• $32,3324
  • 35,0419
  • 2285.16
  • 8983.66
29 Eylül 2018 Cumartesi 00:46 | Son Güncelleme:

Hollywood starlarının kırmızı halı tercihleri

Hollywood starlarının kırmızı halı tercihleri

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Ödül törenleri veya film festivallerinin içeriği kadar geceye katılan starların kırmızı halıda ne giyeceği hep merakla beklenir. Ben de 25. Uluslararası Adana Film Festivali’ne davet edilince Hollywood ünlülerinin kırmızı halıda neler giydiğini mercek altına almak istedim. Bakalım Adana Film Festivali Jürileri arasında yer alan Tuba Büyüküstün, Neslihan Atagül Doğulu, Cihan Ünal ve Enis Arıkan’ın kostüm tercihleri nasıl olacak? 

KIRMIZI HALI SANAT VE MODANIN FLÖRTÜNÜ SEVİYOR

Tasarımın kime ait olduğu, mücevher tercihleri, saç ve makyajın nasıl uygulandığı hep dikkat çekmiştir ve konuşulur. Hatta sonrası moda sayfalarında ve sosyal medyada bu yapılan tercihlerin kritiklerine geniş yer verilir. Dünyada gerek ödül verecek ünlü isimler gerekse aday olan isimler, kırmızı halı geçidi için ciddi bir hazırlık yapıyorlar. Bu tarz gecelerde fotoğraf çekimi bitince, televizyoncularla röportaj geçilir ve takım elbise veya kostüm tercihleriyle ilgili detaylar konuşulur. Bazı organizasyonlar ise kostüm konseptini kendileri belirleyip tüm konukların buna göre hazırlanması için ev ödevi verirler. Bunun dışında sosyal içerik mesajı vermek için özel tercih yapanlar, bu platformu kullanıp protesto etmek istedikleri içeriğin konseptine göre giyinenler ve tabii ilgi çekmek için ipin ucunu kaçıran ve saçmalayan isimler de oldukça konuşuluyor.  

CATE BLANCHETT: 

Bu sene Venice Film Festivali’nde gördüğümüz Cate Blanchett klasik ve şık siyah elbisesi ile oldukça parladı. Elbisenin siyah rengi, naif ve kibarlığını daha da ortaya çıkarmıştı. Elbisenin beyaz tüyleri ise elbiseye hareket ve heyecan vermişti. Hayvan severler bu tüylere hiç sıcak bakmasa da eminim elbiseyi hazırlayan Armani özel sertifikalı çiftlikler ile çalışıyordur. Bu çiftlikler kuşların doğal dökülen tüyleri ile özel üretim yapıyorlar.

PENELOPE CRUZ: 

Penelope Cruz bu sefer beyaz prenses tarzı elbiseyle EMMYS 2018 katıldı. İpek tül üzerine yanar döner boncuklar ve tüylerle Chanel Couture enfes bir iş çıkarmıştı. El işçiliğiyle hazırlanan elbisenin yapımı 280 saat sürmüş. Kısa gösterişli kolyesini küçük küpelerle tamamlaması oldukça doğru bir karardı. Makyajı gözlerini ortaya çıkaracak dokunuşlarla uygulanmıştı. Saçları hafif kabartılarak arkaya doğru düz taranıp toparlanarak güçlü bir imaj çiziyordu.

RIHANNA: 

Met Gala’da Comme des Garçons kıyafetiyle yine hafızalara kazınan bir kostüm giymişti. Gecenin avant-garde elbise kodu göz önüne alındığında Rihanna’nın elbisesinden beklenti büyüktü. Her yıl fark yaratan Rihanna’nın çiçek kumaşlardan oluşan kostümünün, Anna Clevelenad eserinden ve punklar’dan ilham alınarak hazırlanması, gecenin konsepti ‘’Sanatın Sanatı’’ temasıyla oldukça başarılı bir şeklide işlenmişti. 

25. ULUSLARARASI ADANA FİLM FESTİVALİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü himayesinde son 5 senedir büyük atak yapan film festivalinin, ulusal ve uluslararası katılımı bu yıl da oldukça büyük oldu. Bugün Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde Büyük Ödül Töreni gerçekleşecek. Benim konum moda olunca şu soruyu biraz ön plana çıkarmak istiyorum peki neden bizim festivalimizin kırımızı halı çalışmaları yeterince ön plana çıkmıyor? Biz de ilgi alanını moda, tasarım ve sanat üçgeninde birleştirirsek, gelecek sene 26.Uluslararası Adana Film Festivali’ni tüm dünyaya bir tekstil ve tasarım ülkesi olarak çok daha iyi tanıtabiliriz. Bakalım, jüride yer alan Tuba Büyüküstün, Neslihan Atagül Doğulu gibi isimlerin kostüm tercihleri nasıl olacak? Bu çağrıma kulak veren starlara eminim onlarca değerli moda tasarımcısı dostum enfes tasarımlar hazırlayacaktır. 

BLAKE LIVELY 

Aktris kimliğinin yanı sıra moda dünyamızın sahiplendi özel isimlerden biridir Blake Lively. Bu da onun omuzlarına ayrı bir yük vermekte. Met Gala’nın bu yıl ki konsepti ‘’Katolik Hayal Gücü’’ idi. Blake konu başlığına göre en doğru seçimi yaptı ve Versace ile çalıştı. Hazırlana kostüm öyle uzun ve gösterişliydi ki kırmızı halıda fark yaratmaması gibi bir ihtimal mümkün değildi. Binlerce boncuk ve değerli renkli taşlar ile işlenen kostümün el işçiliğinin 600 saat olduğu paylaşıldı. Başında kullandığı altın aksesuar konseptin en sinyalizasyonu yüksek objesiydi.  Boynunu boş bırakması oldukça doğru bir karardı fakat bileğindeki kalın aksesuarları pek beğenmedim olmasa daha iyi olurdu.

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak