• $32,427
  • 35,7237
  • 2324.78
  • 9079.97
4 Eylül 2021 Cumartesi 01:47 | Son Güncelleme:

İpekle gelen sağlık

İpekle gelen sağlık
- ZEKİ GÜMÜŞ

Bebeğinin alerjisine ipek yorganla çare bulan bir anne, bu faydayı tüm insanlar yaşasın diye Çin'den getirdiği ipek yorgan ve uyku malzemelerini Türk insanının kullanımına sunuyor. Hedef başta bebekler olmak üzere tüm insanların sağlıklı ve rahat bir uyku uyumaları.

Eşinin işi için Çin'e giden Gökten Sarıgül ve kız kardeş gazeteci Gökçe Pazarlıklı'nın Çin'den Türkiye'ye uzanan ipek yorgan yolculuğu başarılı bir girişimcilik hikâyesi. Gökten Sarıgül, henüz altı aylık çocuğu ile birlikte eşinin işi için onunla birlikte Çin'e gitti. Burada bebekleri sekiz kez zatürre, on üç kez bronşit geçirince Amerikalı bir doktora gösterdiler. Doktor, bebek için kullanılan yorganın 'ipek' olup olmadığını sordu. 'Hayır' dediler. 'Kesinlikle ipek yorgan kullanın' tavsiyesi üzerine Gökten Sarıgül, bebeğine ipek yorgan ve uyku seti aldı. Bir süre sonra alerjik reaksiyonların ortadan kalktığını görünce kendisi de bunu kullanmaya başladı. Daha sağlıklı bir uyku uyuduğunu fark eden Sarıgül, tatil için Türkiye'ye gelirken ipek yorgan ve uyku setlerini önce ailesine sonra sevdiklerine hediye olarak getirmeye başladı. Sarıgül, bu işin ticaretini yapmaya giden yolu ise şöyle anlattı: "On dört yıl sonra Türkiye'ye dönmeye karar verdik. Tüm çevrem ipek uyku setlerinden istedi. Bir akşam yemekte 'Bunun neden ticaretini yapmıyorum' dedim ve araştırmaya başladım. Çin'de üreticilerle bir araya geldim. Orada bu yüz yıllardır kullanılıyor. Fabrikaları gezdim hepsinin ortak söylemi 'İpek, sağlıktır' oldu. Bu sağlığı Türkiye'ye taşımaya karar verdim ve ablam Gökçe Pazarlıklı ile birlikte AngelicSilk'i kurduk.

İPEK SAĞLIKTIR

İnsanlar uyurken bulundukları ortamı, özellikle yüzlerine yaklaştırdıkları yorganı soluyarak uyuyor, her yerine değiyor o yorgan. Onun doğal ve sağlıklı malzemeden olması sağlığımız için çok önemli. Çünkü gece boyunca soluğumuzla aldıklarımız akciğerimize kadar vücudumuza nüksediyor. Elyaf yorgan diye aldıklarımız pet şişelerin kıyılmasıyla elde edilen içinde zararlı maddeler olan yorganlar.

BİR KERE DENEYİN VAZGEÇEMEYECEKSİNİZ

Çin'de fabrika sahibi 'ipek yorganı alın kullanmaya başladıktan sonra nasıl sağlıklı olduğunu hissedeceksiniz' dedi ve dediği gibi oldu. Çinlilerin hepsinin yüzü çok güzel çünkü hepsi ipek yastık yüzü kullanıyorlar. O yüzden biz mesela nevresim takımı alamayacak olanları düşünerek sadece ipek yastık kılıfı da getirdik. Çünkü bununla yatmaya başladıktan sonra o aminoasitleri, güzel dokuyu hissettikten sonra cildiniz daha da güzelleşiyor, saçlara bakım yapıyor mesela. Çin'de yüz yıllardır, Almanya, Hollanda, İngiltere ve Amerika'da uzun yıllardır dalgalı kıvırcık saçlı hanımlar saçların bakımı için ipeğe sarıp yatıyorlar. İpek proteinleri zaten şampuanlarda var. O yüzden ipek yastık kılıfı saçlar için de cilt içinde sağlıklı.

PANDEMİ İÇİN DE İPEK MASKE

Çin'de insanlar pandemi öncesinde de hava kirliliğinden ötürü maske kullanıyorlardı. Ancak onlar ipekten üretilen maske kullanıyorlardı. Şimdi pandemide gün içinde sabahtan takıyorsunuz akşama kadar kullanıyoruz. Benim çocuklarım dahil artık herkes ipek maske kullanıyor. Bizim sattığımız ipek maskenin içinde de 3M filtresi var. Kendi normal ameliyat maskesinden daha koruyucu. Zaten ipeğin koruyucu özelliği var. Çok sık dokunduğu için mikropların üremesine izin vermiyor sağlıksız bir ürün değil, yıkıyor ve tekrar kullanıyorsunuz ve içindeki filtresi o kadar çok kullanışlı ki değiştirebiliyorsunuz. İpek maske kullandıktan sonra yüzde akne olmuyor terleme yapmıyor bakteri üretmiyor. Doktorların kullandığı maskeyi taktığınızda içeride terleme oluyor kaşıntı döküntü oluyor. Üretiminde hiçbir şekilde kimyasal madde kullanılmıyor.

MADDİ KAZANÇ DEĞİL MANEVİ TATMİN

Bir dönem gazetecilik yapan abla Gökçen Pazarlıklı'da, ipeğin parça olarak geldiğini belirterek baklava gibi yazlık ya da kışlık olmak üzere katman katman açıldığını ve yorgan haline getirildiğini söyledi. Kardeşinin Türkiye'ye dönme sürecinde ipek yorganları Türkiye'ye getirerek insanları sağlıklı uykuşla tanıştırmak istediklerini anlatan abla Pazarlıklı şunları söyledi: "Ben ön araştırmaları yaptım. Burada şirket kurulumu için gerekli düzenlemeleri yaptık, patentimizi aldık. Orada ARFGE çalışması yaptık. Çin'de oldukları için bu çok kolay oldu bizim açımızdan. Bizim şirketi kurmamız pandemi dönemine denk geldi 'Bu dönemde böyle iş mi yapılır' dendi ama biz çok inandık. Bir tane alerjik bünyeli bebeğin bile sorununu çözsek bizim için yeterli bir kazanımdı. Bizim amacımız maddi değil maneviydi. Türk insanına gece uyurken sağlıklı ve şifalı uyku kazandırmaya çalıştık. Biz bunu biliyor kullanıyorduk başkaları da bilsin istedik.

E TİCARET MAĞAZAMIZ VAR

Şu an bizim e ticaret sitemiz var ayrıca online alışveriş sitelerinde ürünlerimizi satıyoruz. İpek yorgan, ipek nevresim seti Angelig Silk markasıyla arandığında insanlar kolaylıkla ulaşabilir. Ürünler biraz pahalı ama ipek yorganın ömrü en az on yıl. Böyle düşünürseniz pahalı değil ve sağlığınıza katığı faydaları düşünürseniz bir de üretiminin çok zahmetli olduğunu düşünürseniz çok pahalı değil. Gerçekten her yerde kolayca bulunabilen bir şey değil ipek. Gerçekten elit ve kendi sağlığının ve kendisinin değerini bilen kendini seven insanların alacağı ve ailesine de gönül rahatlığıyla kullandıracağı bir ürün ipek. İnsanların daha geç yaşlanmasını ve sağlıklı yaşamasını sağlayan bir şey ipek. Bakteri üretmiyor sağlıklı uyumasını sağlıyor nefes alıyor nefes aldırıyor. Yazın serin kışın sıcak tutuyor öyle de bir özelliği var mevsimine göre ayarlıyor kendini. Kışın etrafında odacıklar oluşmasına izin vermiyor böylece vücudun ısısını koruyor yazın da sıcağın içeriye girmesine engel oluyor.

İPEKBÖCEĞİ BİR MUCİZE

İpek ürünler tercih edilmesinin sebebi birincisi sağlık açısından inanılmaz önemli faydaları var. İpekböceğinin yarattığı bir mucizedir aslında ipek. Kendini seven sağlığına önem veren herkesin ipeği tercih etmesini öneriyoruz. Çok da uzun ömürlü. Saçlarına cildine önem verenlerin ipek ürünlere yönelmeleri gerekir. Ayrıca doğaya saygılı bir ürün sıfır atık doğada tamamen çözülür. Tek kullanımlık maskelerin doğaya çok zarar verdiğini düşünüyoruz. Sokaklarda yol kenarlarında atılmış tek kullanımlık maskeler görüyoruz ne yazık ki insanların bu konuya çok daha fazla değer vermesi gerektiğini düşünüyoruz."


Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür