• $32,3465
  • 35,1157
  • 2308.83
  • 9079.97
1 Ağustos 2020 Cumartesi 08:01 | Son Güncelleme:

'Doktorluğu seviyorum ama müzik hayalimdi'

'Doktorluğu seviyorum ama müzik hayalimdi'
- MERVE YILMAZ ORUÇ / merve.oruc@aksam.com.tr

Aile hekimi olarak 8 yıldır görev yapan Doktor Buğra Kertmen, çocukluk hayalim dediği müzik tutkusunu Olmasın Böyle adlı albümü ile gün yüzüne çıkardı. Müzisyen bir babanın oğlu olarak notaların içinde büyüyen Kertmen, her iki mesleğini de severek icra ettiğini ve aralarında bir seçim yapmasının mümkün olmadığını belirtiyor.

Klasik Batı Müziği’nden, caza; Türk Sanat Müziği tınılarından rock sound’una her biri birbirinden farklı tarzlardaki bestelerini bir araya getirdiği ilk albümü Olmasın Böyle ile müzik dünyasına merhaba diyen Buğra Kertmen; dinleyicisine çok katmanlı, demlenmiş ve doyurucu bir dinleti sunuyor. Aile hekimi olan ve 8 yıldır Artvin’de görev yapan Kertmen, müzisyen bir babanın oğlu olarak müzik içinde büyümüş. Konservatuvar okumak isterken kendini tıp fakültesinde bulmuş. “Müziğin içinde olmam gerektiğini hissediyordum. Kararımı değiştirmemde en büyük etken; müziğin kalbinde olan bazı gerçek sanat insanlarının bana söyledikleri oldu. ‘Buğra sen müzik yapmalısın!’ demediler. Küsmüşler bir şeylere. ‘Müziği gerçekten seviyorsan, müziği yapmak istiyorsan müzisyen olma’ dediler ısrarla. Ve onları dinledim: müziği sevdiğim için müzisyen olamadım. Konservatuvar okumadım. Ama kendi çapımda hep müzisyendim. Müzik dışında yapabileceğimi düşündüğüm diğer meslek doktorluktu bende tıp okudum.” diyen Kertmen, şimdi sevdiği iki mesleği de aynı anda yapıyor.

İLK MÜZİK HOCAM BABAMDI

2005 yılında tıp eğitimine başlayan ve aynı anda beste çalışmaları ile piyano öğrenimine de devam eden Buğra Kertmen çeşitli konserlerde gitarist, piyanist ve vokalist olarak yer almış. Müzik sevgisinin içten gelen bir şey olduğunu ve babasının da kendisine destek olduğunu belirten Kertmen, “Babam H. Ali Kertmen, enstrümanları keşfetmemde ve müziğe olan ilgimin artmasında en büyük destekçim oldu. Kendisi aynı zamanda benim ilk müzik hocamdır. Nota ve diğer teknik bilgiler konusunda verdiği eğitimlerin müzik temelimin oluşmasında önemli katkıları oldu. Birlikte sahne almadık ancak albümde babama ait şarkıları söylerken aynı sahnedeymişiz gibi hissediyorum. Müzikle uğraşmam hoşuna gidiyor. İhtiyacım olan bazı müzik ekipmanlarını benden habersiz alıp sürpriz yapmışlığı da var.” şeklinde konuşuyor.

Doktorluk ve müzisyenliği aynı anda yürüten Kertmen iki mesleğine de büyük saygı duyuyor ve emek veriyor. “Şu an doktorluğu da müzisyenliği de severek yapıyorum, bazı kararları zaman verecek. Müzisyenlik de doktorluk gibi oldukça önemli ve emek isteyen bir meslek. İkisini de severek yapıyor ve birlikte yürütmeye çalışıyorum. Müzik benim çocukluk hayalim ve ben halen küçük bir çocuğum.” diyen Kertmen, müzik yaparken çok mutlu olduğunu ve ait olmak istediği yere doğru bir adım attığını belirtiyor.

ALBÜMDE ÇOCUKLUĞUM VE GENÇLİĞİM VAR

Uzun yıllardır saklı tuttuğu müzik aşkını Olmasın Böyle albümü ile açığa çıkaran sanatçı, müzikseverleri coşku dolu, yer yer hüzünlü, çocuksu ve naif hayal dünyasının kapılarını aralamaya davet ediyor. 2000’li yılların ortasından bu yana üzerinde çalıştığı farklı tarzlardaki bestelerini bir araya getirerek albüm formatında dinleyiciye sunan Kertmen’e stüdyo kayıtlarında Cengiz Baysal (davul), Metin Türkcan (elektro gitar), Poyraz Kılıç (Bas Gitar), Gülşah Erol (çello), Seda Eylül Tansık (viyola), Sezgin Alkan (piyano), Tolga Bozkurt (piyano) gibi tanınmış isimler eşlik etti. Albüme gitar ve piyanosuyla katkıda bulunan Mustafa Emrah Bingöl, aynı zamanda birçok şarkının düzenlemesini de üstlendi.

12 parçadan oluşan albümde bazı eserler ise Kertmen’in babasına ait. Kertmen albümünü şöyle anlatıyor: “Albüm yapma fikri hep aklımın bir köşesindeydi, sadece biraz zaman aldı. Albümde varoluş, yalnızlık, mutluluk, isyan, masumiyet, karanlık ve biraz da aşk var. Yani her duygudan bir parça. Benim için de çocukluğum ve gençliğim arasındaki çatışma. Farklı tarzların buluştuğu bir albüm oldu. Buna dinlediğim ve etkilendiğim farklı tarzların etkisi, değişik ruh hallerini yansıtma çabası, farklı zamanlarda yaptığım bestelerin bir araya gelmesi, revize ettiğim babama ait şarkılar, şarkıları besteleme tarzı ve besteleri yaparken kullandığım farklı enstrümanların sebep olduğunu söyleyebilirim.”

ŞARKI İSTEĞİNDE BULUNAN HASTALARIM OLUYOR

Gelen hastalarından bazılarının kendisinin müzisyen olduğunu bildiğini ve hatta şarkı söyletmeye çalıştıklarını anlatan Kertmen, “Müzisyen olduğumu bilen hastalarım var. Onlarla keyifli küçük sohbetler ediyoruz. Albüme hakim olanlar da kendi sevdiği şarkının adını söyleyip, o şarkıya klip çekip çekmeyeceğimi soruyorlar. Şarkı söyletmeye çalışanlar da oluyor:)” diyor.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'