noktada yer alan Jüpiter bu durumu daha da genişleteceğinden hissedeceğimiz duygusal hezeyanları abartma meylinde de olabiliriz. İyi taraftan bakarsak, bilinçaltı düzeyinde sahip olduğumuz düşünceleri doğru yönettiğimiz takdirde hayallerimize ideallerimize kavuşturma potansiyelini de söyleyebiliriz.

HAYATIMIZDAN GİDENLER

Dolunayın diğer aktörü Güneş Oğlak burcunda birden fazla gezegeni de yanına alarak Oğlak stelyumu oluşturuyor. Bu durum bize sert bir şekilde sorumluluklarımıza sahip çıkmamız, her ne oluyorsa olsun görev bizi bekler duygusuyla davranmamız gerektiğini anlatıyor. Hayatımızdan gidenler üzerimizde hatta içimizde derin bir keder bırakabilir. Bu bir kayıp ya da ayrılıkla gelebilir. Ve bu bitişin ardından paylaşmamız, bölüştürmemiz gereken maddi durumlar var. Yaşadıklarımız bizi yere düşürse de yerden kalkıp yeniden kayıplarımızı nasıl kazanca çevirebiliriz sorusuyla hayata tutunmalıyız. Aşırı merhametli ve şefkatli yanımızla ciddi ve sorumluluk sahibi tarafımızı ve bu ikisi arasında kalacağımız durumları anlatan bu Dolunayda, dürüstlük ve felsefi yaklaşımla sorunların üstüne çıkma enerjimizde olacaktır. Özellikle yenilikçi fikirleri her ne kadar duygusal olsak da hayata geçirmeye yatkın olacağız. Bazılarımızın aile büyükleriyle ciddi sağlık problemleri gündeme gelebilir, bazılarımız aileleriyle şimdiye kadar sürdürdükleri ilişki biçiminde büyük dönüşümler yaşayabilir. 

EVLİLİKLER BİTEBİLİR

Bazılarımızın evliliklerindeki bitişler para kaybetmelerine neden olabilir. Tüm bu durumlar bizi duygusal açıdan zorlayacak ve yoracak etkilere sahip. Ancak başımıza gelenlerin üstüne çıkarak geleceğe umutla bakmak isteyenler için haritadaki su üçgeninin bağlantıları acılarımızı şifalandıracak ve bizi arzularımıza kavuşturacak güçte. 

SORUMLULUKLARINIZI HATIRLAYIN

Yaşadıklarından ders alanlar depresif enerjilerinden kurtulabilir. Merkür’ün Ay düğümleriyle olumlu bağlantısı bizi ileriye götürecek, gerçeği gösterecek kişilerin olacağı yönünde. Mars’ın Ay düğümlerine zorlayıcı açısı bize dost olanların farkına varmayıp bağımızı zedeleme potansiyeline sahip. Bir süredir hep aynı sıkıntıları yaşıyorsanız, bir türlü içinde bulunduğunuz durumdan çıkma gücü bulamıyorsanız, hayat sizi sevdiklerinizden ayırıyor ve bu durum güvenlik konusunda sizi yalnız hissettiriyorsa her zamankinden farklı bir fikir çözüm olabilir. Davranışınızı değiştirip sorumluluklarınızı hatırlayın. 

 

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı