• $32,3315
  • 35,0873
  • 2301.4
  • 9042.97
20 Şubat 2016 Cumartesi 01:00 | Son Güncelleme:

Küçükken tüpçü olmak isterdim

Küçükken tüpçü olmak isterdim

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR
aysun.yildiz@aksam.com.tr

İrem Derici’nin ilk albümü, “Dantel” müzikseverlerle buluştu. Albüm çıkalı henüz bir hafta olmasına rağmen şimdiden milyonlara ulaştı. İrem Derici’yle görüştük. Albümünü, evliliğini ve eşi Rıza Esendemir’le magazin gündemine bomba gibi oturan ayrılıklarını konuştuk. Tabii ki milyonların merak ettiği barışma anını da sorduk. Hepsi ve daha fazlası yazımızda…

Her ne kadar kendi bunun farkında olmasa da milyonların takip ettiği bir kadın İrem Derici. Deli-dolu, istediğinde sivri dilli, bir o kadar tatlı dilli ama özü sözü her daim bir. Çok başka birini tanıdım röportaj sırasında. Egolu olduğunu söylüyor ama alakası yok. İçinden geldiği gibi davranıyor. Kararları net. Ayrıca şöhret olmak onun için bir şey ifade etmiyor... Biz kırk yıllık dostmuşuz gibi başlıyoruz söyleşiye. İşte karşınızda tüm samimiyeti ve bilinmeyenleriyle İrem Derici…

Öncelikle ilk albümün “Dantel” hayırlı olsun. Nasıl hissediyorsun?

Teşekkürler. Yorgunhissediyorum (gülüyor).

Albüm çıkarmayı düşünmüyordun. Ne oldu da fikrini değiştirdin?

Ciddiye alınmamaya başladım. İnternette 160 milyon izlenmişvideom, 8 tane hit şarkım var. E baktığında bir albümüm bile yok. “Artık albüm yapmam lazım” dedim. Bu albümde prodüktör yerine İrem Derici yazmanın gururu var. A’dan z’ye her şeyi kendim yaptım.  

Peki, nasılmış albüm çıkarmak?

Çok zormuş. Alışmışım single çıkarmaya. Maddi olarak da çöküntüye uğradım tabii. Zamanında çok büyük konuştum. “Salak mıyım,niye albüm yapayım?” dedim. Tükürdüğümü en güzel şekliyle yalıyorum. milletin ciğerini sökecek

“Dantel” şarkısını yine baban mı seçti? Onun favorisi hangi şarkı?

Yok, ben seçtim. Babamın favorisi “Ölürüm O Bakışlarına.” Zaten üç senedir bu şarkıyı söylemem için ısrar ediyor, Ferdi Tayfur’un coverı. “Milletin ciğerini sökecek” diyor. 

İlk düetini babanla bu şarkıda yaptın. Ne hissettin? 

Çok ağladım. Şarkının aranjesini Mustafa Ceceli yaptı. Onun stüdyosundaydık. Babam söylerken arka tarafta ağladım. Ben söylerken de onun gözleri doldu. Harika bir şey oldu. Hep söylerim "Babamla silah arkadaşıyız.” 

Dantel akımı da başlattın. 

Ya evet sorma, çok ilginç. Millet o perdeleri kafalara geçirmeye başladı. Ne yaşlı nineler ne uyuyan bebeler… 

Şöhret ne ifade ediyor senin için?

Hiçbir şey ifade etmiyor. Sevilmek şahane. Doğal yaşıyorum. Metroya biniyorum. Milletin tuhafına gidiyor. Salak mıyım? O trafiği çekeyim. Beni görenler şaşırıyor. Niye binmeyeyim? Maksimum gelsin 20-30 kişi fotoğraf çektirsin, onun kadar mutlu edecek bir şey yok ki. Şunu alayım, bunu alayım, lüks otomobillere bineyim gibi takıntılarım yok. Ayağımdaki botu orta birden beri giyiyorum. Tek lüksüm bu albüm. Kazandığım bütün parayı albüme harcadım. 

Kliplerinizi eşin çekiyor. Konserlerde yanında. Nasıl bir his hem evde hem işte beraber olmak?

Konserlere genelde beraber gidiyoruz ama artık biraz ara vermek lazım. Çünkü sürekli birlikte olmak ilişkiyi yoruyor. Bir önceki klibi de o çekti. Normalde çok eğleniyoruz ama tek olduğum sahnelerde çok stresli oluyorum. Heyecanım yok ama her şeye hâkim olma gibi bir manyaklığım var. 

1.5 yıldır evlisiniz. İlişkiyi nasıl heyecanlı tutuyorsunuz?

Kavga ederek (gülüyor).

Sosyal medya hesabından, fotoğrafları sildin. Herkesi üzdün. Sence o kadar üzüldüler mi?

Tabii ki üzülenler de oldu ama zil takıp oynayanlar da… "Dost, düşman belli oldu" derler ya… Fotoğrafları sildim. Telefonum susmadı. Bir kişiye cevap verecek mecalim yoktu. Evde ağlamaktan canım çıktı. Sonra barıştığımız duyulunca ses soluk çıkmadı kimseden. Gerçek dostlarımız sevindi barışmamıza. 

Kavga sebebiniz neydi?

Ortada bir sebep yok. Ankara’da konsere gittik. Konser bitti. Tutuştuk kavgaya. Otelde çıngar çıktı. Çektim kapıyı çıktım. İlk uçakla ağlaya ağlaya İstanbul’a geldim. O gazla, o sinirle, yaş bir anda 13 oldu ve sildim her şeyi. Ben silince o da sildi. Aslında iğrenç bir şey bir anda her şeyi silmek!

Gözün karardı değil mi?

Tabii. Bir de diyorum ki; “Bunları silerek ona acı çektireceğim.” O sinirle ergen gibi davrandım. Hemen fark edildi. Ne kadar göz önünde olduğumu ve takip edildiğimi anladım. “Bu sektörde evlilik yürümez. Ben demiştim” diyenler oldu. O kadar mutluyum ki barıştığımız için herkesin ağzına fermuar vurdum. Bir de “Reklam yapıyorlar” denildi. Evde acıdan, üzüntüden geberirken, onlar yaptı reklamımı. 

Kıskanç mısınız?

Köpek gibi kıskancım. Rıza, biraz daha normal ama onda da acayip bir sahiplenme var ki benim en sevdiğim şey. Belki biraz ataerkil gelecek kulağa ama seviyorum ben o duyguyu. “Gömlek mi ki sahipleniyorsun” diyorlar ama sahiplenmek dünyanın en güzel şeyi. Yıllar önce söylemiştim, sonra anonime dönüştü söz; “Ruh eşi istemiyorum, ben suç ortağı arıyorum.” 

Peki, nasıl barıştınız?

10 günlük bir ızdırabın sonunda dayanamadım aradım. “Rıza biz manyak mıyız, millet birbirini aldatır da ayrılır, başkasına âşık olur da ayrılır. Biz küçücük mevzularla kendimizi bu hale getiremeyiz. Allah aşkına kalk gel konuşalım” dedim. Geldi bir kaç saat sonra. Sabaha kadar konuştuk sakin sakin. Sonra sarıldık uyuduk, bundan sonra aptallık yok, 
milletin ağzına laf vermek yok diye…

Yuvayı dişi kuş mu yapıyor?

Kesinlikle, dişi kuş yapıyor. Çünkü sorumluluk sevmiyor adamlar, yapacak bir şey yok. Ama tabii ben bazen çemkiren kuş oluyorum (kahkahalar). Allahtan Rıza orta yolu bulan bir adam. 

Peki, evlilik aşkı öldürüyor mu?

Hayır. Bence bunlar klişe. Evlilik, sadece imzadan ibaret… Öldürtmeyin aşkı. Biyolojik ve kimyasal olarak kanıtlanmış; aşkın ömrü maksimum üç sene. Bizim daha üç senemiz dolmadı. 

Aşk biterse?

Babamın hayat boyu dört öpücük kuralı vardır. Anlatırım her yerde.Elden öpücük; saygı, alından öpücük; şefkat, yanaktan öpücük; dostluk, dudaktan öpücük; cinsellik… Evlilik aşkı öldürmesin istiyorsan bu dört öpücüğe saygı duyacaksın… 

Bir röportajında “30 yaşında anne olacağım” demişsin. 

1 senen kaldı. Artık otuzlar kırk oldu. Sanıyorum biraz daha bekleyeceğim. Annem gibi bir anne olacağım. Annem, dünyanın en fedakâr kadınıdır. Çocuğumu bakıcı elinde büyütmek istemiyorum. Şımarık bir çocuk değil, saygın bir birey yetiştirmek istiyorum. Ben de daha çocuğum. Baksana kavga ediyorum Instagramdan fotoğraf siliyorum. Çocuk çocuğu nasıl yetiştirsin? Benim şu an ilişkide zekâ yaşım 13. Orada kaldım ben. Evde kavga ederiz çocuğu fırlatırız birbirimize. İlişki de rayına otursun, acelemiz yok…

ÇILGIN BİR TİPTİM

Senin çocukluğun nasıldı?

İğrenç. Her yıl bitlenen, erkek çocuğundan farkı olmayan, camdan atlayan, serviste kapı açıp çocuk atan çılgın bir tiptim. Annen baban çıldırıyordur.Babamla annem ayrıydı. Annem delirirdi, “Seni yetiştireceğime 11 erkek çocuk yetiştirir, birinci lige takım yapardım” derdi. Korkunç bir çocuktum. 

Küçükken ne olmayı istiyordun?

Şarkıcı. Bir ara tüpçü olacağım diye tutturmuşum. Mahalle de Aygaz’ı duyunca; “Aygaz’ı ben söyleyeceğim” dermişim (gülüyor).

Okul yıllarında popüler miydin?

En popüleriydim. Çünkü ben bunun için yapardım haylazlıkları. Hep beni konuşsunlar isterdim. Tek derdim oydu. Hatta sırf beni konuşsunlar diye camdan atlamak nedir ya (kahkahalar). 

Camdan mı atladın! Bir yerin kırılmadı mı peki?

Yok, liflerim zarar görmüştü. Mimar Sinan’da Klasik Müzik Eğitimi alıp yıllarca caz söyledim. Türk pop müziği söylemeye başlamam, popüler olmayı sevdiğimden. Alkışı seviyorum.  

Kıskanılır mıydın?

Yok ya. Kıskanıldığımı zannetmiyorum çünkü herkesle iyi anlaşırım. Hayatta küs olduğum kişi sayısı çok azdır. Karşı taraf küser, duramam ararım, 

“Manyak mısın, kalbim ağrıyor, barışalım” derim. Kız arkadaşım çok yoktur, erkeklerle daha iyi anlaşırım. Neden?

Bunalıyorum kadınlardan. “Saçımı şuna kestirdim, şu çantayı aldım” muhabbetleri beni sıkıyor. Zaten modanın m’sinden anlamam...

HIRSLI BİRİYİM

Müziğin ne anlatıyor? 

Bir şey anlatma gibi bir derdim yok. Yıllardır edebiyat derslerinde gördük ya; Sanat sanat için midir, Sanat halk için midir? Sanat, tabii ki halk içindir. İnsanlar benim albümümü alıp bir derdi varsa ağlasın, Dantel’le de oynayıp sapıtsın istiyorum. Benim davam bu; ağlatmak ve güldürmek.

Neden ağlatmak? 

Aslında hep aşk üzerine şarkılarım. Düğün şarkıcısına çıktı ya adım. “Çektin gittin zalimin kızı” değil de, “Seni çok seviyorum” şarkıları yaptım. “Kalbimin Tek Sahibine” 20 sene sonrasının “Samanyolu” şarkısı. O yolda ilerliyor. Bu albümde daha çok hızlı şarkılar var. “Evlenmene bak” diye bir şarkı var Sinan’ın (Akçıl) yazdığı, bence son yılların en komik şarkısı.

İngilizce şarkı söylemeyi düşünüyor musun?

Yok, Türkçe-popa devam. Yani ne yapacağım ki İngilizce şarkı söyleyip? Türk olarak dünyaya açılma durumumuz biraz kısıtlı. 

Yıllarca İngilizce caz söylemişsin ama. 

Evet, bu işe başlamadan önce o kadar ukala bir tavrım vardı ki… Babam bir gün; “Sen asilzade misin? Ne demek Türkçe okumam? Sen bu halka müzik yapacaksan, tabii ki Türkçe okuyacaksın” dedi. İyi ki de öyle söylemiş. Caz yapsaydım belli bir kitlem olurdu, belki iki bin-üç bin kişi tanırdı. Egolu vehırslı bir tipim, kendimi yerdim evde.

Hiç egolu gibi davranmıyorsun...

Şurada bir dövmem var (parmağını gösteriyor) “Egonu açlıktan öldür ki, ruhun doysun.” Bu dövmeden sonra o egoyu törpüledim ama hırs küpüyümdür. Koç burcuyum, yükselenim de Aslan. Ben nasıl hırslı olmayayım? 

İrem Derici, Dantel adlı albümününkapak fotoğrafındakullandığı danteliyle yeni bir akım başlattı.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'