• $32,4249
  • 35,0796
  • 2324.91
  • 9079.97
25 Eylül 2021 Cumartesi 07:00 | Son Güncelleme:

İSFANBUL Tema Park HADO Avrupa Şampiyonası bugün yapılacak! Dünyanın gözü Türkiye'de olacak

İSFANBUL Tema Park HADO Avrupa Şampiyonası bugün yapılacak! Dünyanın gözü Türkiye'de olacak
- MERVE YILMAZ ORUÇ / merve.oruc@aksam.com.tr

Dünyada ilk kez Türkiye'de gerçekleştirilecek HADO Avrupa Şampiyonası'na İSFANBUL Tema Park ev sahipliği yapacak. Giderek artan e-spor çılgınlığının önemli bir branşı olan HADO'nun Avrupa şampiyonasının ülkemizde yapılıyor olmasının kültürümüzü tanıtmak açısından önemli olduğunu vurgulayan Tankut Tonger, "Bugün tüm dünyadaki e-spor ve HADO tutkunları şampiyonayı takip edecek." diyor.

E-spor dünyasının kalbi, bugün İSFANBUL Tema Park'ta atacak. İSFANBUL Tema Park, Japonya'da yakar top oyununun artırılmış gerçeklik teknolojisiyle birleşiminden doğarak bugün 60 ülkede oynanan HADO'nun ilk Avrupa şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Şampiyonanın isim sponsoru da olan tema park, HADO Türk Milli Takımı'nın da aralarında bulunduğu 12 takımla birlikte yüzü aşkın sporcuyu ağırlayacak. Birbirinden çekişmeli oyunlara sahne olacak şampiyonayı HADO tutkunları İSFANBUL Tema Park'taki 128 metrekarelik dev açık hava ekranından anlık takip edebilecek.

OLİMPİYATLARDA SPOR BRANŞI OLMASI BEKLENİYOR

Her geçen gün daha fazla insanın dikkatini çekmeye başlayan HADO oyunu hakkında bilgi veren HADO Türkiye Direktörü Koray Erdemir şunları aktardı: "HADO, Japonya'da yakar top oyununun artırılmış gerçeklik teknolojisiyle birleşiminden doğan bir oyun. Bugün 60 ülkede oynanan HADO, teknoloji ile performansı bir araya getiren yeni nesil takım oyunu olarak adlandırılıyor. Cinsiyet, yaş, boy ve kilo farkı gözetmeksizin en az iki, en fazla altı kişi ve karşılıklı iki takımla oynanan geleceğin sporu olarak görülen HADO, tüm dünyada her geçen gün daha fazla ülkede daha fazla oyuncu tarafından oynanıyor. HADO, diğer sanal oyunlardan farklı olarak hali hazırda 6 farklı ülkede beden eğitimi derslerinde yeni nesil bir spor branşı olarak yer alıyor. Yine 2032 Olimpiyat Oyunları'na kadar spor branşı olarak yer alması hedefleniyor."

Geleceğin en önemli e-spor branşı olarak lanse edilen HADO'nun Avrupa şampiyonasında bu yıl Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Avusturya, Hollanda, Fransa, İspanya, İngiltere, Galler yarışacak. Gün boyu devam edecek şampiyona kapsamında ilk dörde giren takımlar HADO Dünya Şampiyonası'na katılma ve toplamda 10 bin dolar para ödülü kazanma şansı yakalayacak.

ÜLKEMİZİN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON

HADO tutkunlarının sadece şampiyonayı izlemekle yetinmeyip İSFANBUL Tema Park'ta yer alan HADO sahasında da geleceğin oyununu istedikleri an deneyimleyebileceklerini belirten Tema Park İsfanbul Genel Direktörü Tankut Tonger ise şampiyonaya ev sahipliği yapmalarındaki nedeni şöyle anlatıyor: "İSFANBUL Tema Park olarak geleceğin sporunun desteklenmesi ve geleceğin sporcularının yetiştirilmesi için üstümüze düşeni yerine getirmek adına şampiyonaya hem isim sponsoru hem de ev sahibi olduk. Bugüne kadar tema parkımızda ev sahipliği yaptığımız birçok etkinlikle misafirlerimize unutulmaz anlar yaşattık. Ancak isim sponsoru da olduğumuz şampiyonanın, ülkemizin tanıtımı açısından oldukça farklı bir misyonu olduğunu düşünüyoruz."

Bu şampiyona ile hem ülkemizi hem de kültürümüzü yeniden dünyaya tanıtma fırsatı yakalayacağımızı vurgulayan Tonger, "Spor dallarının hepsi ülkelerin tanıtılmasında önemli bir rolü bulunuyor. Bunu en iyi olimpiyat ve uluslararası organizasyonlarda daha iyi anlıyorsunuz. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da bunun en güzel örneğini yaşadık. Birçok sporcumuz ülkemizin bayrağını kürsüde ilk sıraya taşıdı, İstiklal Marşı'mızı tüm dünyaya dinletti ve bizi dünyaya tanıttı. Bu şampiyonanın da böylesine önemli bir misyonu olacak. Bugün tüm dünyadaki e-spor ve HADO tutkunları şampiyonayı takip edecek. Şampiyonayla birlikte ülkemizin de bu alandaki yatırımlarını, e-spora ve HADO'ya olan katkılarını görecek böylece dolaylı yoldan ülkemizi ve kültürümüzü tüm dünya tanımaya başlayacak." diyor ve ekliyor "HADO'yu, İsfanbul Açıkhava Sahnesi'nde istedikleri zaman oynayabilmeleri için misafirlerimizi bekliyoruz. E-spor ile ilgili etkinliklerimize ara vermeden devam ediyoruz. 9 Ekim'de Türkiye E-spor futbol Ligi ve Türkiye E-spor Basketbol Ligi'nin 32 takım ile yapılacak lansmanına ev sahipliği yapacağız."

KENDİ EKOSİSTEMİNİ KURACAK

E-spor'un tüm zamanların en hızlı büyüyen spor dalı olarak görüldüğünü ve yakın bir zamanda teknolojik ilerleme ile birlikte kendi ekosistemini kurabileceğinden bahseden Koray Erdemir, "2021 yılı sonunda yaklaşık 650 milyon takipçisi olacağı, gelirlerinin ise global bazda 1,8 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. 30 milyonu aşkın oyuncusu bulunan Türkiye, e-spor ile direkt ilgilenen 4 buçuk milyon, dönemsel olarak ilgilenen 13 milyonu aşkın kişi ile e-spor'un dünya arenasındaki majör ülkelerinden biri olarak görülüyor. Bugün birçok spor kulübü ve perakende firması da e-spor'a kurduğu kulüplerle destek oluyor. Aynı şekilde artan sponsorluklar da yine e-spor'un geleceğine ışık tutan göstergeler arasında. Teknolojinin ve sanal dünyanın etkisinin gelecekte de artmasıyla birlikte e-spor dünyası da kendisine her zaman daha fazla yer edinecek ve kendi ekosistemini oluşturacağını düşünüyorum." şeklinde konuşuyor.

  • isfanbul tema park
  • espor
  • artırılmış gerçeklik
  • hado avrupa şampiyonası
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür