• $32,3887
  • 35,0826
  • 2326.74
  • 9105.45
31 Temmuz 2021 Cumartesi 07:00 | Son Güncelleme:

Seksenler dizisinin Elvan'ı Begüm Öner: Pandemi çok şeyin farkına varmamı sağladı

Seksenler dizisinin Elvan'ı Begüm Öner: Pandemi çok şeyin farkına varmamı sağladı
- ZEKİ GÜMÜŞ / zeki.gumus@aksam.com.tr

Çok emek verdiğimiz işimizin takdirini, seyirci fazlasıyla verdi. Umarım en kısa zamanda tekrar perdelerimizi açar, seyirci ile buluşabiliriz.

Seksenler dizisinin Elvan'ı Begüm Öner, 7 Mart 1989 Almanya'da doğdu. 1992 yılında iki buçuk yaşındayken Türkiye'ye dönüş yaptı. 10 yaşındayken oyunculuk yapmaya başladı, reklam filmleri ve dizilerde oynadı. Sanat hayatına Suit: Düğün Dündü Bugün Bugün adlı tiyatro oyunuyla devam ediyor. Akşam Cumartesi için Begüm Öner ile görüştük.

Pandemi döneminde neler yaptınız?

Pandeminin çoğunu çalışarak geçiren şanslı insanlardanım. Çünkü çalışamadığı için çok zor günler geçiren bir sürü meslektaşım oldu. Maalesef bu süreç hâlâ devam ediyor. Sahnelerin hâlen daha kapalı olması üzücü. Pandeminin başlangıcında bizim de ara verdiğimiz 2.5 aylık bir dönem oldu, kafamızı kapıdan dışarı çıkartmaya bile çekindiğimiz bu dönemi mümkün olduğunca kendim için faydalı geçirmeye çalıştım. Çok okudum, çok düşündüm, dinlendim, bu süreç çok şeyin farkına varmama sebep oldu.

Suit: Düğün Dündü Bugün Bugün adlı tiyatro oyunun hazırlık süreci nasıldı? Provada neler yaşandı?

Suit'in hazırlık dönemi hem çok yoğun, hem inanılmaz coşkulu ve eğlenceli geçti. Okuma provalarından sonra ilk ayaklanmaya başladığımızda o ışığı görmüştük aslında. İnanmıştık çünkü. İlk sahneye çıkıp seyirci ile buluştuğumuz gün hepimiz titriyorduk. Kahkahaların ve alkışların havada uçuştuğuna şahit olduğumuz an yaşadığımız stres yerini rahatlamaya bırakmıştı. Çok emek verdiğimiz işimizin takdirini, seyirci her oyun günü fazlasıyla verdi. Suit de benim için o anlamda çok özel bir iş oldu. Umarım en kısa zamanda tekrar perdelerimizi açar, seyirci ile buluşabiliriz.

Pandemi nedeniyle sanatsal etkinlikler dijital dönüşüme uğradı. Siz de Suit: Düğün Dündü Bugün Bugün adlı tiyatro oyununu Sahneport'ta sanatseverlerle buluşturdunuz. Online dönüşüme nasıl bakıyorsunuz?

Tabii biz de bir çözüm üretmeye çalıştık ve her şeye rağmen seyirci ile buluşabilmek için elimizden geleni yaptık. Sahneport'un da bu konuda destekleri çok büyük. Bunun için ayrıca teşekkürler. Dijitalde de oyun güzel karşılık buldu. Tiyatro elbette, adrenalin dolu oyuncu ve seyircinin buluşmasıyla özel. Bazen kahkaha, bazen alkışın yerini alabilecek şey çok az. Ancak dijitalleşen dünyamızda kültür-sanatın geniş kitlelere ulaşabilmesi için de Sahneport'un değeri yadsınamaz. Sahnelerden uzak kaldığımız bu günlerde, uygun fiyata evinizin konforunda tiyatro oyunu izleyebilmek de çok değerli.

Seksenler'e sizi çeken ne oldu?

Kendimi hep geçmişte gördüm. Şimdiki yaşlarımı tam da seksenlerde yaşayacak insanmışım. Yılların hızlıca akıp gitmeyen akışına tutkunum ben. O yılların değerlerine, hiçbir şeyin hemencecik tüketilmeyişine... Yaşamak istediğim yılların içindeki sevgi dolu, aşk dolu bir kızı canlandırma fikri bana çok heyecan verdi. Yollarımız 'Elvan' ile kesişti hâlâ da devam ediyor. Çok şey öğrendim o yıllara dair. Sırf bunun için bile minnettarım bu projeye. Çok iyi oyuncularla ve çok iyi bir ekiple çalıştık, uzun yıllardır çalışmaya da devam ediyoruz. Kıymetli ustam, Rasim Öztekin'den öğrendiklerim paha biçilemez. Hayat arkadaşımla bile bu projede yollarımız kesişti. Yani her anlamda inanılmaz güzelliklerle dolu bir tecrübe oldu benim için.

  • seksenler dizisi
  • seksenler elvan
  • begüm öner
  • suit
  • taiyatro
  • zeki gümüş
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi