• $32,3747
  • 35,0167
  • 2325.65
  • 9069.59
23 Haziran 2018 Cumartesi 00:01 | Son Güncelleme:

Erkek tasarımlarının yeni adresi: Gökhan Yavaş

Erkek tasarımlarının yeni adresi: Gökhan Yavaş

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Moda sektörümüzü heyecanlandıran genç yeteneklerden, moda tasarımcısı Gökhan Yavaş ile kariyeri ve yeni projeleri üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. İstanbul Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen ‘’Koza Genç Tasarımcıları Yarışması’’ finalistlerinden olup sonrasında derece alan Gökhan Yavaş, son olarak MBFWI’de gerçekleştirdiği defilesiyle büyük beğeni topladı.

Moda tasarımcısı olmak adına aldığınız eğitimler ve temel kariyer adımları neler oldu?

Aydın AGSL resim bölümü mezunuyum ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nden mezun oldum. Koza yarışması sayesinde IMA ile tanışarak Deri Tasarım ve Moda Tasarım Yönetimi programlarına katıldım. Deneyim kazanmak adına Özlem Kaya, Mudo ve Söktaş firmalarında staj yaptım; ardından 2013-2015 yıllarında Tornado Deri ve 2015-2017 yıllarında Damat&Tween markalarında tasarımcı olarak görev aldım. 2017 Ağustos ayında ise kendi adımı taşıyan markamı hayata geçirdim.

Koza Genç Tasarımcıları Yarışması’na katılmanız ve deneyimlerinizi sizden dinlemek isteriz?

Koza yarışması genç tasarımcılarına büyük fırsatlar ve moda dünyasına tanıtabilmek adına atılabilecek en büyük adımlardan bir tanesi, sektördeki çok değerli isimlerle beraber çalışma ve onlardan ilham alabilme fırsatı buluyorsunuz; bu nedenle de hiç vazgeçmeden 3 yıl yer aldım, 2014 ve 2015 yıllarında ilk 10 finalist ve 2016 yılında ise 2.’likle ödüllendirildim.

Dünyada en beğendiğiniz ve takip ettiğiniz moda etkinlikleri nelerdir?

Avrupa ve Dünya genelinde birçok etkinlik düzenleniyor, bu etkinlikle de modanın adım adım hayatın ne kadar merkezi olduğunu gösteriyor, özellikle dikkatimi çeken arasında PITTI UOMO’dur.

Tasarımlarınızı iyi taşıyacağına inandığınız yerli ve yabancı özel isimler kimlerdir?

Tasarımlarımı üzerinde görmek istediğim birçok isim var ama yaşantılarıyla öne çıkan özellikle Drake / Kanye West, Türkiye’den Edis diyebiliyorum. 

Bu sezonun en beğendiğiniz erkek trendleri veya favori parçalarınız?

Bu sezon özellikle yaşam ve dokularıyla her ülkenin kendi kültürü olan trendin erkek modasına damga vurmasıydı. Bilhassa bu yaz benimde kullandığım Mavi Element / Osmanlı Çini Motifleri ve alt-üst parçaların da bu desenden oluşan ürünlerden tüm görünümleridir.

Sizi ilham veren aktiviteler nelerdir?

Yaşadığımız topraklarda çok fazla kültür mirası olduğu için, boş zamanlarımda farklı mekanlar görmeye çalışıyorum, bir yapının içerisindeki küçük bir detay bile size yeni koleksiyonunuzla ilgili fikir verebiliyor. Ayrıca sinema özellikle bilim-kurgu ve fantastik hikayeler içerisinde bir sürü alt metinler barındırıyor bunlardan da çok fazla ilham alıyorum.

MBFW İstanbul sergilediğiniz koleksiyonunuzdan bahseder misiniz?

#RELOADED adını verdiğim koleksiyonum 80’lerin bitmek bilmeyen kendine has tarzı, yeraltı kültürü, neon ihtişamı; 2018/2019 Sonbahar & Kış Erkek koleksiyonuna ilham kaynağı oluyor. Geniş kesimler, canlı ve iddialı renkler, farklı kumaş ve materyallerin kullanımı ve sloganlar detaylarda yer bulmaktadır.

İlk kişisel defilenizde sektörden hangi isimler ile çalışmayı tercih ettiniz? 

MBFWI’da ilk defilemi gerçekleştirirken, Koreograf ve Rönesans Model Ajans sahibi Akif Örük’le, ayakkabılarıyla destek olan İnci Deri ve styling gücüne inandığım Taylan Gül ile çalıştık. En son olarak PR kısmında Gülin Barlak ve İstanbul İletişim tüm ekibiyle yanımda oldular. 

Moda sektörüne dair en büyük hayaliniz nedir?

Yakalamak istediğim erkek çizgisinin bilinirliğini daha da arttırmak ve markamı global pazarda ilerletmek…

Sizce, bir erkeğin seyahate giderken bavulunda bulundurması gereken en önemli parçalar nelerdir?

Günümüzde seyahatlar daha çok longweekend kaçamaklarına dönüştü bu nedenle de daha küçük valizler ya da bir backpack ile seyahat etmeyi tercih ediyoruz. Yaz sezonunda küçük bir valizde olmazsa olmazlar; çıtır desenleriyle şort, yumuşak tonlarda keten gömlek, şık bir loafer ayakkabı ve akşam serinliğinde yanınızda olması gereken basic hırka ve vazgeçilmez mayonuz mutlaka bulundurulmalı.

Ürünlerinize nasıl ve nerden ulaşılabilir?

Şu anda SS18 koleksiyonumuz; Lidyana.com, Showroomtr.com, Room&Rumours, United Fashion, Building&Something Design Store Moonbowmoda ve Celebre Boutique’de müşterilerle buluşuyor.

Yakında zamanda katılmayı planladığınız bir moda projeniz var mı?

Önümüzdeki eylülde yapılması planlanan 2019 Yaz İstanbul Mercedens-Benz Fashion Week için hazırlanıyoruz. 

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı