• $32,3808
  • 35,0026
  • 2326.12
  • 9074.37
27 Mayıs 2017 Cumartesi 00:01 | Son Güncelleme:

Bu hafta ne yapsak?

Bu hafta ne yapsak"

YELİZ COŞKUN

yeliz.coskun@aksam.com.tr

BUGÜN

Konserler

‘İkinci Cihan’ dinleyenleriyle buluşuyor

Büyülü sesiyle Birsen Tezer, bugün 20:00’da IF Performance Hall Ataşehir sahnesinde dinleyicisiyle buluşuyor. 
İlk albümü «Cihan›ı 2009 yılının Temmuz ayında yayınlayan Birsen Tezer, uzun süredir sahnede de birlikte çalıştığı müzisyen arkadaşları Derin Bayhan (davul), Emre Tankal (elektro gitar), Gürol Ağırbaş (bas gitar), Tunç Öndemir (akustik gitar) ile yola ikinci albümleri "İkinci Cihan" ile devam ediyor.

Fethiye’de Jehan rüzgârı

Pop ve Caz müziğinin sevilen isimlerinden ve aynı zamanda şarkı sözü yazarı olan Jehan Barbur, bugün 22:30’da Nena Sahne Fethiye’de müzikseverlerle buluşacak.

Başkent’te özgün müzik gecesi

Müzikte sınırları, tarzları, kuralları dışlayan, kendini sadece “özgür bir müzisyen” olarak tanımlayan Cem Adrian, Anadolu müziğini batı enstrümanlarıyla birlikte kullanan Ahmet Aslan ile birlikte BUGÜN 21:00’DA ODTÜ Vişnelik sahnesinde sevenleriyle buluşuyor.

Bu konserle geçmişe gideceksiniz

Sevilen aşk şarkılarının başarılı yorumcusu Feridun Düzağaç, en geniş repertuvarıyla ve zamana meydan okuyan şarkılarıyla bugün 22:00’da Dorock XL sahnesinde en sevilen şarkılarını seslendirecek.

YARIN

Konser-Tiyatro

Bu gece caz gecesi

Yurtiçi ve yurtdışında birçok caz festivalinde pek çok önemli müzisyenle birlikte sahne alan ve Türkiye'nin de ilk kadın caz piyanisti olan Nilüfer Verdi, vokalde Ülkü Aybala Sunat ile birlikte Tamirane sahnesinde. Hayatın telaşına ara verip, arkanıza yaslanıp, iyi müzik eşliğinde keyifli bir Pazar günü için sen de Tamirane’de şimdiden yerini ayırt! Etkinlik, ücretsizdir.

Kahkaha fırtınasına hazır mısınız?

Bu tiyatro oyununda acı gerçeklerle bir kez daha yüzleşiyoruz. Günümüzde sadece tüketen ve tüketmeyi alışkanlık edinmiş insanların asıl değerlerinden nasıl koptuklarını anlatan bu öykü bir mizah örneği... İki perdelik komedi Yetersiz Bakiye, Duru Tiyatro Büyük Salon’da saat 20:00’da izleyicisiyle buluşuyor.

Bir rüya gerçekleşiyor!

Hayal Kurmaktan Vazgeçme! DNA Dans Topluluğu DREAM projesiyle çocuk, genç ve yetişkin her yaştan seyirciyi dansın büyülü dünyasına davet ediyor! Mavidans Akademi çatısı altında Ayda Zorlu Nebioğlu ve Nurhan Nebioğlu tarafından kurulan DNA Dans Topluluğu çıkış koreografisi DREAM ile ilk kez saat 20:30’da Zorlu PSM’de seyirci karşısına çıkıyor.

Sahnede iki taze kan!

Sıcak yaz akşamına damga vuracak muhteşem konserine davetlisiniz. Son dönemlerin en çok konuşulan iki genç ismi Simge ve Buray, 3 Haziran'da saat 21:30’da Marina Arena sahnesinde... 

Bu akustik asla kaçmaz

Dünyanın en iyi müzisyenlerinden birisi olan Fatih Erkoç, geniş repertuvarı ve eşsiz sahnesiyle 31 Mayıs'ta saat 21:00’da Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu'nda... Yaz akşamını renklendirecek bu konseri sakın kaçırmayın!

Bu konserde ne ararsan var

Sattas, eğlenceli sahne performansı ve harika şarkıları ile 31 Mayıs'ta 22:00’da Dorock XL sahnesinde sizlerle olacak. Sattas, "Reggae"nin özünden uzaklaşmadan Caz, Ska, Dub ve Rock formlarını bir potada eritebilmeyi başaran, müzikal kalitesi ile ismini Türkiye'nin ötesine duyurmuş bir topluluk. 

Rock’ı hissedeceksiniz

"Bir Gece Yarası" adlı yepyeni albümüyle dönüş yapan rock grubu Zakkum, şarkılarını 2 Haziran’da saat 20:30’da Akasya Kültür Sanat'ta sevenlerinin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

‘Darmaduman’ olmaya hazır mısınız?

Eğlenceli ve coşkulu sahne performanslarıyla tanınan ve 2000'lerin başından bu yana gençlerin sevgilisi haline gelen Duman, şehrine geliyor. Son albümü Darmaduman ile hayranlarına yeniden merhaba diyen başarılı grup, hayranları ile buluşmaya hazırlanıyor. Başarılı rock grubu Duman, 2 Haziran'da saat 22:00’da Dorock XL sahnesinde müzikseverlerle buluşuyor.

Beşiktaş’ta Ceylan Ertem eğlencesi

Sevilen sanatçı Ceylan Ertem, 3 Haziran'da saat 20:00’da IF Performance Hall Beşiktaş'ta  "Yine de Amin" adlı yeni albümünden şarkılarını seslendirecek.

Nükhet Duru’nun anıları…

Nükhet Duru, hayatını, yaşadıklarını, acı ve tatlı anılarını, yol arkadaşlarını anlattığı “Beni Nükhet Duru Sanıyorlar” isimli yeni kabare gösterisiyle 2 Haziran Cuma günü saat 21:00’da Baba Sahne’ye konuk oluyor. Nükhet Duru ile yapılan nehir söyleşilerden hareketle tasarlanan ve TMP &SGM tarafından sahneye taşınan kabare gösterisinde Duru’ya, beş kişilik bir orkestra eşlik ediyor.

15. yıla özel gösterim

Anadolu Ateşi, "15. Yıl Özel Gösterisi" ile 29 Mayıs'ta saat 21:00’da Grand Pera Emek Sahnesi'nde seyirci karşısına çıkıyor. Anadolu Ateşi Dans Topluluğu kurulduğu 1999 yılından beri 98 ülke, 285 şehirde gerçekleştirdiği 4760 canlı 
performans ile 40 milyon izleyiciye ulaştı. 

Sahnede devleşen 3 kadın!

Uluslararası Avignon Tiyatro Festivali’nde ilk defa Türkiye’den bir metin, reji ve ekiple prömiyer yapıp bir ay boyunca 
Fransa’da sahnelenen Adalet Ağaoğlu’nun yazdığı Tiyatro Pangar'ın Kozalar oyunu; Ayşenil Şamlıoğlu’nun rejisi, Demet Evgar, Binnur Kaya ve Esra Dermancıoğlu’nun performanslarıyla seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. Kozalar, 30 Mayıs’ta saat 20:30’da Zorlu PSM sahnesinde.

KİTAP

Bir mevsim ne kadar uzun olabilir?

Redhouse Kidz tarafından yayımlanan Yeşil Çekirgeler Zamanı, heyecanlar, gerilimler, duygular ve arkadaşlıklarla örülü bir ilkgençlik romanı. Yazar Mustafa Hakkı Kurt, değişimlere ayak uydurmaya çalışan bir gencin hayatından maceralı bir kesiti, yaşamın gerçeklerine dokunarak, akıcı bir dille anlatıyor. 

Psikolojik gerilim sevenlere... 

Bu kitapta, 5 kişi gerçek aşkını bulmak için DNA testi yaptırıyor ve sonucuyla yüzleşiyor. Unutmayın, ruh ikizlerinin bile sırları vardır! John Marrs’ın kaleme aldığı “Gerçek Aşk” çıktı! Amazon’da favorisi seçilen roman sürükleyici anlatımıyla okuyucuya gerilim dolu ve tehlikeli bir serüven sunuyor.

Mekân

Ekmek Teknesi artık kebapçı!

''Ekmek Teknesi'' dizisinin çekildiği o meşhur dükkan şimdilerde bir kebapçı. Asude Cağ Kebabı adıyla hizmet veren mekanın hemen yanın da, aynı işletmeye ait, Asude Ev Yemekleri sulu ev yemekleri servis ediyor. Her gün değişen ve çeşitlilik gösteren menüsüyle dikkat çeken mekan, yaratılmış olan samimi esnaf lokantası atmosferiyle özellikle öğle saatlerinde ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Geleneksel iftar ziyafetleri Mövenpick Hotel Istanbul’da…

Canlı fasıl nağmeleri eşliğinde Ramazan sofraları... Mövenpick Hotel İstanbul,  24 Haziran’a kadar, Türk ve Osmanlı yemek kültürünü yansıtan lezzetlerle bezenmiş, canlı fasıl müziğinin eşlik ettiği “11 Ayın Sultanı”na layık bir iftar büfesi sunuyor. AzzuR Restaurant’taki muhteşem ziyafetin ardından serinletici bir lezzetle ferahlamak için iftar büfesinde yer alan gurme Mövenpick dondurmalarını deneyebilirsiniz. İftar büfesi kişi başı 130 TL’dir. Rezervasyon için 0212 319 29 29’u arayabilirsiniz.

SERGİ

Metin ve imge ilişkisi üzerine bir sergi

Pera Müzesi, ilkbahar - yaz sezonunu “Çiftdüşün: Çiftgörü” sergisiyle karşılıyor. 6 Ağustos’a kadar gerçekleşen sergi, ulusal ve uluslararası özel koleksiyonlardan seçilen yapıtlar üzerinden metin ve imge arasındaki çok yönlü ilişkiyi sorguluyor.

Tarihin sırlarını AKS ile aydınlatın

Akasya Kültür Sanat, dünyanın ilk ve tek canlı tarih ve diorama müzesi Hisart ile tarih meraklılarını, zamanda büyülü bir yolculuğa davet ediyor. Yoğun istek üzerine sergi 30 Haziran’a kadar uzatıldı. Hisart Canlı Tarih ve Diorama Sergisidioramalarla ve üç boyutlu mankenlerle zenginleştirilerek, tarihimizin eşsiz mirasını yeni nesiller için AKS’de gün yüzüne çıkarıyor. Bu muhteşem sergiyi Akasya Kültür Sanat’ta ziyaret etmeyi kaçırmayın.

 

 

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı